Oeverzwaluwen 2 te sterk voor Hielper zaalvoetballer

Op 24 september stond de tweede wedstrijd op het programma voor de Hielper zaalvoetballers. De eerste wedstrijd tegen Black Boys 2 ging met 3-5 verloren. Voor een eerste keer ging het zeker niet verkeerd. Deze week was de wedstrijd tegen het tweede zaalteam van Koudum. Met een manschap van 7 spelers werd vertrokken richting Koudum. In vergelijking met de eerste wedstrijd waren Jelmer, Remco, Tim & Freerk er niet. Deze wedstrijd waren Joost, Fedde & Sander Klaaren wel aanwezig.

De eerste helft begon Ruurd op de goal, Sander en Daniel achterin en Maicko en Robin voorin. Joost en Fedde begonnen eerst op de bank. Vanaf het eerste begin werd voor velen duidelijk dat Koudum net iets sterker was dan de Hielper zaalvoetballers, wellicht ook een stukje ervaring. De scheidsrechter kwam er ook al snel achter dat de Hielpers maar net begonnen waren aan het zaalavontuur. Dit kwam vooral voort uit het feit dat er een terugspeelbal was op de keeper en hier gelden in de zaal weer andere regels voor. Geen probleem, maar wel een vrije trap en een goal tegen. Verder kwam Hielpen een paar keer knap aan de kant van Koudum, echter veel kansen kwamen er niet uit. Koudum scoorde daarentegen wel een 4 tal keer en zo was de ruststand 4-0. De tweede helft werd de organisatie iets anders neergezet. In de hoop om wat te kunnen forceren. Dit gaf echter niet het gewenste effect. De ervaren krachten van Koudum waren daar wel tegen bestand en scoorde er lustig op los. Naast de goals van Koudum, was er nog de goal van Hielpen. De tweede helft creëerden de Hielpers wel verschillende kansen. De Hielpers kwamen een paar keer gevaarlijk voor de goal van Koudum. Één van de kansen ging erin, deze kans werd benut door Sander Klaaren. De wedstrijd eindigde zodoende in 14-1. De volgende wedstrijd zal worden gespeeld tegen het 3e zaalvoetbalteam van Balk om 20:40 in Koudum.