Zon, zweet en een lesje productiviteit in Sleat

Na twee weken met trainingen en oefenwedstrijden was het deze week zover: de eerste officiële wedstrijd van het seizoen is aangebroken. De eerste bekerwedstrijd in een poule met Workum, QVC en Sleat. Laatstgenoemde was de eerste tegenstander in deze poule. Later meer over de wedstrijd.

 

De aanloop van deze wedstrijd begon afgelopen donderdag. Deze training was gericht op het druk zetten, hoe we de tegenstander onder druk gaan zetten in de wedstrijd om vanuit daar kansen te creëren. Wederom was er een grote opkomst op de training. Voor DGL en Wido waren er keuzes te maken, namelijk: wie worden de thuisblijvers? Jong Hielpen is namelijk nog vrij, de jongens die nog in de jeugdelftallen mogen uitkomen hebben meegespeeld met de jeugdteams. Vervolgens blijven er dan nog 22 spelers over. Uiteindelijk hebben DGL en Wido een viertal op de hoogte gebracht dat zij ‘vrij’ waren.

 

De vrijdag is een select groepje, tevens Cambuur supporters, afgereisd naar Helmond voor een prachtige wedstrijd van hun club. Onder leiding van onze kersverse en nieuwste aanwinst: Materiaalman/verzorger Maiko ‘Klaasie’ Bottinga vertrok er een auto vanuit Hielpen naar het mooie Helmond. Natuurlijk was Remco ‘ABBA’ hier ook bij aanwezig, net zoals Hotze ‘Mo’tje van de block Sikkes en Fedde ‘Jr. DGL’ mee. Voor de mensen die alleen wedstrijden van het hoogste niveau volgen en daarom niet weten wat de uitslag is geworden; Cambuur heeft met 2-1 verloren in de laatste minuut. Sneue bak met nog een terugreis voor de boeg van 3 uren. Mooi begin van het weekend. Meiland was ook weer ouderwets wat wijntjes aan het wegtikken. Die deed dat iets dichterbij huis, namelijk bij DGL thuis. Hier heeft hij de nieuwe aanvoerdersbanden even uitgeprobeerd. Zaten goed, daarna weer snel afgedaan om zich weer volledig te richten op de flessen wijn. Voor beeldmateriaal verwijs ik u door naar ons instagramkanaal (@hielpen1_onlyfans).

 

De mooiste dag van de week is aangebroken. Zaterdag om 13:00 uur stipt wordt er vertrokken met een selectie van 18 man richting Sleat. Sleat is de eerste tegenstander van de drie in de bekerpoule. Zij zijn afgelopen jaar op het nippertje in de 4e klasse gebleven. Een tegenstander die evenals de tegenstander van vorige week (Oeverzwaluwen red.) een klasse hoger speelt dan onze talenten. Met dit niveau konden de talenten tegen de blauw-witten goed meekomen, vol goede moed richting Sleat!

 

De rekenkundige formule voor het berekenen van de reistijd was deze keer niet heel best uitgekomen. Het was de bedoeling om 13:30 te verzamelen in de kleedkamer in Sleat, maar de selectie kwam om 13:40 aan. De heren die met eigen vervoer waren gekomen waren wel op tijd, klasse. Aangekomen op het zonnige sportpark ’t Krudfjild werd ons duidelijk dat het wel eens warm kon worden vandaag. Gelukkig was er aan mankracht geen tekort bij onze talenten.

 

Na een warming up op het trainingsveld van Sleat, wat er ook prima bijlag, gingen de mannen van DGL en Wido naar binnen. Hier werden de laatste aanwijzingen gegeven en was het tijd om het veld te betreden. De 11 van Hielpen: Hessel ‘Meiland’, GJ ‘Bokkie’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Bastiaan ‘Bassie’, Luut ‘Mr. Pizza’- Hotze ‘Moo’tje’, Douwe ‘De do’, Yvo ‘Bob’ – Sander ‘Sjans’, Remco ‘ABBA’ en Daniël ‘Likjen Jappe’.

 

Om 14:30 werd er afgetrapt op sportpak ’t Krudfjild. Sleat keek de kat uit de boom en liet Hielpen de bal hebben. Dit resulteerde niet in directe gevaarlijke situaties voor het goal van Sleat. In de 7e minuut voor de goal van ‘Meiland’ was dit wel zo. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van een van de Slettemers, die haalde uit, deze bal werd getoucheerd door ‘Sopleppel’, hierdoor kwam er een effect in de bal waardoor zelfs ‘Meiland’ op het verkeerde been werd gezet: 1-0 Sleat. Potje effectiviteit van de 4e klasser. Het mooie aan vroeg achter komen is dat je nog een hele wedstrijd hebt om het weer recht te brijen. De wisselspelers van vandaag; Rik ‘Rikkert’, Durk ‘Mountain’, JY ‘Messi van de Meenskar’, Eise ‘B.A’, Robert ‘Daddy’ en Robin ‘Junior’ hadden het zwaar te voorduren op de bank. Volgens ‘Rikkert’ moest je entree betalen bij ‘Junior’ voor de sauna, de bank wel te verstaan, ongelofelijk warm stukje plastic waarin de talenten mochten plaatsnemen, vol in de zon. In de rust was de bezweetste man op het veld ‘Mountain’. Geen stap verzet, lekker man.

 

Even terugkomend op de wedstrijd, 30e minuut krijgen we een drinkpauze. Na minuut 7 heeft Hielpen zich herpakt en gaat het door met waar we aan begonnen waren; het balbezit hebben en zoeken naar mogelijkheden. Tijdens de drinkpauze gebruiken beide trainers de tijd om het een en ander te bespreken. De trainert van Sleat is niet tevreden over het vertoonde spel van zijn talenten. Dit laat hij blijken door eventjes goed te tieren tegen zijn mannen. Of het wat heeft opgeleverd? De eerste helft in ieder geval niet. Althans als je het bekijkt vanuit het perspectief van Sleat. Voor onze talenten wel! In de 41e minuut kopt ‘ABBA’ naast de goal. 3 minuten later is het wel raak voor onze groengelen. ‘Likjen Jappe’ ontvangt de bal ten hoogte van de 11 meter, draait open en tikt de bal tussen de benen van de keeper door. 1-1! Dit is tevens ruststand.

 

In de rust wordt er tweemaal gewisseld. ‘Daddy’ komt erin voor ‘Sjans’, die een onwennige indruk maakte op zijn nieuwe positie, waar hij zelf ook even aan moest wennen gaf hij later aan. ‘MvM’ mocht ook opdraven voor ‘Moo’tje’. Het speelde laatstgenoemde toch parten, die awayday in Helmond was hem niet in de koude kleren gaan zitten en dit was ook te merken aan zijn spel (vergeleken met de goede wedstrijden hiervoor).

 

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld. Sleat voetbalde tot aan de 16 meter richting het goal van Hielpen goed, maar tot 100% kansen leidde dat in eerste instantie niet. Tot de 72e minuut, voor die tijd waren er nog een tweetal wissels doorgevoerd door DGL en Wido. Durk ‘Mountain’ kwam binnen de lijnen voor de moegestreden ‘Bokkie’, waardoor ‘Mr. Pizza’ verschoof naar de linkerkant van de verdediging. ‘Junior’ mocht het veld betreden voor ‘LJ’. Aan de kant van Sleat werd ook een aantal keren gewisseld. Nummer 11 K.Cattel was ook binnen de lijnen gekomen, die na een goede actie aan de linkerkant een strakke voorzet gaf richting de 5-meterlijn. Dit wou ‘Mountain’ voorkomen door het laatste redmiddel in te zetten, een sliding op de bal, wat lukte. Helaas kreeg de bal hierdoor een effect mee waardoor ‘Meiland’ wederom op het verkeerde been zette.. 2-1 Sleat.  

 

Het laatste kwartier zat er naast wat speldenprikjes vanuit de kant van Hielpen niet meer een verdiende 2-2 in het vat. Wat wel? Een 3e tegengoal. Vanuit een lange bal, die werd verwerkt door ‘Junior’, die dacht dat er nog iemand achter hem stond, waardoor hij een kopballetje naar de laatste linie kopte, althans dat dacht hij. Hierdoor kon een doorgelopen middenvelder makkelijk afwerken en de eindstand op het bord zetten: 3-1.

 

In een wedstrijd waar Hielpen zeker niet onderdeed voor Sleat, heeft het een lesje productiviteit gekregen van de 4e klasser.

 

Na het eindsignaal werd er een koud ‘pilsemannetje’ gedronken in Sleat en ging het overgrote gedeelte huiswaarts. Hier moest namelijk worden meegedaan aan het Hielper kampioenschap bommetje. Het schijnt, de reporter was zelf elders de nazit aan het voortzetten, dat dit beregezellig was en dat er verscheidende talenten en ook de eindverantwoordelijke er lekker in zaten. Ook is er nog bij de plaatselijke kroeg een pilsje gehaald, daar waar muziekboxen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

Aankomende zaterdag de tweede bekerwedstrijd. Ditmaal thuis tegen QVC uit Stavoren. Om 14:30 is de Meenskar het strijdtoneel voor de eerste officiële thuiswedstrijd van onze talenten. Ditmaal tegen een 3e klasser. QVC is vorig jaar kampioen geworden in de 4e klasse. Een uitdaging van formaat, waar wij zeker jullie support nodig zijn langs de lijn. Hopelijk tot zaterdag!