Hielpen verschalkt Scharnegoutum 3

Op 28 september vond de tweede wedstrijd plaats voor Hielpen 1. Hielpen moest aantreden tegen het derde van Scharnegoutum. Hielpen had, net als Scharnegoutum, de eerste wedstrijd verloren. Dit in een wedstrijd waar meer in gezeten had. Dit alles maakt het een mooi recept voor mooie wedstrijd.

De opstelling van Hielpen was als volgt: op de goal: Wieger, achterin: Hylcke, Johan, Jelmer en Eele, Middenveld: Joost, Freek, Sharino en Sander en voorin Emiel en Robert. Sjoerd voor de wedstrijd: ‘ik sit oppe bank en de rest fuotbalt’, dus zodoende begon Sjoerd op de bank.

Nu de wedstrijd. Hielpen begon goed aan de wedstrijd en kreeg hier en daar ook wat hulp. De één nul kwam op naam van Robert Stallmann. Dit was een bal die de keeper liet gaan. Vervolgens zette Hielpen meer druk en dit betaalde zich ook in de nodige goals. De verdere goals waren van Robert Stallmann (2x) en Freek de Jong. De goal van Freek was een nette van uit het boekje. Hylcke stoomde op en gaf een prachtige voorzet die netjes werd afgerond. De ruststand was dan ook 0-4. In het voordeel van de Hielpers.

Na rust een gelijk beeld als de eerste helft, echter vlak na rust kreeg Scharnegoutum een kansje en deze vloog er ook direct in. Dit maakte in die zin weinig indruk, want Hielpen ging verder waar het de eerste helft mee was geëindigd, goals maken. Zodoende vielen er in de 2e helft nogmaals 4 goals voor de Hielpers. Robert (2x), Freek en Hessel scoorden namens Hielpen. De laatste goal namens Hielpen was een penalty die verzilverd werd door Robert. De scheidsrechter vloot één minuut later ook af.

Zodoende kwam er ook de zeer nette einduitslag van 1-8 op het scorebord te staan.

De volgende wedstrijd voor de Hielpers is thuis tegen het derde van DWP.