Na de prachtige overwinning van vorige week, moest het tweede ditmaal thuis aantreden tegen het vierde elftal van Balk. Balk was na één wedstrijd direct al koploper, na een 2-7 overwinning tegen Bakhuizen 2. Het tweede volgt op de ranglijst, nadat SDS was geklopt. Dit alles beloofde op voorhand dus een mooie wedstrijd te worden.

De opstelling was als volgt. Op de goal: Wieger - Achterin: Freerk, Johan, Sjoerd, Dirk en Ruurd - Middenveld: Jelmer, Teake en Wisse - Voorin: Yannick en Hessel. Op de bank begonnen Hugo, Niek en Joost.

Vanaf het begin was te merken dat Balk een sterke ploeg was. De eerste helft was samengevat: Op het voetbaltechnisch gebied waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Echter wist Balk de spitsen te bereiken, die hier effectief gebruik van wisten te maken. Zodoende kwam Balk al na 5 minuten op een 0-1 voorsprong. Vanaf de linker zijde werd de bal voorgegeven en hier wist de Balkster spits wel raad mee. De 0-2 was een laag bekeken schot in de hoek en de 0-3 was een schot vanaf randje 16 waar niemand bij kon komen. Zodoende keek het tweede bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. In tegenstelling tot een week eerder. Toen stonden we met 1-2 voor.

In de rust een aantal wisselingen. Joost erin voor Yannick en Hugo voor Teake.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was het beeld aardig gelijk aan de eerste helft. Goed voetbal, maar de kansen voor Balk. Na een aantal reddingen van Wieger, was het nogmaals raak, 0-4. Na de 0-4 waren er voor Hielpen nog een aantal kansen te noteren. Zo kregen Niek en Hessel beide nog een kans. De eerste was voor Niek. De bal werd knap voorgegeven, echter schoot hij over. Uit een counter wist Hessel wel het net te vinden, 1-4. Dit was ook de eindstand.

Al met al bleek Balk een stuk effectiever en nam zodoende te punte ook mee naar huis. De volgende wedstrijd voor het tweede is uit tegen het vijfde elftal van Workum.