Allereerst een mededeling vooraf voor de mensen die fan zijn van onze vaste stukjesschrijver, deze beste man vond dat hij genoeg atv uren had opgebouwd door de jaren heen met stukjes schrijven om er acht dagen van op reis te kunnen naar één of ander Grieks eiland en dan ga je natuurlijk van Zaterdag t/m Zaterdag. Dit tactische boekingsmomentje scheelt je dus twee stukjes en dat je eigenlijk naast die 8 dagen je er ook nog eens twee atv dagen cadeau krijgt. Nou snap ik niet wat je op een Grieks eiland moet als je ook kan vertoeven in het mooiste stadje van Friesland, maar dat is een heel ander verhaal. Nou moest er natuurlijk wel een stukje komen en hier zadel je dus iemand mee op om deze zware taak op zich te nemen, bedankt daarvoor!!!
Dan over naar de orde van de dag. Na een valse start die ons vorige week nul punten opleverde in de eerste competitiewedstrijd uit bij Mulier, waarbij we de eerst helft wel goed voetbal lieten zien, waar het helaas ook een foutenfestival was waarbij we zes goals tegen kregen en we er zelf maar drie maakten, dan weet je dat je met de staart tussen de benen snel in de auto moet stappen richting Hindeloopen en daar door middel van georganiseerd BBQ’tje toch nog enigszins wat goed kan maken in de derde helft, die trouwens meestal wel bestaat uit kwaliteit en doorzettingsvermogen. Ik kan u vertellen dat de zes goals in ieder geval snel waren vergeten en waar we een paar jeugdspeler nog wat hebben kunnen bijbrengen met ervaringen van ervaren jongens binnen de selectie, al ging dit niet over voetbal, maar wel over dingen die ze misschien later nog tegenkomen in hun ontwikkeling. Over details kan ik hier in dit stukje niets over zeggen, omdat er ook lezers zijn die nog geen achttien zijn.
Dan de wedstrijd van dit weekend. Dat was er één tegen onze gasten uit Nieuweschoot, voor ons een onbekende tegenstander, waarbij we onze rug konden rechten na de verliespartij in Witmarsum. Na een trainingsweek waarbij iedereen zijn zegje heeft gedaan is het nu de kans om te laten zien dat we van onze fouten hebben geleerd. Het was een momentje van “geen woorden maar daden”, dit wat ze in Rotterdam Zuid nog niet is gelukt, lukte wel op het sportpark van de plaatselijke SV. De spelers die het vandaag mochten gaan doen waren dezelfde elf van vorige week, omdat je dan ook de kans krijgt om van je fouten te leren.
In de goal stond Luut, de rest van het veld werd gevuld met de volgende namen: Hotze, Gert Jan, Douwe, Joon Yke, Stein, Rik, Daniël, Sander, Remco en Robert, wissels waren Durk v T., Eize, Niek en Hugo. Denk nu niet dat we een selectie hebben van een man of dertig, maar dit zijn de namen die ze gekregen hebben bij de geboorte. De rest van de bijnamen laat ik volgende week weer over aan onze uitgeruste specialist op dit gebied. Hielpen begon goed aan de wedstrijd, maar we waren hier en daar nog wel wat slordig aan de bal tegen een tegenstander die de eerste helft knap mee voetbalde. Toch komen we in het eerste kwartier aan goede kansen en dit resulteert dan ook in twee doelpunten, ruststand twee tegen nul.
Dan ben je er nog niet en zal je dus moeten waken voor een tweede helft die niet te lichtzinnig moet worden opgenomen, omdat er de eerste helft ook zeker kansen zijn geweest voor Nieuweschoot.
Met dit gegeven in het achterhoofd werd het nog altijd mooie bruggetje weer beklommen om een goede tweede helft op de mat te gaan leggen. En dit gebeurde dan ook, Nieuweschoot kwam er niet meer aan te pas en kon het niet allemaal meer belopen, mede door een goed voetballend Hielpen, dat er nog vijf doelpunten bij schoot, hierdoor werd er vrij gemakkelijk gewonnen. Enige smetje was de tegengoal, die later bleek ook alweer snel was vergeten door ditmaal een georganiseerd feestje in de plaatselijke kantine. Hier was ook nog wat geld uitgegeven voor een zanger, waarvan ik de naam ben vergeten, waarschijnlijk door de gezelligheid.
Samenvatting: twee weken met twee gezichten, waarbij het laatste gezicht het mooiste is. Met drie punten uit twee wedstrijden kunnen we ons gaan richten op Bakhuizen die volgende week te gast is op ons sportpark. Wij hopen dan weer op support!!!
Mulier – Hielpen
20’ 1-0
23’ 1-1 Robert (pen)
34’ 2-1
38’ 2-2 Douwe (Joon Yke)
45’ 2-3 Robert (Daniël)
56’ 4-3
60’ Gino in – Daniël uit
60’ Hidde in – Rik uit
73’ Niek in – Douwe uit
73’ Hugo in – Sander uit
85’ Eize in – Hotze uit
90’ 5-3
92’ 6-3

Hielpen – Nieuweschoot
12’ 1-0 Remco
17’ 2-0 Sander (Remco)
68’ 3-0 Remco (pen)
79’ 4-0 Robert (Sander)
81’ 5-0 Rik (Remco)
85’ 6-0 Remco (Daniël)
87’ 7-0 eigen doelpunt
89’ 7-1

Bezoekadres

Het Oost 26
8713 JP  Hindeloopen

Nummer kantine 0514-522116

E-mail info@svhielpen.nl 

Hoofdsponsor