Hielpen speelt gelijk tegen Balk 4

Op 19 september stond de eerste wedstrijd voor de senioren van Hielpen op het programma. Deze wedstrijd was de eerste competitiewedstrijd en deze was wel tegen het 4e Elftal van Balk. Er waren bij Hielpen gelijk al enige personele problemen waardoor er een beroep werd gedaan op Wido en Eele. Uiteindelijk vertrok de karavaan van Hielpen met 15 man richting Balk. Nu de wedstrijd.

De beginopstelling was als volgt: op de goal: Wieger - Achterin: Gysbert, Sjoerd, Roelof en Gert-Jan - Middenveld: Ruurd, Jelmer, Freek en Jildert - Voorin: Emiel en Robert. Op de bank begonnen Joost, Wido, Eele en Douwe.

Hielpen liet de eerste helft bij flagen prima voetbal zien echter het ontbrak aan scherpte voorin waardoor er uiteindelijk weinig kansen werden gecreërd. De grootste kans was voor Robert die doorbrak en één op één met de keeper uiteindelijk bovenop de keeper schoot. De rebound belandde uiteindelijk op de lat. Verder kreeg Balk de eerste helft ook nog een paar goede kansen, deze werden goed gepakt door Wieger. De ruststand was dan ook 0-0.

In de rust kwamen Joost en Eele in de ploeg voor Jildert en Ruurd.

De tweede helft begon voor Hielpen erg rommelig. Hieruit kreeg Balk ook kansen om de score open te breken, zo gebeurde het ook. Een speler van Balk gaf de bal goed voor waarna de spits de bal zo binnen kon lopen. Hier had Hielpen snel een antwoord op. Ruurd rende op en schoot de bal netjes tussen de palen. Hierbij had hij wel hulp van de keeper die de bal liet glippen. In het vervolg van de wedstrijd had Hielpen het lastig om de bal in de ploeg te houden. Het vervolg was dan dus ook weer erg rommelig. Hielpen kreeg wel wat kansjes, maar de keeper van Balk wist hier prima raad mee. Uiteindelijk kwam het zo ver dat Balk ook nog de 2-1 maakte. De bal werd weer voor gegeven en een speler van Balk raakte de bal goed waarna de bal achter Wieger belandde. In het vervolg van de wedstrijd zette Hielpen nog aan. Dit resulteerde in de allerlaatste minuut in een levensgrote kans voor Robert. Robert schoot de bal netjes en beheerd achter de keeper van Balk, 2-2. Wat eveneens ook de eindstand van de wedstrijd was.

De volgende wedstrijd voor Hielpen is de thuiswedstrijd tegen de Wâlde 2. Laten we hopen op een prachtige middag en uitslag voor Hielpen!