Hielpen 2 verliest van WPB 6

Na het prachtig verdiende punt tegen Oeverzwaluwen 3 was het ditmaal de beurt aan het tweede om het op te nemen tegen Waterpoort Boys uit Sneek. De laatste maal dat er tegen dit team is gespeelt had Hielpen een team in de 5e reserve klasse en werd in Sneek met 2-3 gewonnen. Tegenwoordig zijn de rollen anders. De beide teams spelen weer een treetje lager om het ditmaal tegen elkaar op te nemen in Hindeloopen.

Nu de wedstrijd. De opstelling was als volgt. op de goal: Wieger – Achterin: Roelof, Willem, Gysbert en Siebe – Middenveld: Ruurd, Jildert, Freark en Jeffrey – Voorin: Johan en Age. Op de bank begonnen Owen, Niek, Maicko en Joost.

Hielpen begon goed. Zo was ook de eerste kans voor de Hielpers. Dit mocht echter niet baten de bal ging er niet in. In het vervolg werd WPB iets sterker wat ook resulteerde in kansen. Wieger zat er een aantal keren goed bij waardoor de stand lang 0-0 bleef. Door miscommunicatie kwam WPB echter op 0-1. De bal werd verkeerd ingeschat en de vrijstaande spits was koelbloedig, 0-1. In het vervolg van de eerste helft konden de Hielpers prima met de tegenstander uit Sneek meekomen. Het leverde echter geen wereldkansen op. De ruststand was dan ook 0-1.

In het vervolg van de tweede helft werd het spel bij de Hielpers rommeliger. Dit resulteerde in eerste instantie niet in erg veel kansen voor de ploeg uit Sneek, totdat de vrijgekomen spits de bal voor de voeten kreeg en de bal achter Wieger kon prikken, 0-2. In het vervolg kreeg Hielpen nog kansen via Ruurd en Owen, maar dit resulteerde niet in een goal. Eerder kwam er nog een goal op het scorebord voor WPB, 0-3. In het laatste kwartier kreeg de tegenstander ook nog een penalty. Deze werd knap gekeerd door Wieger. De eindstand was zodoende ook 0-3.

De volgende wedstrijd is de derby tegen Workum.