Hielpen 2 verliest van sterk Bolsward 7

Hielpen 2 verliest van sterk Bolsward

Op 25 september stond de tweede competitiewedstrijd voor Hielpen 2 op het programma. Het zou eigenlijk de derde wedstrijd zijn, wé het niet dat de bekende omstandigheden roet in het eten gooide.

Deze wedstrijd was verder tegen het 7e elftal van SC Bolsward. De laatste keer dat Hielpen tegen deze tegenstander speelde won het twee maal met 5-1, zowel uit als thuis. Dit was echter wel in andere tijden.

Nu de wedstrijd. De opstelling was als volgt: op de goal: Wieger – Achterin: Hotze, Eele, Gysbert en Roelof – Middenveld: Ruurd, Jelmer van Dijk, Antoine en Bouke – Voorin: Freark en Jildert. Joost, Folkert en Owen begonnen op de bank.

Vanaf het eerste begin was duidelijk te zien dat Bolsward een sterke ploeg had. Dit resulteerde ook gelijk in gevaar voor de Hielper goal. Met goed verdedigingswerk werd dit grotendeels onschadelijk gemaakt. Echter op één momentje na, toen de Bolswarder spits vrij kwam te staan was het ook direct raak, 0-1.Gelijk hierna kwam Hielpen er voetballend een paar keer knap uit, wat resulteerde in een aantal prachtige kansen. Tijdens de eerste grote kans plukte Jildert de bal uit de lucht en Freark werd goed gevonden die vervolgens goed om de man heen draaide en de bal op maat gaf aan Bouke. Die schoot de bal echter over. De tweede kans kwam op naam van Gysbert. Hij kwam knap één op één met de keeper die de bal verschalkte. Deze twee kansen gingen er echter niet in en de ruststand was dan ook 0-1 voor Bolsward.

In de rust twee nieuwe krachten erin. De moe gestreden Gysbert en Freark eruit en Owen en Folkert erin.

Aan het begin van de tweede helft was de organisatie wat zoek en hierdoor kwamen de Bolswarders er een aantal keren gevaarlijk uit. Al snel na rust was het 0-2 en 0-3. Even later kregen de Hielpers ook nog een penalty tegen en werd het 0-4. Hierna herpakte Hielpen zich weer. De beste kans was een kopbal van Folkert. De bal uit een corner ging net over.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Bolsward nog een aantal keer gevaarlijk voor de Hielper goal. Dit resulteerde ook nog in de 0-5. De eindstand was dan ook 0-5.

Ondanks een knappe eerste helft moest dus toch het onderspit worden gedelfd tegen een sterk Bolsward. De volgende wedstrijd is in Easterein tegen het vierde team van SDS.