Hielpen 2 speelt tweede helft 0-0

Na de goede wedstrijd tegen ONS en een afgelaste wedstrijd tegen QVC, stond de derby tegen Workum 4 op het programma. In het verleden gingen zowel de Workummers als ook de Hielpers er vaak met de overwinning van het veld. Dit biedt dus genoeg sensatie voor de wedstrijd van vandaag. Verder hadden we dit maal zelfs de ongekende luxe dat er 18 man ten tonele stonden. Eigenlijk een ongekend aantal. Waar een derby allemaal wel niet goed voor is.

Nu de wedstrijd. De opstelling was als volgt: op de goal: Wieger – Achterin: Jan Monsma, Jelmer, Gysbert en Siebe – Middenveld: Jeffrey, Freerk, Jildert en Ruurd – Voorin: Thomas en Tim. Op de bank begonnen Roelof, Joost, Jelle, Folkert, Bouke en Maicko.

Hielpen begon goed aan de wedstrijd. Een paar goede aanvallen hadden uiteindelijk een beter lot verdient. Iedere keer ontbrak net het laatste stukje en als het dan zelf niet lukt, dan ... . Na het eerste balverlies kwamen de Workummers er gevaarlijk uit. De bal werd goed rondgespeelt en de Hielper verdediging werd op het verkeerde voet gezet, 0-1. De Workummer spits kon de bal zo binnen schieten. In het vervolg van de eerste helft probeerde Hielpen het nog wel, echter de Workummer spits was de Hielper verdediging constant de slim af. Zodoende liep de score ook erg snel op. Zo werd de Hielper verdediging er bij de 2-0 uitgerend, was de 3-0 door balverlies die koelbloedig werd afgestraft. De 4 en 5-0 waren identiek. Ook hier werden de Hielpers constant omspeelt. De 6-0 was een penalty. En tot overmaat van ramp werd het ook nog 7 en 8-0. 8-0 was ook de ruststand.

Na de rust nieuwe ronde nieuwe kansen. En in de tweede helft was er dan ook een ander Hielpen te zien. Hielpen speelde gestructureerde en kreeg hierdoor een aantal kansjes. Dit heeft uiteindelijk niet tot goals geleid. De ballen werden of gekeerd door de Workummer keeper of het ontbrak net aan dat laatste stukje. De eindstand was dan ook 0-8.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor het tweede op het programma tegen het 7e team van SC Franeker. Met het spel van de tweede helft en met de goede wedstrijd tegen ONS in het achterhoofd is er volgende week nog van alles mogelijk!