Pech is de grote winnaar

Na een weekend vrij en twee spannende weken rondom nieuwe maatregelen, ziet de wereld er ook in Hindeloopen ineens heel anders uit. Er werd op zaterdag getraind (een unicum) door de hoofdmacht en Jong Hielpen, er stonden donderdag ineens 40 man op het veld (zonder overdrijven) die wilden trainen en alle teambesprekingen zijn verschoven van zaterdagmiddag (maximaal kwartiertje bespreking) naar donderdagavond (minimaal twee uren bespreking). Zelfs al hoefde een deel zaterdag niet eens te voetballen. Voorbesprekingen op vrijdagavond in het stamcafé zitten er niet in dus dan maar op een ander moment. 

Iedereen lag vrijdagavond 'betiid oppe koaie' en zou dus zaterdag ook fit moeten zijn zou je zeggen (met uitzondering van Meiland dan). Zestien man sterk op papier werd al snel vijftien na afhaken van gelegenheidskeeper 'Ouwe Seun' Erik. Vijftien man is alsnog niet heel verkeerd als je ziet dat we aan het begin van het seizoen moesten bietsen om spelers en nu zelfs nog drie man bij Jong Hielpen kunnen laten spelen. Daar komt ook nog bij dat Robin de Blaffer en Mootje (Hotze) minuten hebben gemaakt bij de jongetjes onder 17. Wat er al niet mogelijk is als je zoveel fitte spelers hebt.

Zoals ik al zei iedereen fit, omdat ze niet tot diep in de nacht teambesprekingen meer voeren op vrijdagavond. Dit weerhield Meiland er echter niet van om alsnog zijn zaterdagmiddag te starten met een verse Red Bull en wat goede hits in de auto. Nog niet genoemd, maar wel weer te laat, De Grote Leider. Ondertussen is een abonnement op te laat komen goedkoper voor meneer dan elke week losse tickets kopen (tip van Flip). Aangezien de remedie tegen kramp ontdekt is en het onze Leider enige sprintjes door het veld bespaard, was hij wel zo vrij geweest om een trosje 'banoantjes' mee te nemen. 

Tegenstander van vandaag is v.v. Arum 1 uit Arum (ergens achter Bolsward?). Google Maps moest in ieder geval even aan want menigeen was nog nooit hier geweest. Arum is in ieder geval op voorhand een onvoorspelbare ploeg qua sterkte (gewonnen van FVC, gelijk tegen Bakhuizen). De ploeg stond voor zaterdag slechts enkele puntjes boven onze hoofdmacht. In theorie is er dus wel wat mogelijk op de goed uitziende grasmat van Arum. Gelukkig is onze alwijze Trainert hier ook ooit coach geweest (het club-verzamelalbum is bijna compleet) en kent de spelers en de tactiek door en door. "Ze spelen 4-4-2 en op de counter met twee snelle spitsjes", werd ons verteld. Bleek later 4-3-3 te zijn en toch iets voetballender dan verwacht. 

Goed dan maar de startopstelling voor deze donkere zaterdagmiddag (3-5-2, werd al snel 4-5-1): Meiland in het oranje-zwart-rood tussen de palen; Mountain, El Capitano en Henry (Jelmer) het defensieve blok; Middenveld werd gevuld door Mootje, John, Sjans, ABBA en Reportert himself. Ergens diep in vijandelijk gebied liepen Likjen Jappe en Daddy Roberto. Bankje zat lekker knus vanwege de vele wissels en de ineens uitgebreide technische staf. Bankwarmers voor vandaag: Tim Tegeltje, De Blaffer, Manolevje en Bokkie. Turbo, Merkie en de belangrijkste man van onze SV maakten vandaag deel uit van de technische staf. Onze trouwe grensrechter Douwe was vandaag weer van de partij.

Eerste helft begon matig. De bal ging wat heen en weer en het was vooral Arum die het balbezit omzette in wat gevaarlijkere acties. Deze acties leidden vooral tot corners en wat vrije trappen. Verder niet heel gevaarlijk, maar Meiland had het in ieder geval niet rustig. Zoals vermeld werd er al snel geswitched naar de vertrouwde 4-5-1 om de tegenstander beter op te kunnen vangen. Zelf creëerden we nou niet bepaald veel kansen en gingen we slecht om met ons balbezit. Het enige wat ons restte was de tegenstander ook uit zijn spel halen, omdat we er zelf niet bepaald lekker in zaten. Dit lukte bij vlagen, aangezien de arbiter van vandaag de Nijhuis-methode toepaste en geen kaarten trok voor toch wel behoorlijke zaagjes. Dit leidde tot frustraties aan de kant van Arum die daardoor ook minder goed begonnen te spelen. De eerste helft bevatte nog wel een kopkans voor LJ die de bal richting de maan kopte. Ook Sjans moet nog oefenen, aangezien hij wel twee meter hoog sprong om de bal in te koppen, maar dit deed voordat de verkregen corner genomen werd.

Ergens na een halfuurtje werd Mootje gewisseld vanwege pijntjes en kwam Manolevje in zijn plaats. Verder werd er in de eerste helft niet bijzonder met scherp geschoten van beide kanten. De enige die met scherp schoot was de aanvoerder van Arum. Deze schoot namelijk letterlijk uit zijn slof en besloot deze slof welgemikt op een reclamebord te gooien. Maar dit terzijde.

0-0 was dan ook de stand toen de scheids floot voor de theepauze. In de pauze besloot Trainert nog even het principe van kantelen uit te leggen in de hoop dat dit de tweede helft beter zou gaan.

Tweede helft treedt het noodlot in werking. Nog geen twee minuten gespeeld of er komt via een blind gekopte voorzet een omhaal van nota bene de linksback van Arum die zo de linkerbovenhoek van het goal in vliegt. Fraaie goal en deze moest hij dan toevallig vandaag tegen ons maken, want zo zal de beste man deze bal er nooit weer inschieten. Gelukstreffer, 1-0 Arum. We komen wel beter in de wedstrijd en creëren ook meer kansen. ABBA mikt ergens een balletje op de lat en mist ook nog een 1v1 kans. We beginnen meer druk uit te oefenen op de tegenstander en ze komen eigenlijk ook niet meer tot heel veel kansen op een tweede treffer. Uiteraard zoals iedere ploeg zou doen als ze voorstaan en niet meer in hun spel komen, beginnen ze tijd te rekken. Dit tot frustratie van ABBA die de keeper licht toucheert. Dit moet je niet doen bij een keeper, aangezien algemeen bekend is dat keepers een toneelopleiding moeten volgen voordat ze tussen de palen mogen staan. Drama alom. Ergens in de tweede helft worden Manolevje (wegens pijntjes) en Daddy Roberto (wegens niet scoren) gewisseld voor Bokkie en Tegeltje. In de laatste minuten werd het dan toch tot overmaat van ramp 2-0. Mountain werd neergehaald, voordeel gegeven door scheidsie, binnen 2 seconden voordeel weg door knullig verspelen van de bal door ondergetekende. Scheids besluit dat dit pure onkunde is en laat doorvoetballen. Dit betekende vrije doortocht voor Arum en die tikken rustig binnen. Dan breekt er ook ineens een knokpartijtje uit. ABBA tikt een tegenstander op de kop, wat ertoe leidt dat de volledige staf van Arum (zes illegale 'supporters' en drie echte stafleden), de keeper (moest speciaal 50 meter hiervoor rennen om mee te kunnen doen) en spelers van beide kanten verwikkeld raakten in wat duw en trekwerk. De scheids besloot daarna maar af te fluiten aangezien de wedstrijd toch al gespeeld was en het er niet beter op zou worden. 

0-2 is de eindstand. Gezien het wedstrijdbeeld een deels terechte uitslag, maar op de manier waarop deze tot stand komt is ongelukkig. Zoals de titel het al zegt is het de pech die vandaag overwint, of het geluk, het is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt.

Nabespreking is wat volgt in het HQ aan de Meenskar. Al snel wordt er niet meer over de wedstrijden van vandaag gesproken. Jong Hielpen kwam ook niet verder dan een 0-1 nederlaag en daarom werden de wedstrijden maar snel vergeten en wordt er uitgekeken naar volgende week thuis tegen FC Pompeblêd. Lastige tegenstander en er zal wederom geknokt moeten worden (zoals elke wedstrijd). Gelukkig wel veel fitte spelers, dat is een goed teken. Meiland helaas afwezig, hij zoekt de zon en cervezas op. 

Volgende week wordt er uiteraard weer verslag gedaan door ondergetekende. Publiek helaas niet welkom langs de lijn. Gelukkig is het vanaf de openbare weg die langs het veld loopt ook goed te volgen. Dit is het voor deze week. Aju!

Dirk Blom