Hielpen 2 heeft eerste goal te pakken

Na een rustperiode van ongeveer 5 weken stond er voor het tweede weer eens een wedstrijd op het programma en wel tegen het vierde elftal van Makkum. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Makkum op een derde plek met 12 punten uit vier wedstrijden, dus de Hielpers wisten dat het een sterke tegenstander zou kunnen zijn. Naast dit hadden we dit keer zelfs de luxe dat we met 15 man sterk richting Makkum gingen, bijna ongekent.

Nu de wedstrijd. De opstelling was als volgt: op de goal: Wieger - Achterin: Siebe, Bouke, Gysbert en Roelof - Middenveld: Ruurd, Folkert, Jildert en Jelmer van Dijk - Voorin: Robin en Maicko. Tim, Thomas, Jelle en Joost begonnen als wissel.

Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen de Hielpers goed aan de wedstrijd. De eerste aanval was dan van Hielper zijde. Folkert gaf de bal af aan Jildert die vervolgens één van de beide spitsen bediende. De bal ging echter naast. Vlak Hierna kwam Hielpen wat meer onder druk te staan en kreeg Makkum ook de nodige kansen. De eerste goal was daarentegen niet een echte uitgespeelde kans. De bal werd vanaf zo'n 40 meter over Wieger heen geschoten 1-0 voor Makkum. Na de 1-0 kreeg Hielpen nog een dot van een kans op 1-1. Maicko stoomde op en schoot vanaf 25 meter op de goal. De bal raakte uiteindelijk de lat, jammer maar helaas. Hierna kreeg Makkum nog een aantal kansen. Deze werden goed gekeerd door Wieger, echter uit een skrimmage voor de goal werd het 2-0. Vlak voor rust maakte Makkum er ook nog 3-0 van. Weer was er een skrimmage voor de Hielper goal en de spits die op de grond lag raakte de bal nog net en met een boogje ging deze over de verdedigers en de keeper heen.

Zodoende dus een 3-0 ruststand. In de rust waren er een aantal wissels. Joost voor Robin en Tim voor Maicko.

In de tweede helft ging het spel iets meer gelijk op. Dit zorgde ook voor een gelijk aantal kansen. Echter ondanks dit scoorde Makkum wel de 4-0. Een counter en de vrij staande spits kon de bal zo binnen schieten. Hierna ging Hielpen als nog opzoek naar die ene verlossende goal waar al 3 wedstrijden op werd gewacht. Deze kwam er uiteindelijk ook. De bal werd van achteruit naar voren geschoten en Bouke kreeg deze goed voor de voeten, 1 op 1 met de keeper was hij onberispelijk, 4-1. In het verdere vervolg van de wedstrijd geen grote kansen meer. Eindstand dus ook 4-1.

De volgende wedstrijd voor het tweede staat op het programma tegen het zesde elftal van WPB uit Sneek.