Hielpen wint van Bakhuizen 3

Op 11 oktober stond de wedstrijd tegen het 3e elftal van Bakhuizen op het programma. Hielpen had 7 punten uit 3 wedstrijden en kon bij een overwinning een goede zaken doen op de ranglijst. Dit moest dan dus wel ten koste gaan van Bakhuizen 3, dat tot dusver 1 punt had gepakt uit 4 wedstrijden. Alles bleek echter minder waar, want de gasten uit Bakhuizen hebben het de Hielpers deze wedstrijd nog vlink lastig gemaakt.

De Hielpers begonnen met de volgende spelers. Op de goal: Hessel - Achterin: Siebe, Gysbert, Sjoerd en Jelmer van Dijk - Middenveld, Jildert, Jurjen, Ruurd en Freek - Voorin: Gert-Jan en Robert. Op de bank begonnen Emiel, Roelof en Jelmer Bokma.

Hielpen begon rommelig aan de wedstrijd. Veel balverlies, pases die niet aankwamen et cetera. Hierdoor konden de gasten uit Bakhuizen goed hun spelletje spelen en dit resulteerde er zodoende in dat Bakhuizen gevaarlijk aan de Hielper kant kon komen. Echter een goed oplettende verdediging en keeper konden ervoor zorgen dat Bakhuizen niet tot scoren kwam. Aan de andere kant kwam Hielpen ook een paar keer goed voor de goal. De goed uitkomende keeper van Bakhuizen was vaak een sta in de weg. Ruststand dan ook 0-0.

De tweede helft begon ook weer erg rommelig. Onze keeper moest 2 á 3 keer goed ingrijpen waardoor er tot dusver nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Echter lang heeft het niet geduurd. Een corner van Bakhuizen die niet goed verwerkt werd en Hessel kon niet snel genoeg bij de bal komen. De bal werd net over de doellijn vastgepakt waardoor Bakhuizen op 0-1 kwam. Hierna kwamen de Hielpers beter in het spel en dit zorgde ook voor meer gevaar . Zodoende kwam Hielpen al snel op 1-1. Een corner die genomen werd door Robert Stallmann werd binnengekopt door Jelmer Bokma. Snel na de 1-1 werd het ook 2-1. Robert stoomde op aan de rechtervlank en gaf de bal, voor de goal, goed af op Freek. Die de bal vervolgens goed binnen schoot. In het vervolg deed Bakhuizen nog wat terug, echter door goed verdediging en keeperswerk was er verder geen schade. In het laatste kwartier kwam Hielpen nog een paar keer goed voor de goal van Bakhuizen. Kansen waren er van Gert-Jan, Jildert en Robert. Er waren 2 kansen die in een goal werden omgezet. Gert-Jan rende goed op om de bal voor te geven en Robert kopte beheerst binnen. De laatste goal, de 4-1 was een counter. Robert werd diep gestuurd en ronde beheerst af. De eindstand was dan ook 4-1.

Door de prachtige overwinning zijn de Hielpers gestegen naar de eerste plaats. De concurrentie liet punten liggen en de Hielpers deden wat ze aan hun stand verplicht waren. De volgende wedstrijd betreft de eerder afgelaste thuiswedstrijd tegen het 4e elftal van QVC. Laten we weer hopen op een prachtige wedstrijd en uitslag!