Persoonlijke overwinning voor Hielpen

De eerste officiële (beker)wedstrijd is altijd spannend. Zeker als je een bijna compleet nieuw (en vooral jong) team hebt en al drie keer een pak op de broek hebt gekregen in de oefenpotjes. Tegenstander is SSS Marssum (ergens bij Leeuwarden). De razende reporter van deze wedstrijd stond wegens blessureleed langs de lijn (samen met nog enkele uitvallers). Vandaar dat er ook niet veel te zeggen valt over de tactische hoogstandjes die vooraf en tijdens de rust, door de trainer en grote leider, uit de mouwen geschud zijn. Het leek in ieder geval op een 4-3-3 met veel driehoekjes en mooie looplijnen vanaf de zijlijn.
De opstelling:
Hessel besloot na een wedstrijdje rennen en vliegen, dat hij weer keeper wilde zijn. Sjoerd en Jelmer waren het centrale duo achterin, met Thomas en Hotze beide op de flanken. Ons dynamisch middenveld bestond uit Remco, Gert-Jan en Jeffrey. Aanvallers waren vandaag: Likjen Jappe, Sander en import-Hielper Joon Yke. Tot slot hadden we op de bank twee (bijna) fitte wissels en een gastspeler: Eise (had Ola ijsjes in z'n bovenbeen dus kon niet starten), Robin (die als vermist is opgegeven bij Poiesz Koudum) en Sharino (onze gastspeler) die wegens shinen bij het 7x7 toernooi nu ook mocht aantreden bij het eerste.
De wedstrijd begon met éen minuut stilte voor de recent overleden oud-voorzitter en oud-keeper Arnold Eekma. Daarna wilde de scheids nog even een spontane en zeer ludieke actie van de Hielper jeugd afwachten (Hessel was tijdelijk buiten beeld door de rookontwikkeling).

Toen dan eindelijk het fluitsignaal klonk kon er gespeeld worden. Van beide kanten was het nog even wennen, er ging wel eens wat mis hier en daar. Verder niet veel spannends in de eerste helft op een paar kansjes voor Hielpen na, die wel de overhand had in beide helften. Tijd voor wat Hielper wonderwater in de rust.

Tweede helft werd er al beter gevoetbald, dit resulteerde in betere kansen die door Likjen Jappe (aangemoedigd door Graete Jappe) niet werden benut. Paar vrije trapjes op mooie plaatsen werden door de specialisten net naast geschoten.  Nog steeds doelpuntloos werd er nieuw bloed in het veld gebracht in de vorm van Robin en Sharino. Zij kwamen in de plaats voor Hotze en Jeffrey. De trainer wilde meer druk op de tegenstander zetten, hiervoor werd een bijzondere en niet eerder vertoonde manier van coaching gebruikt (kan helaas niet nader worden toegelicht). Dit resulteerde in een gele kaart voor Remco wegens te enthousiast druk zetten. Likjen Jappe kreeg weer eens kansen, maar had volgens de zijlijn de dozen nog om zijn schoenen zitten. Tot slot Joon er nog uit en Eise erin, mocht helaas niet baten. Eindstand 0-0, had meer in gezeten. Toch wel een persoonlijke overwinning: puntje gepakt en de nul gehouden.

Daarna deed Hielpen waar het goed in was, de derde helft. Beeldmateriaal mag wegens privacyredenen niet worden vrijgegeven, maar de altijd soepele leider liet zich van zijn beste kant zien in de kantine door een machtsvertoon van souplesse. Het werd laat en ja toen was de mooiste dag van de week weer voorbij.
Volgende week gaat Hielpen naar 'Noarkum' om daar op het niet- heilige nepgras te voetballen. Publiek is uiteraard welkom en er zal ook van die wedstrijd weer verslag worden gedaan.