Hielpen wint de derby van QVC 3

Onder grauwe weersomstandigheden vond vandaag om 16.15u de aftrap plaats tussen QVC 3 en sv Hielpen 2. Het was een weerzien met Hylcke, die dit seizoen zijn geluk beproeft bij de groen wit hemden. Vanwege de coronaperikelen werd er gespeeld zonder publiek, wat in de kelderklasse vaker de regel is dan uitzondering. In de beginfase had QVC geen grip op Hielpen, wat al snel resulteerde in de 0-1 door Robert na goed diepgestuurd te zijn. Kansen op een verdubbeling van de score werden gemist door Robert en Freek. Het antwoord van QVC kwam snel, een houdbaar schot werd gepromoveerd tot doelpunt waardoor de 1-1 op het scorebord kwam te staan. Bij absentie van Emiel, stond vandaag Gert Jan in de voorhoede gepositioneerd. Hij deed dit met verve.Een schot van hem hem werd in eerste instantie nog gepareerd maar in de rebound wist hij alsnog het net te vinden. Even later zorgde wederom Gert Jan voor een gejuich aan de zijde van Hielpen door met een geplaatste vrije trap te scoren. Mede door het natte veld kreeg de bal voldoende snelheid en stuitte de bal net genoeg op waardoor de keeper van QVC geen antwoord had. De 1-4 viel ook nog voor rust. Gysbert kapte zich knap vrij, en plaatste de bal uit stand vanaf randje 16 fraai in de bovenhoek.

De tweede helft werd een formaliteit. QVC probeerde het wel, maar was niet bij machte om gevaar te stichten voor het goal van Hielpen. Hielpen scoorde na de thee nog 3 keer. Het 5e doelpunt kwam op naam van Willem, na goed terugleggen van Freek schoot hij raak. Een (mislukte) voorzet van Gert Jan verdween achter de keeper, wat zijn 3e doelpunt van de middag betekende. De eindstand werd uiteindelijk 1-7, na een uitbraak op de rechterflank vond Robert de vrijstaande Willem die eenvoudig wist te scoorde, waarmee de eindstand van 1-7 werd bepaald. De volgende wedstrijd voor Hielpen zal de eerste in een reeks van 4 thuiswedstrijden zijn, thuis tegen Bakhuizen 3. Laten we hopen op een vergelijkbare wedstrijd voor Hielpen met een prachtig einde.