Binnen en buiten de lijnen TOPprestaties

Ja, ja, het was me weer een weekend hoor. Je zou denken dat het op een gegeven moment gaat vervelen al dat pieken, maar ik kan u meedelen dat dit niet geldt voor de grote SV. Zo ook deze week dus. Ditmaal tegen onze (inmiddels) vrienden uit Top en Twel (TOP '63).

Trainingen waren niet zo heel spannend behalve dat we er nu achter zijn dat John niet zo heel best kan vissen voor iemand die uit Stavoren komt.

Vrijdag was ook weer eens als vanouds, dit alles door de schuld van de dames die een balletje moesten trappen op het heilige gras. Het ligt namelijk niet zo heel vaak aan onszelf vreemd genoeg, dat we vrijdag tot in de late uurtjes zitten. Ze maken het ook altijd veel te gezellig, net of doen ze het erom.

Zaterdag viel de schade mee uiteindelijk. In de trilogie van 50 tinten bleek met Hessel, was ie deze week toch een tintje minder bleek dan vorige week bleek (lekkere tongbreker). Moest eerst wel een nummer 2 droppen tijdens de bespreking, maar dat zijn we wel van 'm gewend. Kleedkamer zat weer ramvol aangezien iedereen weigert geblesseerd te raken. DGL moest zelfs mensen thuislaten, waaronder KCJ die in topvorm verkeerd (schoot bij de JO17 nog een bal tegen de keeper omdat deze in de weg stond). Uiteindelijk toch ook nog een afhaker in de vorm van TB'tje omdat deze over z'n eigen ego was gevallen bij de JO17. 15 man dus aanwezig.

Nou opstellinkje dan maar hè: Meiland tussen de palen; Kevin, Capitano, Turbo en Pizzaboer jr. in de defensie; op de mid liepen Aete, Fitboy FC en Daddy; voorin Rikkert en ABBA (of iemand anders, ik heb niet opgelet bij de bespreking in het kader van ik hoor je wel maar ik luister niet); op de bank zaten 4D (Dirk, Daniël, Douwe & Durk); DGL dus ook weer aanwezig en ons grijze ijsbeer in de vorm van de Trainert; onze vlaggert was Terror Jaapie (uitleg volgt).

Eerste helft begon wat rommelig, teams gingen wel redelijk gelijk op. Verder niet heel veel aan de hand. Tot het moment dat Rikkert een beetje vermoeid lijkt (hoort bij de tactiek), Trainert denkt aan een wissel. Maar dan wordt ie vrijgelaten door de tegenstander en inene ligt ie zomaar in het netje. Blijkt dat Rikkert nog wat energie over had en van randje 16 zo het balletje in het netje schuift achter de keepert. 1-0, gaat mooi zo. Dan volgt al vrij snel de 2-0, wanneer Daddy het maar eens probeert. Deze bal wordt geweerd door de keepert, maar beland bij John die hem dwars door de keepert in het dak van het doel werkt. Heerlijk. Dan volgt op slag van rust nog een tegentreffer uit een vrije trap. Geholpen door ABBA werd de bal van richting verandert en viel zo ineens in de andere hoek, was niet de bedoeling, telt wel. 2-1.

In de rust brengt Trainert maar liefst 3 wissels in. 1D blijft over in de vorm van de Reportert (in het kader van: zo gezellig op de bank, beter buiten de lijnen dan er binnen). Kevin, Aete en Rik kunnen douchen. 

Tweede helft, iets minder spannend. Maar entertainment kan ook rondom het veld gebeuren. Onze vlaggert is bijvoorbeeld zeer vermakelijk als deze wordt geteisterd door praatgraag publiek. Gevaarlijk wordt ie als je insinueert dat ie een rugzakje draagt. En het wordt oppassen als ie ook nog een stok heeft om mee te slaan. Vanwege zijn voorkomen durven mensen ook niet boos op hem te worden na gevaarlijke verkeerssituaties. Hierbij dus de beloofde uitleg voor de bijnaam Terror Jaapie. Nou goed, dan volgt de 3-1 door Likjen Jappe, er wordt gevlagd voor buitenspel maar de fluitist van dienst is de recidive vlaggert een beetje zat en laat doorspelen. Prima zo. Verder niet veel bijzonders. 3-1 is de eindstand.

Na de tijd feest in de kantine en feest in de kroeg. TOP dacht de derde helft wel van ons te winnen, is een eind gekomen, maar toch gesneuveld. Kleine samenvatting: veelvuldig shirtje-ruil, Mootje is snackmeister en gek op drumsticks, Mountain valt op blond (gebleken uit grondig onderzoek), John had last van nachtvlinders, Reportert had last van een nat achterwerk na een goed geplande wraakactie, Sjans had zijn shirt aan, KCJ was weer niet nuchter, TOP ken niet traplope (en niet zuipen), DGL was een dief in de nacht (wie verliest zijn huissleutels dan ook), Meiland was een kledingtas rijker en Terror Jaapie bleek naast goed te kunnen vlaggen, ook heel goed de bloemetjes buiten te kunnen zetten.

Kortom: TOP-weekend (ja weer zo'n originele woordspeling).

Nou was 'm wel weer niet? Wat mij betreft wel.

Nou doei en de groeten,

Dirk Blom