Omrop, sensatie en ander vertier

Beste lezer, deze week stond weer volop in het teken van voetbal voor de grote SV. Dinsdag ballen tegen vv VKV (Vijftig Kilometer Verderop). Dit werd een kleine 6-0 aan de broek. Hier hebben ze zelf een objectief verslag van gemaakt waar ik mij als gecertificeerd journalist/columnist/contentmaker volledig bij aansluit, zie:

Donderdag dan toch ook maar trainen omdat een 6-0 aan de broek niet heel veel goeds belooft voor de volgende wedstrijd tegen Woudsend. Trainen ging lekker, veel mooie acties gezien.

Naja vrijdag ging als vanouds bij de meesten. Reportert zelf niet aanwezig op de borrel dus iedereen kon los. Al gooien ze dan vaak wel weer hun eigen glazen in door de avonturen digitaal te registreren middels een mobiele telefoon. Zo werd ondergetekende weer fijntjes op de hoogte gesteld van de perikelen in voornamelijk toch wel het stamcafé. Meiland had après ski ergens, Sjans was weer op piekjespatrouille en de rest was vast ook ergens naar de klote aan het gaan. Goede voorbereiding weer, lekker manneeh.

Zaterdag liep niet iedereen er dan ook even fris bij, maar dat zijn we ondertussen ook wel gewend van de meesten. Gelukkig was het wederom een schitterende dag en de vitame D deed dan ook snel zijn werk. Mocht ook wel want we kregen hoogbezoek van de Omrop. Gezien het affiche voor deze zaterdag en de verslaglegging van ondergetekende was een verdwaalde journalist op de heilige Hielper gronden beland. EL Capitano himself mocht als eerste het woord voeren bij het radiomannetje (was namelijk voor de radio). Hij vertelde over de herkomst van zijn bijnamen, de herrijzing van de SV, de kantineavondjes (radiomannetje had 42 krat geteld) en hoe je van een trap af moet lopen met versnaperingen achter de kiezen. Daarna kwamen de Trainert en oud-Trainert (tegenwoordig trainer bij Woudsend) aan het woord over de voorspellingen voor de wedstrijd. Beide voorzagen een lastige pot voor deze middag. Dat zou het ook worden. Radiomannetje was tevreden, dus kon er weer gefocust worden op de wedstrijd. Warming up was wel lekker, het veld wat minder, maar dat waren we ook wel gewend.

Dan de opstelling maar: Meiland fit en wel tussen de palos; Mootje (fris terug van de verloren bekerfinale tegen PSV), Kap'tein, Mountain en Reportert (sinds deze week ook gecertificeerd slager) in de laatste linie; Sjans, Bokkie en Aete op de mid en voorin ouderwets gezellig met Likjen Jappe, Daddy en ABBA. Op het bankie zitten Kevin (bijna getrouwd geloof ik), Tegeltje, TB'tje en Wester (ik verzin nog wel een bijnaam, komt goed). Grote Leider deze week niet erbij helaas, hij had romantische verplichtingen moest ik begrijpen. Kan gebeuren, wel lekker rustig zo. Trainert uiteraard erbij en Turbo was Leidert deze week en tevens vlaggenist. Goeie zaak.

Voor het fluitsignaal nog een minuut stilte vanwege het overlijden van een gewaardeerde kracht binnen Woudsend. Daarna mocht onze pupil v/d week Daan Bokma (weer een Bokma) het eerste doelpunt van deze middag maken. Daarna nog even bij het radiomannetje vertellen dat z'n ouwe heer (Aete Henry) de beste van het veld is (is af en toe ook wel gewoon zo).

Wedstrijd kon beginnen om exact 14.38. Gelijk druk zetten en afjagen die handel was het motto vandaag. Dit bracht vrijwel in de eerste minuten een doelpunt te weeg uit een gekregen vrije trap. Deze werd richting tweede paal gebracht door Bokkie, voorgekopt door ABBA en ingemikt door Daddy. Of zoiets, in ieder geval 1-0 binnen een paar minuten. Lekker. Daarna ging het redelijk bergafwaarts. Nadat ABBA een 1v1 faliekant naast mikte, rook Woudsend dat er vandaag toch wel meer te halen viel. Het was dan ook niet veel later toen de 1-1 viel vanuit een steekpass die dwars door de verdediging sneed en de topschutter 1v1 zette met ons Meiland. Die kon niet keren en daardoor werd het jammerlijk gelijk. Woudsend wilde meer, maar kreeg de deksel op de neus toen bij de zijlijn dezelfde topschutter vakkundig werd neergehaald door de slager van dienst. Deze kon niet verder. Reportert/Slagert kreeg echter geen kaart, omdat de scheids verder geen kwaad in de aanslag zag. Toen plofte de boel. Geel voor de verzorger, rood voor de trainer en uiteindelijk een tijdelijke staking van naar schatting een kleine 15 minuten. Radiomannetje was voor sensatie (daar draait media op) wel bij de juiste wedstrijd gekomen. Scheidsie werd nog even geïnterviewd over het moment zelf.

Dit gaf ons Trainert echter wel de kans om de boel weer even op te scherpen. We konden verder met nog een kwartier te spelen in de eerste helft. Wederom was het Woudsend met de kansen en de Mannschaft die er niks mee kon. 5 minuten pauze op het veld en door met de tweede helft. Ditmaal wel een evenwichtiger spelbeeld en langzaam maar zeker kwam het besef dat een gelijkspel het hoogst haalbare was voor beide ploegen. Zeker toen een aanvaller van Woudsend nog rood pakte ook door een ongelukkige sliding van achteren. Hielpen kon het niet meer voor elkaar krijgen en Woudsend met een man minder dacht ook aan lijfsbehoud voor nu. Radiomannetje ging daarom maar mensen langs de zijlijn interviewen over Shantykoren en clubliefde. 1-1 werd dus de eindstand. Radiomannetje interviewde nog even beide trainers en die kwamen beide tot dezelfde conclusie dat het een 1-1 wedstrijd was. Daarna is het Radiomannetje nog het veld in geweest om Ljipaaien te vinden (wij hadden er echter al een gevonden op het struikje van Mountain, de ideale broedplaats, lekker rustig zo hoog in de bergen).

Derde helft ook als vanouds. Door alle overleveringen was het beregezellig in de kantine en later ook nog in het stamcafé waar zelfs een delegatie Noarkummers de sfeer niet kon verpesten. Zelfs nog wat mensen kunnen inschrijven voor de inburgeringscursus SV Hielpen, dus uitbreiding gegarandeerd.

Dit was 'm zo wel weer dacht ik. Veel beleefd en veel gezien. Radiomannetje ook bedankt voor de goede publiciteit.

De Groet'n

Dirk Blom