Hielpen moet meerdere erkennen in DWP

Na de prachtige overwinning op Scharnegoutum stond de wedstrijd thuis tegen DWP op het programma. De spelers van Scharnegoutum hadden al gezegd, dat het een sterke tegenstander zou zijn, dit bleek ook wel. Met alle inspanningen werd geprobeerd om er een goed resultaat uit te slepen, dit bleek echter net niet goed genoeg. Hielpen moest zijn meerdere erkennen in DWP, die met een 2-3 overwinning terugkeerden naar Sint Johannesga.

Hielpen begon slordig aan de wedstrijd, dit zorgde ervoor dat tijdens het eerste kwartier DWP op wenken werd bediend. De eerste tegengoal was een slippertje van de Hielper verdediging. De bal werd niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van een speler van DWP. Deze wist hier wel raad mee, 0-1. Even later kwam ook de 0-2 op het scorebord te staan. Na de 2-0 bleef het spel lang op en neer golven en ging het gelijk op. Echter vlak voor rust had DWP weer een uitbraak en dit betekende de 3-0. Ruststand was eveneens 3-0.

Na de thee een totaal ander Hielpen. Hielpen begon vel aan de 2e helft en dit bleek ook de manier om DWP te bestrijden. Met een prachtige uitbraak van Hylcke maakte Hielpen de 1-3. Net zoals tegen Scharnegoutum kwam Hylcke opstomen op de rechter flank. Hierna zette Hielpen nog sterk door, echter in goals resulteerde dit nog niet. Totdat Robert Stallmann neer werd gehaald vlak voor de zestien meter lijn. Dit resulteerde in een vrij trap die netjes binnen werd geschoten door Robert. Hielpen zette hierna nog wel verder aan, echter de verlossende 3-3 kwam niet meer op het scorebord. Uitslag 2-3.

Het spel wat Hielpen de tweede helft heeft laten zien, biedt perspectief voor de volgende wedstrijd in en tegen Joure. Dan speelt Hielpen om 14:00 tegen Joure 7.