Vismiddag

Paniek in de HQ. Reportert blijkt 2 weken op trainingskamp te zijn om even te resetten. Schijnt dat hij zijn tablet ook mee heeft voor een opfriscursus scula voor peuters te oefenen. Effe weer leren hoe het ook alweer met de kleuren zit en dan vooral met de focus op het groen gele. Het scheen wat weggezakt te zijn. Bij Boornbergum werd het pijnlijk duidelijk dat de bal naar de juiste kleur spelen niet zo lekker meer ging. Dat heeft hem besloten om het eerste beste vliegtuig te pakken naar een omgeving waar hij even tot rust kan komen.
Maar goed, zonder gekheid. Alle lof voor de man van de fantastische verslagen. Die Hielpen wereldwijd weer op de kaart heeft gezet, waardoor we zelfs aanmeldingen krijgen van spelers uit Iran om bij de mooiste club te mogen ballen. Er is wel een strenge selectieprocedure die doorlopen moet worden. Er wordt getest of je de kwaliteiten beschikt om de bal over het vangnet te krijgen, verkeerd kunt ingooien, de bal in de sloot kunt krijgen etc. Alles voor het geld. Gaat dat goed, dan gaat de procedure verder in de mooiste kantine van (in ieder geval) Noord Nederland. O.a. potje bierpong en bier atten. Dus dat.
Maar even terugkomend op de paniek in de HQ ivm de vermissing van reportert. Wie gaat er nu een verslag schrijven? Weinig animo. Valt geen eer te behalen. De man heeft een niet te evenaren schrijfniveau. Ach weet je, ik doe het wel. Alleen deze schrijvert zuipt zich op vrijdagavond niet helemaal scheel in de kroeg en kan daar geen verslag van doen. Wel was ie van de partij op de vrijwilligersavond. Bier en bbq. Een bedankje voor alle vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor deze mooie club. Respect.
Dan naar de wedstrijddag. Personele problemen bij Hielpen 1. Een hele rij aan spelers was niet in staat om te spelen. Er moesten zelfs 2 spelers van het Hielper walking footballteam de gelederen gaan versterken. Durk en Freek. Eerstgenoemde mocht het meteen in de basis laten zien.
Vandaag stond Bakhuizen op het programma. Uit een prima pot gespeeld, maar toen was Hielpen in een totaal andere doen dan nu.
Er werd nog ff extra sfeer gecreëerd met vuurwerk en rookbommen. Opstelling: keeper Hessel, verdediging Jeffrey, Sjoerd, Durk, Sharino, middenveld, gert jan, Joon Yke, Sander, voorin Remco, Daniel en Robert.
Het werd al heel snel duidelijk dat het een kansloze missie zou worden voor Hielpen 1. Bakhuizen was beter en elke kans was een goal. Sublieme afronding van de Bakhusters. Ruststand 0-4.
De 2e helft zouden we wat meer weerstand proberen te bieden, maar daar kwam niks van terecht. Hielpen werd met 0-9 afgedroogd op eigen veld.
Grote treurnis zou je denken in de kantine, maar nee hoor. Het dak ging er af in samenwerking met een zanger. Er zijn gelukkig belangrijkere zaken dan voetbal. Zelfs onze vrienden van Willemsoord zouden nog even langskomen. Die moesten ergens 6 kilometer verderop voetballen. Uiteindelijk kwam er maar 1, maar hij heeft vast geen spijt gehad. De rest weet niet wat ze gemist hebben. Schijnt dat dgl de overstap gaat maken naar Willemsoord. Auto van de zaak gaf de doorslag. Alleen de kleding mocht wel iets minder strak. Altijd wat te zeuren die man.
Dus lijkt het je leuk om volgend jaar ook bij de vrijwilligersavond aanwezig te mogen zijn, we hebben een vacature voor leider. Het stelt geen reet voor. Puur een aanwezigheidsfunctie.
Wel heb ik later weer gehoord dat er een handtekeningactie op poten is gezet om dgl op andere gedachten te brengen. Om hem te laten zien dat we wel van hem houden en niet zonder hem kunnen. Reportert gaf hem week op week een digitale tik, maar ook hij heeft inmiddels zijn handtekening gezet. Ben benieuwd hoe het afloopt.

Dit was het verslag dan.  Bij 100 likes volgende week weer een verslag. 1 keer maar nooit weer?

Groetjes van de surrogaat reportert