Zwaarbevochten overwinning op de Wâlde 2

Op 26 september stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, nadat de eerdere thuiswedstrijd afgelast was. De eerste thuiswedstrijd was tegen het tweede elftal van de Wâlde. De eerste wedstrijd die eerder voor Hielpen op het programma stond was vorige week in Balk tegen het lokale 4e elftal. In een wedstrijd waar Hielpen de bal moeilijk tussen de welbekende doelpalen kon krijgen speelde het uiteindelijk met 2-2 gelijk. Ook deze wedstrijd had weer een vergelijkbaar karakter, maar werd uiteindelijk wel met 3-1 gewonnen.

Nu de wedstrijd. De beginopstelling was als volgt: op de goal: Wieger - achterin: Ruurd, Gysbert, Sjoerd en Roelof - Middenveld: Jurjen, Jelmer van Dijk, Gert-Jan & Freek - Voorin: Emiel en Robert. Op de bank begonnen Joost, Jildert en Jelmer Bokma.

Het begin van de wedstrijd was erg stroef en door een paar keer balverlies kreeg de Wâlde al snel wat kansen. Binnen een kwartier was er een bal die voorgegeven werd en een speler van de Wâlde kopte de bal zowaar achter Wieger, 0-1. In het vervolg revancheerde Hielpen zich enigszins en met een paar lange ballen werd Robert een paar keer goed weggestuurd. Hier kwamen echter verder geen goals uit. De ruststand was dan ook 0-1.

De tweede helft was voeballend gezien iets sterker dan de eerste helft. De bal werd iets meer rondgespeeld wat ook resulteerde in een paar goede kansen. De Wâlde kreeg de tweede helft ook nog een grote kans om op 0-2 te komen, echter de keeper en de lat brachten redding voor Hielpen. In het vervolg wilde de bal er nog steeds niet in, totdat er zich een voorval voordeed waar de scheidsrechter een penalty voor gaf. Dit cadeautje werd verzilverd door Robert Stallmann. Na de gegeven penalty waren de spelers van de Wâlde er van af en zo ontstond er meer ruimte voor Hielpen. Bij de 2-1 werd Robert diep gestuurd door Freek en de bal werd de keeper geprikt. Hierna waren er nog kansen over en weer. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd werd er nog een vrije trap gegeven door de scheidsrechter aan de Wâlde. Met de vrije trap kwam de keeper ook mee, dit bracht echter niet het gewenste effect. Doordat de goal leeg was kon met slim spelen de bal zo tussen de palen worden geschoten, 3-1. De goal was ook van Robert. Dit bleek ook de eindstand van de wedstrijd. De volgende wedstrijd voor Hielpen zal tegen het 3e elftal van QVC zijn om 16:15 in Stavoren.