Geen punten mee vanuit breibekkenland

De tweede bekerwedstrijd werd gespeeld tegen de noorderburen in het rood. Dit keer ook weer gadegeslagen door de razende reporter die vandaag wel fit genoeg was om te spelen evenals 13 anderen (ondanks een avondje pimpelen door sommigen).
Door een foutje van de grote leider, die gelukkig voortijdig werd opgemerkt, stonden we bijna een half uurtje te vroeg op het Noarkum-complex. Ze spelen daar namelijk om 15.00 in plaats van de normale 14.30. Later bleek dat de grote leider dit ook beter uit kwam.
Eenmaal aangekomen in Noarkum bleek het een en ander nog te missen qua materiaal. Gelukkig was Jelmer niet van pole position gestart en kon nog het een en ander ophalen. Wel misten er twee ballen wegens onkunde op de trainingen. Er is nog ruimte voor verbetering dus, maar dit spekt voorlopig wel de boetepot.

Na een opwarmertje op het nepgras kon er losgegaan worden om 15.00 uur. Hessel Meiland (hoeveel flessen wijn heb ik gisteren gehad?) was de doelwachter vandaag. Defensie bestond uit Eise, Sjoerd, Jelmer en de fitte reporter. De fitboys (en Sander) stonden op het middenveld. De aanval werd ingevuld door Likjen Jappe, Roadrunner Robert en in de punt alle-ballen-op Remco.

Het ging beter dan verwacht en het bleef zelfs 12 minuten 0-0. Helaas door een klein foutje werd de 1-0 ingetikt. Daarna bleef het heel lang gelijk op, Een import-Hielper deed veel goed defensief werk waardoor het achterin redelijk goed te doen was. De reporter werd een keer hopeloos gepaneerd maar verder geen paniek. Eenmaal dacht iemand in het rood dat scoren met de arm ook toegestaan was, echter stond de arbiter goed op te letten. Totdat het bijna rust en de thee al in zicht is. Door weer een klein foutje werd de 2-0 ingetikt. Toch zuur zo vlak voor bakjetijd.

Tweede helft begon met een andere opstelling, Thomas de Tankert mocht de rechter hoekvlag afdekken en Eise schoof naar de linkervleugel. Jelmer mocht namelijk douchen vanwege blessureleed en zette de trainert defensief tot puzzelen. Dit resulteerde in een vlekkeloze eerste tien minuten. Toen volgden er twee blessurewissels. Sander en ondergetekende mochten het veld verlaten. Nog geen minuut later werd het 3-0 door een intikkertje, jammer. Toen volgde ergens ook nog de 4-0. Inmiddels had de trainert het serieuze coachen al opgegeven en maakte tijd om de keeper van Noarkum te entertainen. Per slot van rekening had de beste man het redelijk rustig gehad en al 80 minuten niemand gezien binnen de 16 (De trainert had denk ik medelijden). Ook schudde de trainert nog wat oneliners voor het publiek uit z'n mouw. Ergens in de laatste minuten leek er een makkelijke bal voor Meiland te zijn. Tot Tankert besloot dat het zijn bal was, dit leidde tot een assist plus vliegende tackle van Thomas en uiteindelijk de 5-0. De scheids vond dat het mooi geweest was bij 5-0 en 90 minuten. De uitslag deed er niet toe, de grote leider en de trainert zagen progressie dat is het belangrijkste in zo'n oefenpot.
Michelinbandjes uit de kleren kloppen, douchen en snel naar huis, nooit langer dan noodzakelijk in Noarkum blijven is het dringende advies.
Over de derde helft gesproken, die verliep als vanouds. Workum kwam niet opdagen in de kantine (wat ze wel hadden beloofd, weg kwijt denk ik?). Feest ging gewoon door natuurlijk. Eerst werden er heel veel bakjes groente besteld in de kantine om op krachten te komen. Daarna werd er onder genot van glaasjes ranja wat muziek geluisterd en tv gekeken. Hessel werd vermist, later bleek dat hij ergens bij een wijnproeverij in Workum beland was. De grote leider besloot na een paar potjes vloeibaar goud dat hij Likjen Jappe (DJ van deze avond) moest voorzien van verzoeknummertjes en hitjes uit onze grote stad. De grote leider besloot tevens dat het tijd was om Joon kennis te laten maken met het alom bekende Alaerum Alaerum. Joon bleek het nummer wel te herkennen, maar de artiesten helaas niet (hij zit nog midden in de Hielper inburgeringscursus). Het zonnetje ging onder, de hitjes werden beter en beter, en Meiland had besloten dat de wijn in Workum niet te pruimen was en verscheen ook ten tonele. Inmiddels was tegen middennacht de harde kern overgebleven met vele glaasjes ranja achter de kiezen. Mooi feest. Het is maar goed dat de buurman een weekendje weg was.
Volgende week weer feest (denk ik). Oh, en er wordt uiteraard ook nog gevoetbald in Stavoren (bekend van het nummer Alaerum Alaerum), tegen QVC. Dan wel weer op een degelijk tijdstip, namelijk om 14.30. Dit is de derde en laatste bekerwedstrijd/oefenpot voordat de competitie losbarst.
Volgende week uiteraard ook weer verslaggeving van de wedstrijd.