Grotendeels regionale indeling voor SV Hielpen

Vandaag (lees: 21 augustus) is de indeling bekend gemaakt voor de (veld)teams van SV Hielpen. De indeling van het zaalvoetbal is al in een eerder stadium bekend gemaakt.

Waar afgelopen jaar voor Hielpen 1 een klasse indeling bekend werd met onder andere ploegen in de richting van Wolvega/Heerenveen, is dat dit jaar totaal anders. Afgelopen seizoen speelde Hielpen 1 ook een klasse hoger (5e res klasse), dit is dit jaar eveneens anders. Hielpen speelt namelijk weer in de 6e res klasse en ditmaal is het wel erg regionaal. De ploegen die het verst verwijderd zijn voor Hielpen zijn Oudega (w) en Heeg. Naast dit feit zijn er derby’s tegen onder andere twee keer QVC (3 en 4), tegen Oeverzwaluwen en Workum. Een ander opvallend feit is dat Hielpen naast twee teams van QVC ook tegen twee teams van Bakhuizen (2 en 3) zal spelen.

Naast het reguliere veldteam zijn nieuw dit jaar een zaalvoetbalteam, een 35+ 7-tal en een Dames 30+ 7-tal. Voor het zaalvoetbalteam werd de indeling al eind juli bekend. Deze indeling is in de tussentijd een 3-tal metamorfoses gehad en zelfs een compleet nieuwe klasseindeling. Hetgeen wel heeft geresulteerd in een indeling met prachtige derby’s tegen Workum (4, 5 & 6) en Oeverzwaluwen. De indeling is daarnaast een stuk regionaler geworden. Waar eerst gereisd moest worden naar bijvoorbeeld Akkrum en Heerenveen komt de verst gelegen ploeg nu uit Joure.

Voor de 35+ zijn de reisafstanden eveneens net als voor de eerste twee teams te overbruggen. De competitie indeling is als volg: Bakhuizen, NOK, Woudsend en Oudega (w).

Voor de dames van de 30+ zullen de afstanden wat meer zijn. Deze zijn ingedeeld bij CVVO (Lemmer), Wolvega en de polderploegen RKO (Rutten) en TONEGO (Luttelgeest).

Naast de seniorenteams komen er dit seizoen namens Hielpen een 5 tal jeugdteams uit in de competitie. De JO15 bevat een paar opvallende ploegen. Vorig seizoen werd er gevoetbalt tegen onder andere Oeverzwaluwen. Dit seizoen zitten er een paar teams tussen zoals Terschelling, Akkrum, GAVC (Grou) en VWC (Munnekeburen). Verder bestaat deze klasse veelal uit regionale ploegen zoals NOK/Bakhuizen, Bolsward en SDS/Nijland.

De enige opvallende ploegen uit de klasse van de JO14 zijn AVC uit Sexbierum en LAC Frisia & Blauw Wit uit Leeuwarden. Ook hier zijn weer verder ploegen uit de regio te vinden uit bijvoorbeeld Bolsward en Sneek.

De indelingen van de JO12, JO10 en de JO9 bestaan eveneens uit bekende ploegen uit de regio uit onder andere Stavoren en Koudum.

Al met al zal het een seizoen worden voor Hielpen met veel regionaal voetbal en dus ook vele derby's, er wordt met smart uitgekeken naar de vele wedstrijden die in Hindeloopen de revu zullen passeren.