Fraaie foto, minder fraaie wedstrijd

Trouwe lezers, ik hoef jullie inmiddels niet meer te vertellen waar het verslagje normaliter mee begint en mee eindigt. Toch begint er een beetje verandering van spijs te komen in het ritueel dat zich elke week afspeelt. Het schijnt dat de trainert de trein van de hoofdmacht op een ander (lees: beter) spoor probeert te krijgen. Gezien de recente resultaten niet een geheel vreemde beslissing. Dit kan alleen maar door de locomotief van het team een ander spoor op te sturen. Deze locomotief neemt gedaante aan in de vorm van Meiland (draait niet op kolen maar op Red Bull), drager van het team en sinds kort ook belast met de titel 'voorbeeldfunctie'. Doordat hij sinds kort drager is van deze titel kan hij het zich niet permitteren om de vrijdagavond door te zakken in het stamcaf√©. Daarnaast mag ondergetekende, indien Meiland dit wel doet, hier niet meer tot in detail verslag van doen. De rubriek 'Meiland op vrijdag' is daarmee zo'n beetje gestopt bij zijn eindstation. We vinden vast wel een nieuw slachtoffer voor een nieuwe rubriek. 

Voordat we naar de vrijdagavond gaan, moet ik nog vermelden dat er vrijdagochtend een nieuwe spits geboren is: Mason Dex. Roberto (en vrouw) bij deze gefeliciteerd met de kleine. Ik hoop trouwens dat hij het voetbaltalent van zijn moeder heeft gekregen. Komt vast goed.

Vrijdagavond was Meiland wel aanwezig in de kroeg, ik kan wel melden dat hij zijn voorbeeldfunctie serieus neemt. Evenals de grote leider, hij moest zogenaamd op zijn kroost letten en is niet weggegaan voordat een ieder die voetballen moest de kroeg had verlaten. Verdere aanwezigen waren Sjans (zonder hengel, er waren geen vissen) en ondergetekende, magere opkomst. De spoorwissel heeft blijkbaar in beginsel zijn vruchten afgeworpen. Het kan ook zijn dat iedereen er fit uit wilde zien voor de selectiefoto in nieuw tenue met de hoofdsponsor. De vrijdagavond verliep dus zeer degelijk, iedereen voor 12 uur thuis (ook wel eens lekker). Voordat ondergetekende de kroeg kon verlaten en onder het wol kon kruipen kreeg hij nog wel een pittige reprimande van een trouwe sponsor W. Kuipers. Al nee-schuddend vertelde hij dat hamstrings een uitvinding waren van de 21e eeuw. Vroeger 'in die goeie ouwe tijd' hadden ze geen hamstrings en konden ze er dus ook geen last van hebben. Later heb ik gehoord dat dit niet helemaal het geval was, de laatste keer dat onze trouwe sponsor zijn furore maakte binnen de lijnen moest hij het bekopen met een bezoekje aan het ziekenhuis vanwege zijn hamstrings. Inmiddels kan ik wel melden dat seizoen twee van Dirk's blessuresoap begonnen is, revalidatie en rentree is onderweg.

Zaterdagmiddag, fototijd, iedereen fit. Niet iedereen was op tijd, zo ook de benodigde kleding. De grote leider had het zo druk met opletten op zijn kroost dat hij niet meer had gedacht aan de wedstrijdtenues. Na enige tijd waren de tenues er dan toch, maar wat denk je? 16 complete tenues, 17 man, een iemand in een half tenue. Want ja wie neemt er nou meer dan 16 man mee naar een wedstrijd? Nou Hielpen niet dus heb je d'r ook maar 16 nodig. Fotootjes werden genomen door persfotograaf J. Houtsma. Fraaie plaatjes zijn geschoten, snel door naar een wedstrijd die ook nog gevoetbald moest worden.

Irnsum was de tegenstander van vandaag, ook wel te verwarren met UDIROS. Sjans had namelijk een helder moment en dacht dat dit de tegenstander van deze week was. Het 'uit je hoofd zetten' van de 8-0 aan de broek van toen, heeft hij wel heel letterlijk genomen. Gelukkig was de grote leider er tijdig bij om dit foutje recht te zetten zodat Sjans zijn wedstrijdinstelling kon aanpassen naar de juiste datum.

Opstelling dan maar: Meiland tussen de palen; Turbo, El Capitano, Jelmer en Manolev vormen de defensieve linie; Fitboy FC, Sjans en Rambo op het middenveld; In de punt Kevin en Likjen Jappe. Bankwarmers: Tankert, Rikkert, Poiesz en Likjen Jochum. Grote afwezige: Durk 'The Mountain' Smeding, wegens stevig onder de plak zitten bij de vrouw. Sterkte kerel.

Pupil v/d week, twaalfde man en talent van de toekomst Djem mocht het eerste (en zo zal later blijken ook het laatste) doelpunt maken voor de hoofdmacht. Met overtuiging langs de keepert van de tegenstander. Mooi doelpunt, klasse.  

Dan de wedstrijd. Deze begon zwak aan eigen zijde, binnen de eerste tien minuten lagen er al twee doelpuntjes in het netje achter Meiland. Jammer. Irnsum was voetballend beter en leek ook het vizier scherper te hebben afgesteld. Hielpen kreeg wel kansen waaronder een scrimmage voor vijandelijk doel, deze wilde er echter niet in na drie pogingen. Dan valt ie in minuut 28 wel weer aan de andere kant. 0-3. Minuut 35 gebeurt er iets opmerkelijks. Rechtsback Eise, wil de tegenstander afstoppen, maar in plaats daarvan komt hij in aanraking met Likjen Jappe die hetzelfde idee had. Botsing van groot kaliber, schade enorm zo blijkt later. Dit is Manolevje (ook rechtsback) ook ooit eens overkomen, vandaar de vergelijking. Erger dan het uitschakelen van de tegenstander is het uitschakelen van je medespeler. Dit gebeurde wederom aan de andere kant van het veld. De grote leider en medische staf had inmiddels al enkele sprintjes getrokken en was 'uut de lyken'. Na deze kleine intermezzo verging het Hielpen niet beter. 0-4 werd binnen getikt. 0-5 werd het na een solo vanaf eigen helft (deze speler beschikte over een coupon voor een gratis doelpunt). Tegen het einde van de eerste helft werd het na overmaat van ramp ook nog 0-6. 

De scheids (die overigens goed floot, complimenten daarvoor) floot voor theetijd. Was ook wel nodig gezien de stand. De trainert heeft een preekje gegeven mag ik aannemen en ook twee wissels doorgevoerd. Manolevje kon na de ernstige botsing niet meer verder en ook Jantje Turbo zijn tank was leeg (niet alleen de benzine, maar ook de kerosine waar Jan op draait wordt duurder). Likjen Jochum en Poiesz erin. Tweede helft verliep iets beter en daardoor ook iets minder spannend. Ergens werd het spijtig ook nog 0-7, verder verliep de tweede helft rustig. Het benoemen waard is de rentree van Rikkert. Binnen tien seconden had hij al bijna een kaart te pakken, kreeg ie niet, had wel gekund. Dit leek overigens ook zijn enige doel, wat uiteindelijk ook behaald werd na het vakkundig neerhalen van de tegenstander in de laatste minuten van de wedstrijd. Het vakmanschap werd beloond met een gele prent. Ook Tankert mocht nog even zijn beentjes strekken, verder geen bijzonderheden. Einduitslag 0-7, zou het nieuwe spoor van de trainert een dood spoor zijn? Is er een spoorwissel nodig? Who knows, volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen Mulier in het hol van de leeuw (dus niet tegen UDIROS). Meiland heeft in ieder geval aangeven in de nabeschouwing dat hij zijn voorbeeldfunctie als een zware last ziet, verder mag ik niks zeggen over daaruit voortvloeiende geplande acties op vrijdagavond.

Derde helft was wel als vanouds gezellig, in de kantine, in Hieslum en in Balk. Kevin de gelegenheidsspits bleek alleen buiten het veld te kunnen scoren (dank voor het beeldmateriaal), Likjen Jochum was op zoek naar zijn postduif in het uitgaansgebied van Bolsward en Meiland heeft zijn voorbeeldfunctie ook laten zien lederhosen. Zoals vaker blijkt de laatste helft toch de beste te zijn, ik denk toch dat we met een dieseltrein te maken hebben die langzaam op gang moet komen.

Dit waren de avonturen voor deze week, volgende week uiteraard weer een verslag van de gang van zaken rond die Mannschaft.

Dirk Blom