De kater komt later

Het is 18 mei 2024, de dag van de laatste finale in de competitie voor Hielpen. De dag waar de jonge spelersgroep al tijden naar uitkeek, gedurende de weken waarin er een goede reeks werd neergezet leefde de gedachte dat we dit toch al geslaagde seizoen kunnen afsluiten met een prijs. Want, het puntenaantal (35) waar Hielpen voor het starten van de laatste wedstrijd op staat, is nog nooit behaald in de vijfde klasse (Voetbalnoord, 2024).
In een rechtstreeks duel om de derde periode is op Sportpark de Bining Arum de tegenstander. Thuis werd Arum nipt verslagen (3-2). Dus, een gemakkelijke klus gaat het vandaag zeker niet worden. Maar, op voorhand heeft Hielpen een goede uitgangspositie; een gelijkspel volstaat in Arum vandaag door het betere doelsaldo.

Om 12:30 werd er koers gezet met de bus richting Arum. In Bolsward werd een delegatie van de JO-19 toegevoegd aan de groep en werd er verder gereden naar Sportpark de Bining. Bij aankomst op het Sportpark zagen we het tweede elftal van Arum schitteren tegen het altijd lastige Sleat. Er werd in het zonnetje genoten van deze strijd en er werd bijgepraat met wat Arumer voetbalvrienden. Na het bakje koffie werd rond 13:30 de kleedkamer opgezocht en werd het strijdplan van vandaag duidelijk gemaakt. Iedereen was er klaar voor, spanning valt van de gezichten af te lezen, maar als we vandaag dezelfde dingen doen die we de laatste tijd hebben gedaan in de wedstrijden dan hebben wij de grootste kans hier op de derde periodetitel.

In de brandende zon werd het veld opgezocht nadat de scheidsrechter een einde had gemaakt aan de wedstrijd tussen Arum en Sleat, winnaar onbekend. Ondanks de warmte werd er scherp begonnen en leek iedereen er aardig klaar voor te zijn. De ingevlogen Meiland, die in Duitsland was om zijn Anna bij te staan in de laatste loodjes voor het einde van de zwangerschap, was topfit. Credits voor Meiland en we hopen dat de kleine Kuipers snel en gezond te bewonderen is in de mooiste Elfstedenstad van het land. Bezweet en wel, werd de kleedkamer opgezocht om de wedstrijdshirts aan te doen en nog een keer de koppen bij elkaar te steken. Wido sprak de ploeg nog eenmaal toe: “Beloon jezelf vandaag en geniet van deze wedstrijd”.

Onder toeziend oog van onze twaalfde man en die van de gastheren werd het veld betreden. Opstelling Hielpen: Hessel ‘Meiland’ - GJ ‘Bokkie’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Bastiaan ‘Bassie’ ©, Hotze ‘Mo’ - Douwe ‘De Do’, JY ‘Messi v Meenskar’, Sander ‘Sjans’ - Robert ‘Daddy’, Remco ‘Abba’ en Robin ‘Poeisz’. Wisselspelers: Luut ‘Mr. Pizza’, Thomas ‘De Tank’, Tim ‘Kroontje’, Jelmer ‘Aete Henry’, Daniël ‘Likjen Jappe’, Rik ‘Rikkert’, Hidde ‘Lytse Blom’.
De wedstrijd was los. Arum begint beter aan de wedstrijd dan dat Hielpen doet. Het houdt de bal makkelijker in de ploeg en maakt minder fouten. Hielpen lijkt last te hebben van de warmte en misschien wel wat spanning in de benen. In minuut 14’ de eerste échte kans van de wedstrijd. Deze is voor Hielpen, ‘Bokkie’ stuurt ‘Daddy’ goed weg aan de linkerkant, die maakt een beweging naar binnen en beproefd zijn geluk in de verre rechterhoek. Met een katachtige redding van de beste man aan Arums zijde wordt de bal tot een corner verwerkt. Kort daarna maakt Arum haar eerste 100% kans wel af. Wie anders dan hun topscorer Jaarsma prikt de bal achter ‘Meiland’. Een terechte 1-0 voorsprong voor Arum. In de eerste helft probeert Hielpen zoals vaker dit seizoen weer langszij te komen, op enkele speldenprikken na lukt dit niet. De goed keepende ‘Meiland’ voorkomt erger. Richting het einde van de eerste helft speelt Hielpen opportunistischer, dit biedt houvast voor de tweede helft. Hielpen zoekt met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

In de kleedkamer wordt het een en ander besproken, worden wissels doorgevoerd en aangegeven dat we nu moeten. Hierna is het stil en lijkt een ieder zich hier van bewust te zijn, nadat de scheidsrechter ons weer ophaalt klinkt een brul en zoeken we het veld weer op. Ook in de tweede helft is het zweten geblazen op het warme sportpark in Arum, zelfs de technische staf had hier moeite mee in de zwarte polo’s.

We zijn van start, in de tweede helft wil Hielpen hetzelfde opportunistische voetbal weer op de mat leggen, zoals einde eerste helft. Dit lukt bij vlagen. Maar er wordt bij lange na niet het niveau gehaald wat er de afgelopen weken op de mat werd gelegd. Na verwoede pogingen, valt helaas de bal aan de andere kant van het veld de bal in het doel in minuut ’68 is het raak voor Arum, 2-0. Hierna is de wedstrijd zo goed als gespeeld, Hielpen weet geen vuist te maken hoe het wist te maken tegen LSC en verliest in Arum terecht. Felicitaties voor de mannen uit Arum.

Na de tijd werd er genoten van het mooie weer en de lekkere pilsjes in Arum. Omstreeks 18:00 uur werd de bus opgezocht en werd er koers gezet richting het mooie Hielpen. Hier werd genoten van het mooie weer rondom de kantine en later wordt de plaatselijke kroeg onveilig gemaakt, een groot feest. Moet je nagaan als die periode mee had gekomen naar Hielpen. Wat rest, is op zondag de kater. De kater van de biertjes, maar toch ook wel van het net niet behalen van een tastbare prijs. Maar zoals de trotse trainer zondag deelde in de groepsapp: “We hebben Hielpen voetballend weer op de kaart gezet”.

Op naar volgend seizoen, waar we vanaf de eerste competitiewedstrijd gebrand zijn om nog beter voor de dag te komen dan dit seizoen. Een grote dankjewel richting iedereen die ons heeft aangemoedigd dit seizoen en tot de kiekes!

Wedstrijdverloop:
15’ 1-0 Arum