Op een zonovergoten sportpark de Meenskar wordt om 13:30 verzameld voor het treffen met de Walde uit Elahuizen.

Het zal niet het laatste treffen dit seizoen zijn met de mannen uit Elahuizen en omstreken. De Walde is namelijk, nadat het kampioen is geworden twee jaar terug en dus gepromoveerd naar de vierde klasse, ons weer komen vergezellen in de gezellige vijfde klasse A. Sinds de wederopstanding van onze SV in de standaard klasse hebben wij het altijd moeilijk gehad in wedstrijden tegen de Walde, waar de gasten van vandaag meestal aan het langste eind trokken.

Terug naar het hier en nu. Waar er vorige week diverse selectiespelers teleurgesteld moesten worden omdat er twintig man beschikbaar waren en we met een selectie van zestien man ten strijde gingen in Franeker, was het in een week tijd het tegenovergestelde. Want, we waren niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen vorige week. ‘Mountain’ is namelijk vandaag geschorst,  ‘Mo’tje’ plant een familieweekend in een wedstrijdweekend, ‘Likjen Jappe’ zit met z’n vrouwtje een week op de kamelen, ‘Sopleppel’ is druk bezig met de verbouwing thuis waardoor hij van vrouwlief niet te voetballen mag, Tim a.k.a. ‘Kroontje’ is al een week niet meer te bekennen op het voetbalveld,  ‘Rikkert’ had van het een en het ander last maar zit wel bij de selectie en de gebroeders de Roos;  ‘Poeiez’ en ‘Bob’ liggen nog in de lappenmand.

Gelukkig is de lijst met aanwezigen nog langer dan de lijst met afwezigen. Ook, voor het eerst dit jaar in de wedstrijdselectie; good old Durk van Tuinen, fitter dan de gemiddelde selectiespeler in ons eerste. Die wekelijks meetraint en met zijn ervaring van grote waarde kan zijn op momenten dat hij bijspringt tussen de lijnen. Er zijn geruchten dat van Tuinen dit jaar volledig gaat aansluiten, zodat hij onze jonge ploeg kan helpen in de strijd om het kampioenschap met zijn ervaring… Hier later meer over.

Na het praatje van Wido werd er omstreeks 14:00 het veld opgezocht voor de warming-up. Op deze mooie voetbalmiddag namen de mensen langs de lijn al rustig toe, de support vanuit Elahuizen was ook aangekomen en wist zich een plekje langs de lijn te vinden. Omstreeks 14:30 werd er afgetrapt en was er vanuit Hielpen perspectief alles aan gelegen om de goede eerste zestig minuten van vorige week een vervolg te geven, thuis tegen de gedegradeerde vierde klasser uit Elahuizen.

Opstelling Hielpen:
Luut ‘Pizzaboy’ – JY ‘Messi van Meenskar’, Jeffrey ‘DJ’, Bastiaan ‘Bassie’ (C), Thomas ‘De Tank’– Stein,  GJ ‘Bokkie’, Robert ‘Daddy’, Remco ‘Abba’, Hidde ‘De Tulp’, en Sander ‘Sjans’. Wissels: Niek ‘Likjen Sjans’, Eize Wester, Durk van Tuinen, Rik ‘Rikkert’ en Douwe ‘De Eamelende Do’.

Het leek wel of we een collectieve zonnesteek hadden vanaf de eerste minuut. Het spelen van de bal naar dezelfde kleur was bij vlagen al moeilijk genoeg. Wat dat betreft dachten de gasten, dit wordt een lekkere gemakkelijke middag. Hierin hadden ze gelijk, na minuut 42’ stond het namelijk 0-4. Deze bekercampagne is dan wel voor ons aller eerste veredelde oefenpartijtjes, maar finaal voor joker staan willen wij natuurlijk niet. Ging er dan he-le-maal niks goed? Gelukkig, was daar in de drie minuten tijd een antwoord van de onzen. Hidde ‘De Tulp’ maakte op aangeven van ‘Abba’ de eerste, kort daarna maakte ‘Abba’ zelf uit een goed bekeken vrije trap de 2-4. Marge voor de gasten staat nog op twee, in de blessuretijd van de eerste helft maakten de gasten de marge weer drie. Een fout achterin leidde hiertot.

Eindelijk, rust. Genoeg stof om te bespreken.

Na de rust een tweetal wissels. Jeffrey ‘DJ’ en Thomas ‘De Tank’ mochten douchen.  Niek ‘Likjen Sjans’ en Douwe ‘De eamelende Do’ maakten hun opwachting in de tweede helft.

Deze tweede helft was een reactie, zoals je die hoopt te krijgen, op misschien wel de slechtste helft in tijden gespeeld op de Meenskar. In de tweede helft werden de afspraken uitgevoerd hoe ze waren bedacht, wordt het balletje naar dezelfde kleur gespeeld en hebben we plezier in het spelletje. Bij vlagen werd de gedegradeerde vierde klasser van het kastje naar de muur gespeeld; waar vriend en vijand van stond te kijken na zo’n eerste helft als die van vandaag.

In minuut 60’ was de keeper van de Walde uit positie doordat hij moest reageren, de bal viel voor de voeten voor ‘Sjans’, deze bal werd met de hand gekeerd door een verdediger van de Walde. Penalty Hielpen. Normaal gesproken is het spelbederf en voorkomen van een doelpunt op deze manier een kaart, meestal een rode. Maar de scheidsrechter van vandaag wou de kaarten op zak houden vandaag gaf hij aan. Zo zie je maar weer, de ene scheids is de andere niet. Rest ons nog de penalty binnen te schieten. Aangewezen man; Sander ‘Sjans’; beheerst binnen, stand 3-5!

Het geloof is er en we proberen door te zetten om de achterstand recht te breiden. Om dit extra kracht bij te zetten wordt er in minuut 70’ een dubbele wissel doorgevoerd. Joonyke ‘Messi v Meenskar’ en Hidde ‘De Tulp’ maken plaats voor Durk van Tuinen en Eize Wester. Eerstgenoemde zorgt voor een verfrissing aan de linkerkant met zijn duelkracht en fitheid. Nog koud in het veld bezorgt hij de bal met een perfecte voorzet op het hoofd van Robert ‘Daddy’. Helaas bevond die zich in buitenspelpositie en werd dus afgevlagd.
De Hielper storm krijgt meer kracht, maar de gasten komen zo nu en dan ook gevaarlijk eruit. Met name door een wissel op het middenveld krijgt de Walde bij vlagen weer wat rust in het spel en komt het meer richting onze goal. Wat in minuut 81’ in ons voordeel werkt, door een vlugge aanval maakt Remco ‘Abba’ zijn tweede op aangeven van Sander ‘Sjans’, is die even lekker!
Een leuk feitje: bij de gasten vloog een van onze plastic terras stoelen van de technische staf door de lucht heen. Deze heeft het niet overleefd.

Hielpen rook bloed en zag dat de Walde rijp was voor de slacht. De nu al niet meer weg te denken Stein op het middenveld bekroonde zijn wedstrijd met een goal in minuut 89’. Op aangeven van Remco ‘Abba’ haalde hij verwoestend uit, 5-5!!
In de resterende minuten waren er nog kansen om de remontada daadwerkelijk in geheel over de lijn te halen, maar dit gebeurde niet. Bij een stand van 5-5 vond de scheidsrechter het wel mooi geweest.

Een wedstrijd met tien doelpunten, eerlijk verdeeld. Een mooie krachtmeting met een concurrent uit onze competitie. Een leuke wedstrijd, geëindigd in een gelijkspel op de Meenskar, mooi weer erbij, alle ingrediënten voor een goede derde helft!
Dat werd het ook, kersverse trainer Broer Wiebe de Ringh van de Walde gaf naar een paar pilsemannetjes toe dat hij liever trainer had geweest bij onze SV en hijsde zichzelf in een prachtig Hielpen tenue. Voor beeldmateriaal verwijs ik u naar onze instagram @Hielpen1_onlyfans. Het bleef nog lang gezellig in Hielpen!

Aankomende week wacht ons het laatste duel in de beker. In Nijland nemen we het op tegen de derde klasser, die nog eerste kan worden in de poule. Om 14:30 wordt er afgetrapt op Sportpark Zweitse Huitema.
Graag tot dan!
Wedstrijdverloop:

22' 0-1 De Walde
30' 0-2 De Walde
42' 0-3 De Walde
42' 0-4 De Walde
43' 1-4 Hidde ('De Tulp')
45' 2-4 Remco ('Abba')
47' 2-5 De Walde
60' 3-5 Sander ('Sjans')
81' 4-5 Remco ('Abba')