Hielpen 2 verliest met 3-2 van QVC 4

Op 7 mei 2022 stond voor het tweede de prachtige derby tegen QVC 4 uit Stavoren op het programma. De thuiswedstrijd werd jammerlijk genoeg met 0-4 verloren, dit in een wedstrijd waar het tweede een prima spel liet zien. Het mocht destijds door enkele fouten echter niet baten. Nu nieuwe ronde nieuwe kansen en na de remise tegen ONS was het tweede gebrand om weer een aantal punten mee te nemen om richting het einde goed af te sluiten.

Nu de wedstrijd. De opstelling begon als volgt: op de goal: Wieger - Achterin: Siebe, Gysbert, Jelmer en Freerk v/d Werff - Middenveld: Jildert, Bouke, Freark en Maicko - Voorin: Ruurd en Robin. Op de bank begonnen: Eele, Sharino, Johan en Sjoerd.

Vanaf het begin van de wedstrijd had het tweede moeite om de bal in de ploeg te houden, wat in de nodige kansen resulteerde voor QVC. Uiteindelijk werd binnen 10 minuten de vrij staande spits bedient vanaf de zijkant en deze kon de bal zo achter Wieger prikken, 1-0. Doordat QVC de druk hierna verder opvoerde ontstonden ook de nodige dode spelmomenten. Uit een corner kopte uiteindelijk de spits van QVC weer binnen, 2-0. Vlak hierna was het ook al snel 3-0. Door balverlies op het middenveld speelde QVC het goed uit. Hierna herpakten de Hielpers zich knap en hebben verder eigenlijk geen kansen meer weggegeven. Op een onterecht gegeven penalty na. Siebe was in duel met de spits van QVC, waarna er spontaal een penalty werd gegeven. De spits van QVC was zo sportief om deze te missen. Het bleef hierdoor dus 3-0. Via Robin en Freerk kreeg Hielpen nog wel een paar kleine kansjes die door de Staverse keeper werden gepakt. De stand bleef hierdoor dus 3-0.

Na rust een totaal ander Hielpen. Het tweede zat er vol bovenop en hierdoor was QVC even het spoor bijster. Zo kreeg Hielpen dus de nodige kansen waarvan er ééntje in ging. Robin die krulde de bal vanaf de 16 meter prachtig in de Staverse goal, 3-1. In het vervolg bleef de solide Hielper verdediging sterk overeind en waren er geen kansen voor de Staversen te melden, wel voor de Hielpers. Jildert stoomde vanaf de zijkant op en schoot vervolgens goed op de goal. De bal kon niet goed worden verwerkt en Jildert wist hier wel raad mee, 3-2. Hierna bleef de spirit in het spel van de Hielpers waardoor er zeker kansen lagen op meer. Echter bleef dit uit. In de laatste 10 minuten moest Wieger nog een keer redding brengen waardoor er ook voor QVC geen goal bij kwam. Eindstand 3-2 in het voordeel van QVC.

De volgende wedstrijd voor het tweede is thuis om 14:30 tegen het vierde elftal van Makkum.