Hokkie met een stokkie

Zaterdag 16 april zijn we op schoolreisje geweest met het voetbalteam. Het was erg mooi weer. Vrijdagavond was het laat geworden in de kantine, maar dat maakte niets uit want we hadden toch geen echte voetbalwedstrijd. We gingen met de taxi en deze was op tijd. Net als de rest van het team. Sjans haalde nog snel een patatje van zijn zakgeld en Likjen Jappe had nog snel wat flessen limonade gehaald voor onderweg. Toen iedereen in de taxi zat, bleek Messi nog niet aanwezig te zijn. Hij moest nog plassen en was daardoor te laat. Mootje ging niet mee, hij was ziek. Hij had zich niet afgemeld, maar had wel de avond daarvoor een fotootje gestuurd waarop hij ballonnen aan het opblazen was voor een verjaardagsfeestje. Jammer dat deze dan niet door kon gaan omdat hij ziek was. We moesten trouwens naar Harlingen om te hockeyen maar ook om te voetballen of zo iets. De Trainert vond dit wel leuk namelijk.Hij kon op de fiets, hij woont in Harlingen. Het was ook maar goed dat LJ limonade mee had want iedereen was dorstig. Bij aankomst waren bijna alle flessen al op. Oh en Klaas C. jr. was ook mee op ons schoolreisje. Wij waren ook een beetje laat op het terrein, onze tegenstanders en teamgenoten stonden al op het veld. Ja ik zeg tegenstanders en teamgenoten, omdat onze Trainert had bedacht om een mixtoernooi te doen, waar in we dus iets met een stok en een bal moesten doen en nog een keer voetballen. Leuk he? Ja vond ik ook.

Wij moesten nog omkleden en KC jr was onze keeper. Hij moest een roze keeperspak aan, dit vond de rest wel leuk. Hij is een uur bezig geweest om het pak aan te trekken. De bidons werden trouwens ook gevuld met limonade, maar deze bidons waren voor de wedstrijden al op, dus moest er helaas water in want de limonade was op. We deden eerst een warming up die onnavolgbaar was en daarna kregen we uitleg hoe je moest slaan met een stok. Dit werd gedaan door een kale meneer die net zo kaal was als Turbo en Daniel heette (zo heet Likjen Jappe in het echt ook, leuk he). Hij deed dit niet zo goed want wij snapten er niets van, of lag het aan ons? Denk het niet want wij doen nooit iets verkeerd. Ondertussen gaf onze Trainert de anderen voetbal-les, maar dit was niet nodig want zij hadden stiekem al geoefend. Heel gemeen, want dat konden wij niet met die stokkies doen. En toen moesten we ineens beginnen. Er waren drie teams met jongens en meisjes door elkaar, dit was nog even wennen maar wel gezellig. Meiland was er trouwens ook en hij was nog niet helemaal wakker, maar na hockey wel weer. Hij had een topje aan en kon blijkbaar ook rennen, dat doet hij normaal nooit. We werden met hockey vierkant van het matje getikt en met voetbal ging het ook ouderwets goed. Sjans had nog au, dat kwam door een beuk van Meiland. Messi gaf een meisje een panna, dat was niet aardig maar de scheids (Grote Leider natuurlijk) gaf geen kaart. Toen was de eerste reeks voorbij en mocht een ander team. Ik zat ook in dit team en dat ging niet zo goed. We verloren twee keer en ik miste met de stok twee kansen en met de voet wel vier kansen. Ging niet zo goed dus en de rest lachte mij uit. Toen was dat gelukkig ook voorbij. Daarna ging het nog veel slechter tegen het andere team, toen heb ik weer kansen gemist en zelfs nog een eigen doelpunt gemaakt terwijl ik keeper was. Toen ging iedereen weer lachen en heb ik met hockey niet meer mijn best gedaan. We hebben volgens mij alles verloren, maar er was ook een goed team en die is eerste geworden. Dat andere team was tweede en wij dus laatste.

Toen was het tijd om te douchen en lekker vreemd smakende Sprite te drinken. Er kwamen ook nog snackjes die door de kale meneer waren besteld. Daarna bestelde de Trainert ook nog snackjes, want er waren niet genoeg. Ondertussen draaide ik Hollandse plaatjes, maar dat vonden de meisjes niet leuk. Die wilden andere muziek, maar dat wilde ik niet, maar toch hebben ze het gedaan. Niet lief van ze. Toen was er ineens ook nog pizza. Echt heel veel gewoon. Die hebben we allemaal opgegeten. De Grote Leider nog wel het meest denk ik, want hij heeft de grootste buik dus daar kan ook het meeste in denk ik. Toen gingen we een feestje bouwen, ik stond op de tafel te dansen. Er was ook nog iets met bekers en een balletje. Er had ook nog stiekem iemand gezoend met een meisje, maar ik mag niet vertellen wie. Er was ook chips. Lekker! Alleen toen gingen de meisjes weer stomme muziek draaien en was ik er klaar mee. Toen ben ik met De Grote Leider naar huis toe gegaan en heeft hij mij thuisgebracht. De anderen gingen in de schoolbus naar huis toe. Toen was het schoolreisje eigenlijk afgelopen, maar eigenlijk toch niet want we gingen nog de disco in en sommigen hadden het daar heel laat gemaakt. Gelukkig hadden we de volgende dag vrij. Lekker uitslapen! Oh en de dag daarna ook vrij want het was pasen. Lekker!

Dit was het einde van mijn verhaaltje, bedankt voor het lezen allemaal

Groetjes,

Dirk Blom