Hielpen 2 verliest eerste competitiewedstrijd

Net zoals twee weken terug was de tegenstander Oeverzwaluwen 3. Officieel zou ook deze wedstrijd weer in Hindeloopen plaats vinden, echter doordat het in Koudum feestweek is, is deze wedstrijd hierheen verplaatst. Zodoende was Hielpen 2 zowaar de hoofdattractie in Koudum.

Nu de wedstrijd. De opstelling was als volgt: op de goal: Wieger – Achterin: Eise Wester, Antoine, Roelof en Bouke – Middenveld: Owen, Jelmer van Dijk, Jildert en Robin – Voorin: Joost en Ruurd.

Al snel kwam Hielpen erachter dat Koudum een goed voetballende ploeg was (net zoals twee weken terug). Hier hadden de Hielpers enige moeite mee. Op een gegeven ogenblik bleek de druk te hoog en scoorde Oeverzwaluwen (nadat Wieger een paar keer redding had gebracht). De bal werd in de strakke hoek geschoten. Hierna kregen de Hielpers iets meer vat op het spel wat ook resulteerde in een paar prima kansen. Deze kwamen echter iedere keer net een teenlengte te kort om het de Koudumer keeper lastig te maken. En men weet dan wel hoe het gaat, wanneer je denkt dat je zelf beter in de wedstrijd komt, dan scoort de tegenstander. Zodoende kwamen vlak voor de rust ook nog de 2 en 3-0 op het scorebord te staan .

Vlak na rust was het wedstrijd beeld grotendeels hetzelfde als in de eerste helft. Er werd bij vlagen aardig gevoetbald, echter de betere kansen waren wel voor Oeverzwaluwen. Vanuit twee uitgespeelde counters scoorden zij dan ook de 4 en 5-0. Hielpen kreeg hierna via Bouke de beste kans om nog een eretreffer uit het vuur te slepen. Deze werd echter goed gepakt door de Koudumer keeper. Uit de ontstane counter scoorde Oeverzwaluwen nog een keer. Een minuut voor het einde van de wedstrijd kwam zodoende nog de 6-0 op het scorebord.

Al met al een wedstrijd waar Koudum de betere kansen had, maar de Hielpers bij vlagen aardig konden meekomen. De volgende wedstrijd voor het tweede is de uitwedstrijd in Sneek tegen Waterpoort Boys.