Hielpen 2 speelt in de tweede helft gelijk tegen Franeker 7

De wedstrijd tegen Franeker zou op voorhand een zwaar onderonsje worden, deze ploeg stond namelijk op plaats 4. De laatste overwinning van Hielpen 2 was echter wel tegen hen. Dus er was met dit in het achterhoofd, van alles mogelijk.

De opstelling was als volgt: op de goal: Wieger – Achterin: Freerk v/d Werff, Jelmer, Willem en Roelof – Middenveld: Freark Kramer, Jildert, Ruurd en Bouke – Voorin:  Thomas. Op de bank begonnen Maicko, Gysbert, Remco en Folkert. We begonnen eerst met 10 man, omdat er een auto met Franeker spelers wat later was en zij zodoende maar met 10 man konden beginnen. Gaandeweg de eerste helft was de auto met spelers gearriveerd en was het weer 11 tegen 11. Folkert was zodoende de eerste die in het veld kwam.

Nu de wedstrijd. Hielpen begon goed aan de wedstrijd. Een paar goede aanvallen werden jammer genoeg niet beloont, waarna Franeker in de counter er twee keer gevaarlijk uit kon komen. Hieruit was het twee keer raak. Hierdoor werd uiteindelijk het goede spel niet beloond. In het vervolg kregen de Hielpers nog een aantal goede kansen via Folkert en Thomas. Maar de bal mocht er jammer genoeg niet in. Vlak voor rust kreeg Franeker echter ook nog een vrije trap na een Hielper overtreding. De speler van Franeker wist de vrije trap prachtig om de muur heen te krullen en deze liet Wieger hierdoor ook kansloos. De ruststand was dan 0-3.

Vlak na rust was het spel nagenoeg gelijk. De Hielpers zochten steeds meer de aanval wat in de nodige kansen werd omgezet, Folkert, Tim en Remco konden de bal vaak net niet goed genoeg raken. Freerk van der Werff had ook nog een prachtig schot die knap door de keeper werd gepakt. En als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander het wel. De buitenspeler van Franeker kwam goed om de Hielper verdediger heen en kon de bal zo aan de vrij staande man geven, 0-4. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 5-0 voor Franeker. De Hielpers gingen hierna niet bij de pakken neer zitten en bleven op zoek gaan naar de goal. Op een gegeven ogenblik werd Jildert in de 16 meter van Franeker gevloerd wat resulteerde in een penalty. Deze werd prachtig en goed binnen geschoten door Ruurd. De laatste goal kwam op de naam van Tim. Hij kreeg de bal goed aangespeelt via Remco en tikte de bal goed achter de keeper. Eindstand was 2-5. De volgende wedstrijd is uit tegen ONS Sneek. Laten we hopen op het spel van vandaag, dan is er uiteindelijk van alles mogelijk!!