De Wâlde 1 – SV Hielpen 1

Op 20 mei 2023 stond de uitwedstrijd tegen de Walde op het programma. Toevalligerwijs is dit na vorige week tegen Arum, de tweede oud-club van trainer Kerst Heida, die zijn avontuur bij ons na dit seizoen stopt. Over geheel stoppen als trainer laat hij zich nog niet uit… alle weekenden vrij zijn dan heb je wel heel veel vrije tijd..

Na de terechte nederlaag tegen Arum was de enige schade op het mislopen van de drie punten de schorsing van Remco ‘Abba’ Kuipers. Een groot gemis voor Hielpen: ‘Abba’ is topscorer in de competitie met 17 goals, waar Hielpen er in totaal 32 goals heeft weten te maken. Gelukkig ook positieve berichten: ‘good old’ Durk van Tuinen was weer van de partij. Durk heeft dit seizoen waar nodig en waar kon ons uit de brand geholpen. Die met zijn ervarenheid en gedrevenheid iets met zich meebrengt waar ons team veel aan heeft, ook op het trainingsveld is hij zo nu en dan weer eens te vinden. Er gaan geruchten dat van Tuinen volgend jaar volledig zal aansluiten bij de selectie. Mocht dat zo zijn, heeft Hielpen de derde aanwinst voor volgend seizoen binnen. Twee zijn er al zeker: Bastiaan Beintema en Yvo de Roos zullen aansluiten volgend seizoen. Mocht van Tuinen de derde zijn dan kan er worden gesproken over een ‘ware kwaliteitsinjectie’ wat toegevoegd wordt aan de selectie.

Terug naar vandaag: om 13:00 uur vertrekken vanaf de haven. In mijn twee jaar tijd bij Hielpen zijn wij nog nooit op het tijdstip van vertrek vertrokken. Nu dus ook niet. Om 13:05 heeft ondergetekende een belletje in de richting van Hessel ‘Meiland’ gedaan. In verband met beeldmateriaal verkregen in de nacht van vrijdag op zaterdag ging ondergetekende er niet vanuit dat onze keeper geheel kater-vrij was. Dit werd bevestigd door zijn stem aan de telefoon waarmee hij aangaf op het fietsje onderweg te zijn naar de haven. Op naar de Walde, gelukkig maar 15 min rijden. Heerlijk die potjes dichtbij!

De Walde is dit jaar de ongenaakbare koploper van de competitie. Uitgerekend vandaag kunnen zij dit goede seizoen bekronen met het kampioenschap. Heida en Sybrand ‘DGL’ gaven in de bespreking duidelijke instructies en gaven aan dat wij hier niet de rode loper naar het feestje willen gaan uitleggen. Na een warming-up op het prima veld van de Walde onder prima omstandigheden zochten beide teams de kleedkamer op voordat de wedstrijd kon starten. Na wat laatste aanwijzingen gingen de Walde en Hielpen het veld op. We voelen ons prima thuis op het sportcomplex van de Walde, mede doordat er groen-gele rookpluimen van fakkels kwamen, prima sfeeractie!

Start van de wedstrijd op Sportpark Waldtreffen in Oudega. Opstelling Hielpen: Hessel ‘Meiland’ Kuipers – Luut ‘Mr. Pizza’ de Jong, Durk ‘Mountain’ Smeding, Sjoerd ‘Sopleppel’ Bokma – Durk ‘Talent’ van Tuinen – Robert ‘Daddy’ Stallmann, GJ ‘Bokkie’ Bokma, Jelmer ‘Aete’ Bokma, Douwe ‘De Do’ de Jong, Daniel ‘Likjen Jappe’ Zweed – en verassing in de spits Hotze ‘Mo’tje’ Sikkes.  Wisselspelers: Thomas ‘De Tank’ Smits, Robin ‘Junior’ de Roos, Jeffrey ‘DJ Bennielekker’ en Joon-Yke ‘Messi van de Meenskar’ Hoekstra.

Vanaf minuut was het spelbeeld helder, Hielpen zakte in en loerde op een snelle omschakeling om gevaarlijk te worden. De Walde had het balbezit en dit vond Hielpen prima. De Walde probeerde via goed combinatiespel door te breken via de opkomende rechtsback en de snelle buitenspelers. Hielpen wist hier tot dusver goed mee om te gaan, wat resulteerde in een 0-0 tussenstand na 20 minuten. Na 24 minuten werd een bal niet goed verwerkt door de verdediging van Hielpen waardoor de Walde op een 1-0 voorsprong kwam. Hierna probeerde Hielpen meer pit in de wedstrijd te gooien en op momenten als het kan via degelijk positiespel kansen te creëren, wat resulteerde in een 100% kans voor Robert ‘Daddy’ Stallmann. Helaas werd deze niet verzilverd en bleef de stand ongewijzigd. Tot de 44e minuut. De verdediging had de handen vol aan de aanvallers en opkomende backs van De Walde. Hielpen schroomde de duels die hierdoor ontstonden niet. Wat resulteerde in een gele kaart voor ‘Mountain’, een opstapeling van kleine overtredingen. Met geel op zak, was het bijna rust. In de laatste minuut van de eerste helft maakte een van de Landmannetjes (hoeveel het er zijn weet niemand) een goede actie richting de achterlijn van Hielpen, waardoor ‘Mountain’ de bal wou beroeren maar deze niet raakte. Het been van hem, viel Landman als een stervende zwaan overheen. Slim opgezocht, en de grijze oude man in die wat heen en weer liep in de middencirkel vloot voor een strafschop van de Walde. Deze werd hard en zuiver ingeschoten door de Walde, waar ‘Meiland’ er goed bijzat. 2-0 de Walde en het was rust. De Walde zat op rozen.

Na de rust mocht ‘Mountain’ douchen omdat hij bij de eerstvolgende overtreding wel eens een tweede kaart zou kunnen krijgen. ‘Messi van de Meenskar’ kwam daarvoor in de plek. In de tweede helft was het een eenrichtingsverkeerd richting de goal van ‘Meiland’. Die ondanks het ‘doorzakkertje’ van een dag eerder knap wat ballen buiten de goal wist te houden. Toch kwam de Walde er binnen 5 minuten tweemaal doorheen, wat resulteerde in de 3-0 en 4-0 voor het ingaan van de 70e minuut. ‘Mountain’ had ondertussen een knappe loopactie gemaakt van de dug-out naar de kleedkamer om een bosje bloemen op te pikken voor de aanstaande kampioen van 5A. Na deze loopactie de resterende 20 minuten bekeken met live commentaar van ‘Kessie’. Prachtig.

Ook mochten ‘Junior’ en ‘DJ Bennielekker’ nog wat minuten maken. ‘De Tank’ gaf aan het wel welletjes te vinden, er moest straks nog gewerkt worden, dus hij vond het wel prima en bleef op de bank zitten. Eindsignaal, 4-0 winst de Walde en het kampioenschap. Nogmaals van harte vanuit Hielpen, veel succes in de vierde klasse!

Aankomende zaterdag 27 mei wacht de afsluiter van deze competitie tegen Woudsend. ‘Abba’ wisselt van plekje op het strafbankje met ‘Mountain’ die na vijf gele prenten al een week eerder mag genieten van de zomerstop. De laatste wedstrijd van dit seizoen betekent ook de laatste wedstrijd onder leiding van het duo Heida en ‘DGL’. Na de wedstrijd zal er afscheid worden genomen van trainer Heida onder het genot van een paar groene rakkers. Hopelijk zien wij jullie zaterdag langs de lijn!

Durk Smeding