Sv Hielpen

Nieuws

Afgelopen zaterdag stonden er twee wedstrijden op het programma. Het eerste moest aantreden tegen Oudega (w) en het tweede moest naar Oudehaske voor een wedstrijd tegen het vierde.

Het eerste moest zoals hierboven staat vermeld aantreden tegen Oudega (w). Dit kon 'mogelijk' de laatste wedstrijd zijn tegen Oudega. Echter de ledenvergadering heeft anders bepaald. Volgend seizoen staan de wedstrijden tegen Oudega (w) gewoon weer op het programma.

Nu de wedstrijd, mocht Hielpen deze wedstrijd winnen dan stijgt het op de ranglijst en neemt het de 11e plaats over van Oudega. De eerste helft waren er prachtige kansen waar er twee van in gingen. De eerste goal was een mooi geplaatst schot van Remco die in de hoek belandde en de tweede goal viel uit een vrije trap, nadat Remco tegen de bal aan kwam. Zo was het bij rust een prachtige 0-2 voorsprong. Wel zijn in de eerste helft Wieger en Sander van Elselo geblesseerd uitgevallen.

Vlak na rust kreeg Oudega wat kansen, hier kwam ook de 1-2 uit. Hierna is Hielpen niet meer in de problemen geweest. Vlak voor het einde van de wedstrijd besliste Hielpen het duel alsnog nadat Remco zijn derde van de middag maakte. Na de goal waren er nog wat kansen voor Willem (2x buitenkant paal) en Johan. De volgende wedstrijd voor het eerste is thuis tegen Woudsend.

Het tweede moest zoals eerder gezegd aantreden tegen nummer 2, Oudehaske 4. Op voorhand een hele kluif, echter wij konden de eerste helft prima met Oudehaske mee voetballen. We waren de eerste helft zo niet de betere ploeg. Zo maakte Jaap de 1-1 uit een prachtige vrije trap en Stefan de 2-2 nadat de bal terug kwam via de keeper en de bal zo in de goal kwam. Dit mocht echter niet baten bij rust stonden we wel 3-2 achter.

Na rust was Oudehaske voetballend gezien de betere ploeg en hier kwamen ook de nodige goals door. We kregen ondanks de goede inzet nog 4 goals tegen. We mochten nog wel de 7-3 aantekenen. Een mooie bal van achteren uit en Guus rond netjes af. De volgende wedstrijd is één in een reeks van 3 thuiswedstrijden. Het betreft de wedstrijd tegen Sneek 2.