Hoge pieken, diepe dalen

Dat de SV een jeugdig team is laat zich al te duidelijk zien in de afgelopen weken. De resultaten schommelen als een malle heen en weer. De ene verrassing na de andere doet zich voor. Dat is ook deze week het geval, waarin twee wedstrijden worden gespeeld. Na een gewonnen pot in Liwadden werd dinsdag aangetreden tegen WWS. Om het kort samen te vatten: Het was prut met peren en het werd 1-1. Dan te bedenken dat we niet eens massaal in de kroeg hadden gezeten en maar 1 puntje overhouden tegen de ploeg die tot voor kort op 0 punten stond. Snel door en vergeten zou je zeggen, want de zaterdag staat alweer om de hoek te koekeloeren. Met Arum uit Arum als tegenstander belooft het op voorhand een spektakel te worden. Niet vanwege het hoogstaande voetbal, maar meer vanwege de min of meer ontstane spanning door gebeurtenissen in de uitwedstrijd en het willen revancheren op de 2-0 nederlaag.

*Speciale vermelding voor de Trainert van Arum: Bij alinea 6 begint het daadwerkelijke wedstrijdverslag (valt mee). De beste man heeft ondergetekende gevraagd om dit voortaan te vermelden, omdat het anders wel erg veel vraagt van zijn spanningsboog. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden luidt het gezegde. Dit geldt ook voor het lezen van deze verslagen, dat is nou eenmaal pijn lijden om er beter uit te komen (wijzer of knapper waarschijnlijk niet). Oh en voor Frankie van Arum (wilde ook graag in het verslag, wat ik heel goed snap, wie wil dat nou niet), ik snap dat je liever in de zon naast de vrouwen zit dan dat je naar de wedstrijd kijkt, maar wel mooi dat je er was.

Vrijdagavond staat op het moment van beginnen als ondergetekende besluit een uitstapje te maken naar Grun, om daar eens de tent op de kop te zetten (in een shirt van onze sponsor DKNS). Dit lukte aardig tot het moment dat de persoon in kwestie zelf aardig op de kop stond. Gelukkig werden Reportert en co geweigerd in de laatste tent om een uurtje of 5.30 vanwege onenigheid met de bewakers. Slapen kwam er niet meer van en meneer was ongeveer 9.30 thuis middels de trein (nog 3,5 uur om wakker te worden, moet voldoende zijn toch?). Wel was er nog een sfeeractie geregeld in Grun met een beetje vuurwerk, alleen liet deze vuurwerkman het afweten vanwege minnigheid. De afwezigheid van de Reportert gaf tevens een vrijbrief voor alle anderen om ongezien te kunnen pimpelen (zonder te worden gekiekt met de camera, ja Reportert is ook mede-eigenaar van de kiekjespagina), er is dus ook niet echt bekend wat de rest heeft gedaan op de vrijdagavond. Er kan wel een gooi naar gedaan worden, Meiland was in ieder geval ook niet 100 punten en zoals gewoonlijk zag Sjans er topfit uit. Klaassie was zelfs 's middags al begonnen, maar die speelde mee met Jong Hielpen dus dat kan wel door de beugel toch? Dit alles kan alleen maar voor een topresultaat zorgen lijkt mij.

Zaterdagmiddag wordt eerst even afgekeken bij Jong Hielpen die speelde tegen de WeePeeBee uit Sneuk. Deze kregen jammerlijk 0-3 aan de broek, ook Kevin, Klaassie en ons blonde (Wâld)pykje konden niet veel aan deze eindstand doen. Veel viel er dus niet af te kijken en daarom werd er zelf maar begonnen aan een uitermate hobbelige warming up. Gelukkig scheen het zonnetje, maar dit was niet om aan te gluren vanwege een veld dat leek op een braakliggend stuk grond. Dit leverde wel weer wat op voor de boetepot, elk nadeel heb z'n voordeel. Gelukkig had de tegenstander last van dezelfde omstandigheden en zou het daar niet aan kunnen liggen. Tijd om de geel-groene shirts aan te trekken. 

Opstelling dan maar. Trainert begint eigenlijk weer met dezelfde elf en daarom niet heel spannend eigenlijk: Meiland is goalie; Turbo, Kap'tein, Mountain en Reportert in de back; Sjans, Bokkie en opa Henry op de mid; voorin ABBA, Likjen Rainbow en Daddy. Bankje was weer goed gevuld met wat lui: Tegeltje, Kevin, Mootje en TB'tje. Ook aanwezig en zenuwachtig als altijd was De Grote Leider, gelukkig hield de Trainert hem een beetje in bedwang. Nog het meest opvallend was een verschijning langs de lijn, want naast de Messi v/d Meenskar stond niemand minder dan Tankert himself. Mooi man.

Dan de wedstrijd zelf (Trainert Arum kan nu gaan opletten). Zoals verwacht begon het niet heel denderend qua voetbal. Wel was er gelijk een grote kans voor ABBA, maar die mikt t balletje vakkundig op de paal. Daarna kantelt de wedstrijd geleidelijk en dringt Arum meer en meer aan. Tot kansen an sich komt het eigenlijk niet. Het gevolg is een eerste helft waarbij vooral wordt hervat en weinig wordt gevoetbald. Veel corners en inworpen passeren de revue. Ook de SV komt er niet meer echt uit en dit leidt tot een weinig vermakelijke wedstrijd (even een inschatting makend). Wel leidt éen van de spelhervattingen nog tot een goal. Uit een inworp stuit de bal op een vreemde manier over Mountain die de bal verkeerd inschat. Spitsie van Arum neemt balletje mee en kan met een beetje hulp van het veld de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek toch langs Meiland schuiven. 0-1. Daarna wordt hetzelfde spel vertoond door beide ploegen en leidt het verder ook niet tot grote kansen in de eerste helft. Wel wordt er nog een beetje gekibbeld in het veld (zoals verwacht), maar tot grote rellen leidt het niet.

Dan de tweede helft. Er moet wat meer gebeuren is de conclusie in de pauze en daarom moet er ook wat meer pit in het spel komen. Helaas wordt (naar schatting) de helft van de resterende speeltijd verspild aan het ingooien van de bal. Dit leidt tot het bijna stilvallen van het spel. Toch kan ergens nog de energie vandaan worden gehaald om te gaan jagen naar de gelijkmaker en het Arum toch enigszins lastig te maken. Het leidt echter niet tot grote kansen. Dan zoals altijd valt er op een moment van onachtzaamheid de 0-2. Uit een corner wordt de bal middels een knap staaltje omhaalwerk over Meiland in de hoek gemikt. Tsja, daar kun je eigenlijk alleen maar voor applaudisseren, helaas wel weer een doelpunt tegen. Daarna is de wedstrijd ook wel gespeeld eigenlijk en kan er door de scheids afgefloten worden. Uit teleurstelling wordt dan vervolgens wat materiaal vergeten in de dugout (zo blijkt uit beeldmateriaal van de dag erna, collectieve boete?).

*Huishoudelijke mededeling: Trainert Arum kan stoppen met lezen, vanaf nu worden de belangrijke zaken des levens weer besproken.

Na de wedstrijd is het uiteraard tijd voor groene knuppels, snacks en muziek. Draaiend rad wordt nog even georganiseerd en er wordt vooral nagepraat over de wedstrijd. Likjen Rainbow deed (zoals gewoonlijk) nog een uitgebreide analyse over zijn eigen acties (van begin tot eind zo'n 50 naar eigen zeggen), waarom hij zenuwachtig was (vriendin keek toe) en waar het misging (door de zon, door de verkeerde veters in zijn schoenen, door de kleur ogen van de tegenstander, kortom u snapt hem wel). Het belangrijkste moet dan nog komen: etentje bij de Brabander. Dit stond om 18.30 gepland, Reportert nam daarom om 18.00 nog snel even zijn ontbijt (patatje mayo) en vertrok daarna met Tegeltje naar de Brabander om als enige op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn. Bij aankomst schrok Tegeltje zich naar, hem werd namelijk verteld dat de tent gesloten was (grapje natuurlijk, wel keihard ingetrapt). De rest kwam zoals verwacht een mooi kwartiertje te laat en toen kon er eindelijk gestart worden met happen. Blijkbaar deden mensen alsof ze thuis waren, want de tellies waren belangrijker dan het eten. Veel beeldmateriaal werd geschoten (waarvoor dank, kan de kiekjespagina ook weer gevuld worden) en de F1 werd vooral door Turbo in de gaten gehouden (niet geheel onlogisch aangezien het zijn directe concurrentie betreft). Sjoerd was blijkbaar ook jarig en werd nog even toegezongen door het gehele restaurant, Tegeltje had de avond van zijn leven, DGL was weer gek op de Reportert (zal ook eens niet) en Kevin had spontaan last van shotjes-allergie. Het eten was trouwens heerlijk, bedankt daarvoor. Eetcafé De Brabander, nieuwe weide 7 te Hindeloopen is zeker een aanrader (stukje subtiele reclame moet kunnen toch? Mocht je dit lezen en nu ook willen adverteren? Bel me via de club even dan kunnen we vast wel een lucratief dealtje sluiten).

De zaterdagavond werd voortgezet in het stamcafé aan de haven. Kroegbaas heeft daar namelijk een verleidelijke aanbieding: Hielper kwartiertje 2 voor 1. Dat hoef je ons niet twee keer te zeggen. In grote getale was de selectie aanwezig. Hier werd nog even een feestje gebouwd onder muzikale begeleiding van ondergetekende (tot grote onvrede van DGL uiteraard). Ook de nodige dansjes werden weer gedaan (staat deels ook op camera natuurlijk). Reportert zou voor 12 uur thuis zijn, maar dat is weer niet geslaagd (als laatste de kroeg uit om 3.30). Wel weer een mooi avondje gehad, waarbij Kevin als eerste afhaakte, Opa Henry kennismaakte met shotjes (staat ook op beeld), Mountain een pykje oppikte, Sjans niet meer wist wie de tegenstander was en Krampboy FC een kattenvangersbedrijf was begonnen. Kortom, mooi avondje weer en daarvoor hoef je niet eens de Parel uit. 

Dit was m zo wel weer voor deze week lijkt mij. Mooi geweest, over en uit.

Adieu,

Dirk Blom