Hielpen 2 speelt gelijk tegen ONS 5

Op 23 maart stond de tweede uitwedstrijd na de winterstop op het programma, ditmaal tegen het vijfde elftal van ONS Sneek. De thuiswedstrijd tegen ONS werd jammer genoeg verloren met 1-0. Dit in een wedstrijd waar het tweede het betere van het spel had.

De startopstelling was verder als volgt: op de goal: Wieger – Achterin: Siebe, Eise, Jelmer en Jelle – Middenveld: Maicko, Freark Kramer, Jildert en Freerk v/d Werff – Voorin begonnen: Ruurd en Folkert.

De wedstrijd begon voor het tweede gelijk goed. Waar het normaal moeite heeft om de goals te maken en het net te vinden was het ditmaal totaal anders. De eerste beste counter werd goed afgerond. Jildert werd naar voren gestuurd en wist de keeper te verassen, 1-0. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de spitsen van ONS gevaarlijk voor de Hielper goal. De verdedigers wisten er echter voor te zorgen dat dit niet tot echte kansen kwam. Hierna werd vanaf de Hielper zijde steeds vaker de Sneker goal opgezocht, wat in de nodige kansen resulteerde. Freark schoot twee keer gevaarlijk op de goal en ook Maicko probeerde het eens vanaf 25 meter, die zijn schot prachtig in de goal zag verdwijnen nadat de keeper over de bal heen dook, 2-0. Tot vlak voor rust was er niks aan de hand, echter door miscommunicatie kwam de spits van ONS één op één te staan met Wieger, 2-1. Zodoende werd er gerust met een prachtige voorsprong, een ongekende luxe!

In de tweede helft werd het tweede iets meer met de rug tegen de muur gezet. Er was nog wel een prachtige kans voor de Hielpers te noteren. Jildert gaf de bal goed tussendoor waarna de Hielper spits één op één met de keeper kwam. Dit kwam jammer genoeg door goed verdedigingswerk van ONS niet tot een goal. In het vervolg van de tweede helft werden de buitenspelers van ONS steeds meer in gereed stelling gebracht waardoor deze zo nu en dan gevaarlijk bij de Hielper goal kwamen. Dit resulteerde dan ook in een Sneker goal. Jammer maar helaas, 2-2. In het vervolg hebben de Hielpers er alles aan gedaan om het gelijkspel over de streep te trekken. Al met al een knap resultaat!

De volgende wedstrijd voor het tweede is de derby in Stavoren tegen QVC 4.