Hielpen 2 verliest eerste thuiswedstrijd

Op 28 augustus stond de eerste oefenwedstrijd voor Hielpen 2 op het programma. Deze wedstrijd was tegen het derde elftal van Oeverzwaluwen uit Koudum. Saillant detail: over tweede weken is de eerste competitiewedstrijd ook thuis tegen het derde elftal van Oeverzwaluwen. Daarnaast was het ook het debuut van leider Fedde. Al met al een prachtige wedstrijd om het één en ander uit te proberen.

De beginopstelling was als volgt: op de goal: Fedde – Achterin: Antoine, Gysbert, Siebe en Roelof – Middenveld: Freek, Jildert, Owen en Ruurd – in de spits: Maicko en Hessel.

Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat Oeverzwaluwen een goede tegenstander was. Dit resulteerde ook in een aantal kansen voor de gasten uit Koudum. Na een paar knappe reddingen van de keeper bleek er geen ontkomen meer aan. Uit een klutsbal scoorde Oeverzwaluwen de 1-0. Even later kreeg Hielpen ook nog een prima kans om de 1-1 te scoren, de Koudumer keeper haalde de bal echter knap uit de goal. Na deze kans, waren de overige kansen ook voor de ploeg uit Koudum. Ondanks de prima keepende Fedde scoorde Koudum nog 2 maal voor de rust uit twee counters. Een 0-3 ruststand stond dan ook op het scorebord.

De tweede helft gaf de Hielper ploeg meer weerstand. Dit resulteerde ook in een aantal prachtige kansen. De schoten van Hessel en Freek belanden tot vier keer toe op de paal en de lat. Oeverzwaluwen stelde hier ook wat tegenover. Na een prima redding van keeper Ruurd (die de tweede helft heeft gekeept) werd een bal vanaf de zestien meterlijn strak in de kruising geschoten, 0-4. Hierna maakte Hielpen nog een eretreffer. Dit was een afstandsschot van Freek die via de lat net achter de doellijn verdween. Eindstand is dan ook 1-4.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd met een prima tweede helft voor de Hielpers. De volgende wedstrijd is, zoals eerder gezegd, op 11 september ook thuis tegen het derde elftal van Oeverzwaluwen.