De dames van Hielpen na eerste ronde bovenaan

In meerdere opzichten was vrijdagavond 11 september memorabel. Dit was de eerste wedstrijddag voor de dames van SV Hielpen. Vlak na de winter zouden de dames eigenlijk meedoen in een 7 x 7 competitie op vrijdagavond, echter door de coronaperikelen van afgelopen jaar is er tot dusver nog niet veel van gekomen. Naast dat er nu namens Hielpen een damesteam actief is, is het ook voor het eerst dat er in Hindeloopen een 7 x 7 toernooi werd georganiseerd.

Nu de dames van Hielpen. Een team bestaande uit speelsters die het leuk leek om gezellig met elkaar te voetballen. Weinig spelers met ervaring aldus zoals men voor de tijd zei. Er is zelfs de uitspraak langs gekomen ‘als de uitslagen maar niet te groot zijn’. Dergelijke uitspraken zijn ook niet heel raar, indien men nagaat dat, de meeste speelster van teams waar Hielpen tegen uit zal komen, meer ervaren zullen zijn dan de meesten die namens Hielpen op het strijdtoneel verschijnen.

Maar dan de eerste wedstrijden. De eerste wedstrijd moesten de dames aantreden tegen CVVO. Het aangestormde publiek zag een felle ploeg spelen die alles uit de kan haalde om te willen winnen. Dit resulteerde ook al snel in een aantal prima kansen en uiteindelijk ook prima goal. De wedstrijd werd uiteindelijk ook gewonnen met 1-0. Het eerste resultaat was dan ook veelbelovend.

De tweede wedstrijd was tegen RKO uit Rutten. Eenzelfde wedstrijd als tegen CVVO. Prima kansen en ook weer een goal, eindstand ook 1-0. Zodoende dus twee overwinningen achter elkaar. Resultaten waar de meesten niet van durfden te dromen.

De derde wedstrijd was tegen TONEGO uit Luttelgeest. Misschien waren de Hielper dames nog in de wolken van de eerdere twee overwinningen. TONEGO bleek te sterk, de wedstrijd ging met 2-0 verloren. Maar het verlies kon de pret niet bederven en strijdvaardigheid was het woord waar de dames verder mee gingen, dit viel ook te zien tijdens de vierde en laatste wedstrijd tegen Wolvega. Vol ten strijd werd de laatste wedstrijd aangegaan. Te zien was dat het verlies goed moest worden gemaakt. Wolvega had niet veel in te brengen en een 3-0 overwinning was dan ook het eindresultaat.

Na dit prachtige toernooi in Hielpen staan de dames netjes met 9 punten bovenaan in de competitie, wie weet wat het vervolg gaat brengen. Dit zal voor keeper Inge met nieuwe schoenen zijn. Haar voetbalschoenen hebben het eerste toernooi niet overleefd en dat al na één competitieronde. Al met al op naar de volgende wedstrijden en wellicht prachtige resultaten. De volgende keer dat de dames in actie komen, is op vrijdag 9 oktober in Rutten.