Indeling Hielpen 1 seizoen 2021-2022. Een weerzien met oude bekenden en onbekende ploegen

Zoals bekend keert Hielpen na een aantal jaren terug in de standaardklasse. Op 9 juli is de indeling bekend gemaakt. Het is een indeling met oude bekenden en ook ploegen waar Hielpen voor het eerst tegen speelt.

Oude bekenden zijn onder andere ploegen uit de regio zoals Woudsend, IJVC en Bakhuizen. Er wordt nu al weer uitgekeken naar de prachtige wedstrijden.

Andere ploegen uit de regio zijn Mulier en Arum. Het is een lange tijd terug dat Hielpen in competitieverband tegen hen heeft gespeelt. De laatste wedstrijd tegen Arum was in het seizoen 2017/2018 in de beker. Destijds was de uitslag 1-1. Het laatste seizoen waarbij Hielpen en Arum elkaar troffen in de competitie was in 2006/2007. De uitslagen waren in balans met een 1-0 winst en een 2-1 verloren wedstrijd.

De laatste keer tegen Mulier was in het seizoen 1994/1995. De uitslagen tegen Mulier waren ook in balans met een 1-0 verlies en 3-4 winst.

Een onbekendere ploeg is het uit 5B overkomende WWS uit Wirdem, Wytgaard en Swichem. De laatste keer dat Hielpen tegen deze ploeg uit mocht komen, was ook in het seizoen 2006/2007. De uitslagen waren twee maal 1-0 in het voordeel van WWS. Dit seizoen aan Hielpen de taak om dit om te doen keren.

Onbekendere ploegen zijn ook de voormalige zondagclubs UDIROS, Irnsum, het vorig jaar net op zaterdag opgestarte FVC en VV Heerenveen. Deze 4 ploegen spelen intussen al weer een aantal jaren in de zaterdag standaardklasse, echter Hielpen heeft tot dusver nog nooit tegen hen gespeelt. Al met al de taak aan Hielpen om te zorgen voor een verassing.

De laatste ploeg betreft Boornbergum’80 afkomstig uit de gelijknamige plaats. Hielpen speelde in 2017/2018 ook al eens tegen deze ploeg. Destijds ging deze wedstrijd verloren.

Al met al kan dus geconcludeerd worden dat het een prachtig seizoen wordt voor Hielpen in een competitie met oude bekenden en onbekende ploegen.

Samenvattend een overzicht van de indeling van Hielpen 1 seizoen 2021/2022:

1.Arum

2. Mulier (Witmarsum)

3. Boornbergum'80

4. UDIROS (Nieuwehorne)

5. Irnsum

6. Woudsend

7. WWS (Wirdum, Wytgaard en Swichum)

8. VV Heerenveen

9. FVC (Leeuwarden)