SV Hielpen met frisse moed de toekomst in

Nadat afgelopen seizoen vanwege de omstandigheden van het coronavirus abrupt stopte is men bij Hielpen druk van start gegaan om het nieuwe seizoen vorm te geven. Allereerst kwam om het veld een nieuw hek en vervolgens werd het welbekende bruggetje bij de kantine vernieuwd.

Naast het voorgaande hebben alle krachtsinspanningen er ook voor gezorgd dat het aantal leden is gestegen waardoor Hielpen vanaf het seizoen 2020/2021 een aantal extra teams kent. Afgelopen seizoen was er voor na de winterstop al een damesteam (7x7) ingeschreven. Doordat alles abrupt stopte hebben de dames geen enkele wedstrijd gespeelt. De eerste wedstrijden zullen dus plaats vinden na de zomerstop.

Naast het damesteam zal Hielpen aankomend seizoen ook een 35+ team rijker zijn. Dit team zal grotendeels bestaan uit spelers die in het verleden actief waren in zowel het eerste als het tweede elftal van Hielpen.

Als laatste kent Hielpen vanaf aankomend seizoen een zaalvoetbalteam. Het is voor Hielpen geen unicum, maar het is al wel heel wat jaren terug dat er voor het laatst een zaalvoetbal ploeg actief is geweest. Destijds bestond dit team uit spelers die net gestopt waren bij Hielpen 1 (periode jaren 70 á 80). Ditmaal zal dit team bestaan uit veelal jonge spelers uit verschillende gelederen, die op z’n minst de prestaties van weleer proberen te evenaren.

Naast de extra teams kent Hielpen aankomend seizoen het eerste elftal wat weer actief zal zijn in de reserveklasse. Afgelopen seizoen kende men een wisselvallig seizoen in de 5e res. Klasse. Het begon prachtig met een nipt verlies tegen VVI gevolgt door een grote overwinning tegen Scharnegoutum. Hierna werd nog nipt verloren tegen de latere nummer 1, DWP. Hierna volgden grotere nederlagen tegen onder andere Wolvega en TOP’63. Vlak na de winterstop ging het Hielpen iets meer voor de wint. Na de verloren wedstrijd tegen Sleat werd gelijk gespeelt tegen koploper Wolvega en wederom nipt verloren van DWP. Al met al bieden deze laatste twee wedstrijden goede hoop voor het nieuwe seizoen, met hopelijk weer prachtige wedstrijden in de regio. Daarnaast zal het eerste elftal worden versterkt door een tweetal spelers, die zowel voor Hielpen in het veld als in de zaal zullen uitkomen.

Als laatste zullen er namens Hielpen het komend seizoen een 5 tal jeugd teams actief zijn: JO15, JO14, JO12, JO10, JO9 en JO7. Zoals afgelopen jaar wel naar voren is gekomen kent Hielpen veel jeugd leden dit resulteert zich in een steeds verdere groei van het aantal jeugdteams. De JO13 van afgelopen seizoen zal dit seizoen uitkomen als JO14, de JO11 als JO12 en Hielpen zal aankomend seizoen een JO10 hebben, dit in tegenstelling tot het afgelopen seizoen.

Al met al kan geconcludeerd worden dat Hielpen de wind weer in de zijlen heeft en met frisse moed de toekomst in gaat.