Keepersperikelen zorgen mede voor totale offday

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Na een nipt verloren pot op eigen grasmat tegen FVC (5-6) is het deze week de beurt aan UDIROS om het tegen ons op te nemen. Het schijnt dat daar een Friese Maradona voetbalt die zwaar onder 'zijn niveau'  speelt, nou laat maar zien dan zou je zeggen. Later zou blijken dat ze niet alleen een Friese Maradona, maar ook een Friese Diego Simeone als trainert hadden (bleek ook nog eens familie van elkaar te zijn). Daarover later meer. UDIROS had net als de trots van de IJsselmeerkust, nog geen punt gepakt. Op voorhand leek er zelfs misschien nog wel wat te halen gezien de statistieken. Gezien de eindstand een surreële gedachte, maar UDIROS verloor 4-2 van FCV en 1-4 van IJVC. Deze tegenstanders had Hielpen ook als eens getroffen in eerdere wedstrijden met soortgelijke uitslagen.

Voordat we naar de wedstrijd gaan moet eerst de wekelijkse rubriek nog aangehaald worden. Aangezien Meiland ruim van te voren had aangegeven er niet te zijn dit weekend vanwege een belangrijke werkgerelateerde conferentie in Brabant en Klazienaveen, kon er geen live verslag worden gedaan van zijn avonturen door onze reporter zelf. Gelukkig waren er enkele zeer gewaardeerde correspondenten ter plaatse die mij van waardevolle informatie en beeldmateriaal hebben voorzien. Waarvoor mijn eeuwige dank. De conferentie in Brabant werd afgesloten met een netwerkborrel die tot in de late uurtjes werd doorgezet, Meiland is natuurlijk een begrip in het gehele land waardoor hij een uitgebreid netwerk heeft opgezet. Dit netwerk moet wel onderhouden worden, vandaar dat het zo laat werd. Niet omdat het zo gezellig was, er muziek aanwezig was of omdat er veel versnaperingen waren. Nee ons Meiland is een ware professional. Uit de beelden blijkt dat hij van zijn geloof is afgestapt en aan de Rivella met schuimkraag zat. Later bleek dat dit uit zelfbescherming was, de wijn bleek namelijk 'bocht' te zijn. De kenner himself keurde de aanwezige wijn af, helaas, volgend jaar beter. De netwerkborrel werd uiteindelijk afgesloten door de blauwen die vonden dat Meiland & co genoeg hadden genetwerkt. Blijkbaar beschikken ze in Brabant ook niet over de nodige energieboosters (Red Bull) om Meiland er bovenop te krijgen. Hij zag er zeer aangeslagen en vermoeid uit na de eerste werkconferentie, maar zoals een echte professional heeft hij zich later vermand en is ook aanwezig geweest bij de werkconferentie in Klazienaveen. De netwerkborrel hier werd begeleid met live muziek van Nederlandse topartiesten (het schijnt dat Meiland weer is gaan zwemmen in Bacardi Lemon). Na deze netwerkborrel moest Meiland zichtbaar bijkomen en heeft elke aangelegenheid en elke bank aangegrepen om even op krachten te komen. Mooi weekend voor Meiland, minder weekend voor ons.

Maar als Meiland zich uit mag leven, dan kunnen wij niet achterblijven. Al viel de opkomst tegen (iedereen neemt het voetbal ineens toch wel serieus). Vrijdagavond waren enkele spelers weer te vinden in het kleine café aan de haven. Waarvan eigenlijk alleen Sjans moest spelen. Deze had een uitstapje gemaakt naar Noarkum waar hij Mountain trof (hij durfde hiervan geen beelden te maken). Bekomen van het uitstapje besloot Sjans dat hij zich ook nog even moest melden in het clubcafé van Hielpen. Gevolgd door zijn harem werd hij kort geïnterviewd door de reporter ter plaatse. Dit leverde alleen op dat Sjans toch nog wel last had van die stevige botsing van vorige week met een stapel pionnen op de training. Hij wist niet zeker of hij morgen fit zou zijn voor de wedstrijd. Daarna moest Sjans weer aandacht schenken aan zijn gevolg en onthield zich verder van enig commentaar. Ook aanwezig waren Merkie en Poiesz. Poiesz die nog steeds pogingen doet om buiten het veld meer te scoren dan binnen het veld (statistieken zijn 0 om 0), had ook vanavond geen succes. Er was voor beide heren ook geen kans om binnen de lijnen te scoren aangezien Jong Hielpen afgelast was. Bakhuizen FC had zich namelijk afgemeld wegens angst voor het ongekende talent wat rondloopt in Jong Hielpen. Dit betekende wel dat de hoofdmacht over meer spelers kon beschikken mocht dit nodig zijn. De avond werd om 12 uur exact afgesloten zodat iedereen nog slaap kon pakken voor de wedstrijd.

Zaterdagochtend bleek er nogal wat aan de hand te zijn. De grote leider was in paniek, er was namelijk geen keeper. Eerste gelegenheidskeeper en ouwe seun Erik had zich afgemeld. Tweede gelegenheidskeeper Kevin (Jeffrey, die om een of andere reden sinds aankomst in Hindeloopen Kevin wordt genoemd) had last van Mexicaans bier. Ook de derde en vierde gelegenheidskeepers waren niet in de gelegenheid om te verschijnen op het veld. Uiteindelijk werd Ruurd wel bereid gevonden om te keepen, mooi eindelijk een gelegenheidskeeper die ook enige ervaring tussen de palen heeft (keeper geweest in de jeugdopleiding). Ruurd dus keeper, of toch niet? De grote leider had even met de GGD gebeld en ervoor gezorgd dat Kevin ineens geen last meer had van Mexicaans bier, hij kon dus spelen. Tweede gelegenheidskeeper op doel dus, mooi opgelost.

Er kon uiteindelijk vertrokken worden met 15 man sterk (inclusief onze trouwe vlaggenist). Hotze werd opgehaald met Lijn 44, deze werd later geparkeerd op het veld. Het schijnt namelijk dat de trainert achter het stuur zat. Hij kan dus ook al bussen besturen en inparkeren, vakman. Thomas kwam met eigen vervoer. Tanks mogen blijkbaar tegenwoordig ook al over de openbare weg, het schijnt dat ze dit speciaal voor Alex (ja die van PSV) en Thomas hebben ingevoerd. Ook de grote leider kwam met eigen vervoer (de club heeft voor hem een privéchauffeur en limousine aangeschaft als blijk van waardering). 

Voordat de wedstrijd wordt beschreven is het belangrijk om te vertellen wie vandaag de trots mocht representeren in het veld. Tweede gelegenheidskeeper Kevin stond tussen de palen. Lijn 44 was veranderd naar lijn 532, dus vijf man achterop: Eise, Jantje Turbo, Mountain, Sjoerd en Sjans. Middenveld bestond uit Jelmer, import en Remco (wederom met baard). Offensieve duo: iemand die mij doet denken aan Roadrunner (Robert) en Likjen Jappe. Wissels waren: Tankert (nam zes parkeervakken in beslag), Hotze Bushalte en de bijna fitte Fitboy (Gert-Jan). Razende reporter (ik dus) die in aflevering 8 van zijn blessuresoap zit (en dus niet kon spelen) ging met de supportersvereniging mee (vijf man sterk, inclusief persfotograaf en censuurkoning J. Houtsma). Scheidsie van vandaag was de Bas Nijhuis van de vijfde klasse, lekker doorspelen, ruimte bieden voor mannelijke duels

Dan het moment suprême, het was mooi weer en het gras lag er zeer nep bij. De supportersvereniging had zich genesteld in het uitvak vanwaar de eerste helft goed kon worden aanschouwd en het genieten was. De eerste 20 minuten verliepen redelijk gelijk op gezien de twee totaal verschillende speelstijlen. UDIROS had het betere van het spel en het opportunistisch spelende Hielpen loerde op de snelle counters. De betere kansen waren toch wel voor de thuisspelende ploeg, maar deze bleef zijn best doen om deze om zeep te helpen. Ook Hielpen krijgt kansjes in de vorm van een mooie poging van Import en een uitbraak via Roadrunnert. Toch is het in de 23e minuut UDIROS dat scoort via een voorzet, deze kan vrij ingelopen worden door de oplettende aanvaller. 1-0, jammer. Dan volgt er na een half uur een wissel. Nepgras is niet goed voor de Turbo's van Jan en daarom maakt hij plaats voor Bushalte die na inchecken weer kan instappen in Lijn 44/532. In minuut 40 volgt er een corner die na omvallen van vele spelers wordt 'ingefriemeld' door de thuisspelende ploeg. 2-0, zonde. Daarna gaat het hard, Maradona verzorgt in minuut 43 een solo en een afronding die in eerste instantie wel wordt gekeerd, maar daarna weer wordt ingefriemeld. minuut 44 is het weer raak na een goed opgebouwde actie welke met overtuiging wordt ingepegeld. 4-0, spijtig. 

Bas krijgt medelijden en fluit voor bakjetiid. Er moet wat veranderen in het spel, want het is slappe hap wat er wordt vertoond op het veld. Tankert komt er in de rust in om de boel op te schudden. Jelmer blijft achter in de kleedkamer. 

Tweede helft geeft hetzelfde beeld als de eerste helft. Het is vooral UDIROS dat de bal heeft en Hielpen die probeert uit te breken. Dit leidt dan ook al snel tot de 5-0 als de spits slim wegloopt uit de rug van enkele verdedigers en Kevin omspeelt. 52e minuut volgt de 6-0 uit een corner nadat Kevin en Mountain onder de bal door duiken, balletje wordt vervolgens zo binnen gekopt. Tankert die de boel moest wakker schudden lijkt met zijn hoofd in Groningen te zitten. Daar zit zijn liefje op hem te wachten, logisch dat hij dan enkele ballen niet lekker raakt. Geeft niet, het kan de beste overkomen. Dan volgt er een botsing van Sjans met een tegenstander. Hierbij lijkt Sjans als verliezer uit de strijd te komen, balletje wordt uiteindelijk niet vrijwillig uitgespeeld. Simeone besluit dat het tijdrekken en aanstellerij is (het is tenslotte ook nog maar 6-0) en uit dit vervolgens in het laten varen van zijn voorbeeldfunctie, dom geschreeuw en doelloze razernij richting het veld (zeer onsportief gedrag noemen we dit). Dit leidt dan ook tot een verhitte discussie tussen Simeone en de grote leider die het er duidelijk niet mee eens is. Uiteindelijk wordt het spel toch weer hervat. Helaas wel weer met een doelpunt aan de verkeerde kant na makkelijk intikken uit een voorzet. Het laatste geldige doelpunt valt in minuut 77, deze wordt ook weer binnen gefriemeld na een heuse scrimage. 8-0, jammer maar helaas. Dan volgt er nog een negende doelpunt nadat de bal uit de handen van ons Kevin wordt getrapt. Deze wordt eerst goedgekeurd, maar op aangeven van onze vlaggenist toch afgekeurd. Goed werk. In de 80e minuut volgt er een bijzonder moment: de eerste corner van onze hoofdmacht! Deze corner wordt ook nog bijna benut door Joon, die hem net aan de verkeerde kant van het net volleerd. Wel een mooi schot, helaas zonder resultaat. Dan volgt er nog een bijzonder moment, Simeone is door zijn wissels heen en moet verder met tien man na het uitvallen van een van zijn veldspelers. Dit zorgt voor net iets meer dreiging vanuit ons, maar dit levert geen eretreffer op. Bas fluit af na de volle 90 minuten. De titel van dit verslag is de juiste samenvatting van de wedstrijd, op voorhand werd er meer van deze wedstrijd verwacht, maar het zat er voor vandaag gewoon niet in.

Maar snel terug naar de thuisbasis aan de Meenskar om daar nog na te praten over de wedstrijd en deze vervolgens zo vlug mogelijk te vergeten. De derde helft werd wel weer gewonnen in het stamcafé en op het oktoberfest in Balk-city. Die kunnen we in onze zak steken. Een kleine selectie spelers (waaronder Kevin, Sjans en Fitboy FC) had zich in het stamcafé verzameld om daar wat sterke bakjes te nuttigen totdat de klok 12 uur sloeg. Feest ging door ergens op een after (ik was er niet bij, mijn informant wel), deze duurde echter niet zo lang omdat een prominent lid van Fitboy FC ineens last kreeg van rillingen (zou het de kou zijn, de herfst staat tenslotte voor de deur). Hoogste tijd om naar huis te gaan en de kater te verwelkomen.

Ook een mooi moment om dit verslag weer af te ronden voor deze week. Volgende week is er een interlandweekend waardoor de hoofdmacht niet hoeft aan te treden. Ook de oefenpot tegen Vliebiza FC is afgelast, wegens te weinig animo. Jong Hielpen speelt mogelijk wel een oefenpot tegen QVC. Misschien dat hier nog wat spelers uit de hoofdmacht mogen aantreden. Na een gedwongen mediastilte zal er over twee weken weer verslag worden gedaan van de volgende competitiewedstrijd tegen Irnsum. 

Tot dan!

"Razende reporter" Dirk Blom