De flipperkast piept, kraakt en overwint

Vertrekpunt van het verslag: het stamcafé aan de haven in het toeristische hart van Hindeloopen. Het zou in eerste instantie een rustige avond blijken in de kroeg. Sjans, Poiesz en Likjen Jappe hadden een carrièrebeurs in Koudum. Poiesz ambieert een carrière als gynaecoloog, Sjans als inbreker en LJ twijfelt nog tussen politieagente (ja, agente) of heks. Die waren dus niet van de partij in de kroeg. Meiland moest ballen in Drachten en kon er eerst ook niet zijn. Remco was er wel, deze wilde echter alleen maar dansen op ABBA en Shakira (beetje waka waka, beetje mamma mia). Hij is sinds kort fan denk ik. Uiteindelijk tegen sluitingstijd stond de kroeg vol, want Meiland had een busje vol Noarkummers meegenomen op excursie naar een echte kroeg. Veel Noarkummers is slecht voor business. Hoogste tijd om af te sluiten dus, zo geschiedde. Dit gaf de grote leider wel de gelegenheid om een spoedvergadering met een deel van zijn kroost te beleggen. Naar het schijnt heeft deze vergadering tot in de late uurtjes geduurd. Dit heeft, zo zal de zaterdag blijken, wel zijn vruchten afgeworpen. Kan vaker dus. Tevens heeft de grote leider ook gezorgd voor hoogstaande trainingen, aangezien de Trainert per spoor (Kedeng kedeng) de zon had opgezocht voor een kleine week.

Dan de wedstrijddag zelf. Het is regenachtig en winderig. De ideale ingrediënten voor een chaotische wedstrijd op het kunstgrasveld van Mulier (het gewone grasveld bleek onbespeelbaar volgens de lokale grasexperts).  Likjen Jochum kwam met eigen vervoer (lijn 53). Poiesz werd uitgeleend aan de jeugd. Trainert per spoor (Kedeng kedeng) terug voor de wedstrijd. Iedereen op tijd aanwezig dus.

Alvorens we naar het 90 minutenlange geweld gaan, eerst de opstelling (4-3-3 of 4-4-2 met valse spits). Meiland fit en wel tussen de palen; Kevin, Capitano, Mountain en Likjen Jochum vormen de defensie; Krampboy FC en Jelmer op de mid voor het loopwerk; ergens tussen de linies zwervend ABBA- en Shakira-fan Remco; voorin Sjans en Likjen Jappe. Bankwarmers van vandaag: Tankert, Poeisz en Manolevje (nog steeds last van het ongeluk). Turbo en Reporter waren alleen fysiek aanwezig ter ondersteuning en verslaglegging. Op verzoek wilde prominent lid van de aanwezige harde kern ook benoemd worden in het verslagje. Bij deze jouw moment of fame Graete Jappe, ook maar gelijk voorzitter van de supportersvereniging worden dan.

Tijd voor de wedstrijd, moment suprême. Nadat de pupil het goede voorbeeld gaf voor beide ploegen, floot scheidsie voor de aftrap. Slechts 5 minuten later floot de scheids weer, nu voor een doelpunt uit het boekje van onze mannschaft. ABBA tikt binnen uit een kleine scrimage, 0-1. Mooi man. Daarna gaat het even gelijk op. Mulier heeft het betere spel, maar Hielpen is gevaarlijker op de counter. Na een kwartiertje is het dan Mulier scoort na slim weglopen van een van de aanvallers, 1-1. Minder mooi. De eerste helft verloopt voor de rest redelijk gelijk met het algehele spelbeeld. Mulier die goed tikt en Hielpen die de bal laat rondvliegen in zijn flipperkast. Twee zeer verschillende speelstijlen die toch een evenwichtige partij opleveren. Tegen het einde van de eerste helft is het dan toch weer onze hoofdmacht die scoort. Wederom ABBA die binnentikt, 1-2. Lekker boys.

Dan is het rust. Tijd voor een bakkie. Reportert wint alvast een prijsje in de kantine, eerste van vandaag. Beloofd veel goeds. In de rust wordt er ook gewisseld: Manolevje en Tankert erin, Likjen Jochum en Kevin eruit.

Tweede helft zelfde spel. Waarbij Mulier toch wel meer aandringt en steeds vaker op de deur klopt bij Meiland. Die geeft dan net na rust een keer niet thuis, 2-2. Het blijft een chaotische pot, met vooral kansen voor Mulier. Als deze er niet in willen, is Capitano niet te beroerd om ze bijna een handje te helpen. Gelukkig voor ons lepelt hij de bal ouderwets over het latje (sopleppel). De eerste blessuregevallen dienen zich tevens aan. Mountain is het eerste slachtoffer met kramp. Daarna volgen er meer. Gelukkig is de grote leider met EHBO-kist aanwezig. Het regent ongevallen en dus ook mooie loopacties van de grote leider. Hij is weer eens 'uut de lyken', niet verwonderlijk gezien al die loopjes naar alle uithoeken van het veld. Tijd voor een wissel dan maar: Poiesz mag Sjans afwisselen in gangpad 4 (op linksvoor).  Dit leidt tot iets minder loopacties van de medische staf. Spelbeeld blijft verder gelijk. Mulier dringt aan, maar weer is het ABBA die in de slotfase eigenhandig de bal langs het keepertje in de verre hoek schuift. 2-3, harde kern in extase. Iedereen dolblij, alleen nu nog de laatste minuten zien te overleven. Gelukkig wordt dit redelijk goed gedaan en blijft het 2-3. Dit betekend de eerste 3 punctos van dit gehele seizoen. Chapeau, het team bedankt, de harde kern bedankt, de weergoden bedankt, de grote leider bedankt, de Trainert bedankt, Red Bull bedankt, sponsoren bedankt, stamcafé bedankt, ABBA en Shakira bedankt.

Derde helft wordt nu extra goed gevierd uiteraard. Meiland en ABBA waren afgereisd naar Erica voor een themafeestje. Gezien de beelden werd er daar mooi gepimpeld, met wederom een overwinning voor Hielpen daar. Krampboy FC was weer eens op patrouille in Groningen. Hier hebben ze een lekker pizzaatje gehaald (goed voor de gains). Tevens wisten ze niet meer tegen wie ze gewonnen hadden eerder op de dag, Groningen had er ook geen antwoord op. Sjans was in het stamcafé voor een schotse carrièrebeurs, inbreker was geen succes namelijk. Merkie was er ook, tevens heeft hij mij persoonlijk beloofd om weer eens op trainen te verschijnen.

Al met al was het weer een mooi weekend. Deze lijn doorzetten is het devies, want volgende week staat er weer een wedstrijd op het program: Hielpen - Boornbergum. In eigen stadion wordt er om 14.30 weer afgetrapt.

Voor nu bedankt, voor het lezen en tot volgende week.

Dirk Blom