Hielpen verliest in Hommerts van HJSC

Na twee keer gelijkgespeeld te hebben is de start in de competitie voor ons aller eerste nog niet voortvarend te noemen. Om deze gelijke spelen meer waarde te geven is het daarom zaak om tegen de lijstaanvoerder van de competitie wederom met een resultaat van het veld te stappen. Dit resultaat moet gehaald worden in Hommerts bij HJSC. Vorig seizoen hebben we in Hommerts een heerlijke overwinning (1-2) behaald en thuis werd er nipt verloren (1-2).


De blik op de trainingen was gericht op zaterdag. Dan moest het gebeuren, de eerste driepunter. Dan sta je er mooi bij, als je verliest haak je in het nog prille seizoen eerst af. Daarnaast ging het op de trainingen nog over de Beurtschependag van afgelopen zaterdag. Daar waar menig talent te aanschouwen was tijdens een competitie  anker tillen. Hier waren vreemde krachten die boven kwamen drijven. Het schijnt dat Daniël ‘Likjen Jappe’ zelfs het anker van 15kg, 2.5 minuut voor zich kon houden. Dit met gestrekte armen. Zoals wel vaker met uitspraken van ‘LJ’, werd de waarheid hiervan in twijfel getrokken door de andere aanwezig talenten. Ook was Hotze ‘Mo’tje’ uiteraard aanwezig afgelopen zaterdag. Schijnt dat zwager ‘Rikkert’ na verwoede pogingen van el capitano ‘Bassie’ om ‘Mo’ bij de les te houden hem toch maar heeft opgehaald. Op de bank van ‘Rikkert’ herpakte ‘Mo’ zich na een paar chansons van hoge kwaliteit mee te hebben gezongen (hiervan is prachtig beeldmateriaal, zie @Hielpen1_onlyfans). Daarna heeft hij zijn optreden voortgezet in de Foeke waar hij met applaus werd ontvangen. Goed stukje gesprekstof. Daarna moest ook nog serieus getraind worden.
Om 13.15 zaterdagmiddag werd er door onze mannen en het groen-gele legioen koers gezet richting Hommert. Aangekomen op Sportpark Oan it Far was er genoeg tijd om rustig een bakkie te pakken in de kantine. Het uitzicht in de gezellige kantine van HJSC was richting de sporthal. Hier speelde zich een volleybalwedstrijd af waar het jongere gedeelte van onze selectie de ogen goed de kost gaf.


Om 14:00 uur ging de bespreking in de kleedkamer van start. Mét de wekelijkse spreuk van Wido. Dit zal vanaf nu in deze heugelijke verslagen onderdeel worden.


Wido’s spreuk van deze week: ‘Ken je vijand alsof het je beste vriend is’.
Na een duidelijke uitleg van een geleerdere uit de selectie, zodat iedereen begreep wat Wido bedoelde, werd het strijdplan en de tegenstander besproken. Waar we de hele week naar uitkeken moest vandaag gebeuren. De drie punten meenemen naar Hielpen. Voor minder kwamen we niet. Om iets voor half drie werd de grasmat opgezocht in Hommerts. Deze lag er prima bij, het kon wel eens een lekkere voetbalmiddag worden!


Na een goede warming up werd de kleedkamer opgezocht. Waar de laatste bemoedigende woorden werden uitgesproken door Wido en ‘DGL’. Hierna gingen beide elftallen onder leiding van scheidsrechter Eenkhoorn het veld op. Om 15:00 uur zag het toegestroomde publiek hoe het speeltuig aan het rollen werd gebracht. Opstelling Hielpen: Luut ‘Mr. Pizza’ – GJ ‘Bokkie’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Bastiaan ‘Bassie’, Jelmer ‘Aete Henry’ – Douwe ‘De Do’, Hotze ‘Mo’, Yvo ‘Bob’ – Sander ‘Sjans’, Remco ‘Abba’ en Robert ‘Daddy’. Benchwarmers van vandaag: Robin ‘Junior’, Durk ‘Mountain’, Rik ‘Rikkert’, Daniël ‘Likjen Jappe’ en aangesloten na een wedstrijd van de JO-19, Hidde Blom.


Vanaf de eerste minuut ging HJSC zich ingraven en loeren op de counter. De bal mocht in Hielper bezit zijn. In de omschakeling zocht de gastheer van vandaag haar kansen. Hierdoor kwam Hielpen lekker in de wedstrijd. De bal ging prima rond. Van de onwennige ‘Sjans’ op zijn nieuwe positie was weinig te zien. Vanuit de linkerkant kwam veel gevaar, met name door goed samenspel en het bijsluiten van onze nummer 10 ‘Bob’. HJSC liet zich zien door een paar snelle uitbraken. Tot hele grote kansen leed dit niet. Na 33’ minuten te hebben gespeeld is ‘Daddy’ het eindstation van een heerlijke aanval over de linkerkant. ‘Bob’ krijgt de bal van ‘Sjans’ en trekt de bal terug, koelbloeding legt ‘Daddy’ de bal in het netje. 0-1 Hielpen! Ware het niet dat de grensrechter op het moment dat de bal in het netje lag zijn vlag omhoog deed. Na een uitleg van de grens, ging dhr. Eenkhoorn hierin mee. Helaas voor ons. Zes minuten later zijn we toeschouwer van de zaag van de week. Nummer 5 van HJSC meende dat hij ten hoogte van de middenlijn onze rechtsbuiten van een vieze trap op de kuiten en knieholte moest voorzien. Een actie waar maar een kaart voor is en dat is de rode prent. Hierna volgt nog een gevaarlijke corner van ‘De Do’ die bijna aankomt maar wordt onderschept door de keeper. Er wordt gerust met een 0-0 tussenstand.


Na de rust komt een ongewijzigd Hielpen uit de kleedkamer, op jacht naar de drie punten. Na de aftrap is duidelijk dat HJSC uit een ander vaatje gaat tappen. Er word met druk naar voren gespeeld in plaats van zichzelf nog dieper in laten zakken. Na een paar minuten heeft Hielpen het heft weer in handen en laat de bal makkelijk rondgaan. Net zoals de eerste helft loeren de snelle voorhoede spelers van HJSC op de counter. Zo wordt er ook goed druk gezet door hen in de 59e minuut. ‘De Do’ is een overtreding nodig om te corrigeren. Uit deze vrije trap ten hoogte van 35 meter van het doel aan de linkerkant van het veld, wordt het speeltuig indraaiend richting onze vijfmeter lijn getrapt. Daar staat een speler van HJSC op de goede plek. 1-0 HJSC. Na deze goal werd er gewisseld. Robin ‘Junior’ en Daniël ‘Likjen Jappe’ kwamen in het veld voor de gebroeders Bokma. Desondanks deze wissel was het zeven minuten later weer raak. Er wordt er in een duel om de bal, tussen ‘Bassie’ en spits van HJSC gefloten voor een overtreding (?) van onze captain. Hij zou volgens dhr. Eenkhoorn vast hebben gehouden waardoor de spits neerging in onze 16, nog nooit op zo’n manier een penalty tegen gekregen. Helaas kan de goed keepende Luut ‘Mr. Pizza’ geen redding brengen, 2-0 HJSC in de 66e minuut.


Hidde Blom komt erin voor ‘Mo’. In de 69e minuut wordt er een overtreding begaan op ‘Abba’ in de zestien van HJSC. Penalty Hielpen oordeelt de scheids. Wederom, gooit de grensrechter nadat het spel zich al heeft afgespeeld zijn vlag in de lucht. Deze man heeft in een situatie waarin onze spits nooit buitenspel kon staan buitenspel gezien. Het jammere aan het voetballen op ons niveau is dat je van deze lui treft.


Geen penalty Hielpen. 2-0 stand. En dit blijft de stand. Supersub ‘Mountain’ mag zijn opwachting nog maken maar die kan het gewenste verschil ook niet maken. Er wordt met 2-0 verloren van HJSC. Man van de wedstrijd voor de gastheren: de grensrechter. Schijnt dat dit in een eerdere wedstrijd in deze competitie ook al het geval was (Bron: Woudsend 1).
Met een bittere nasmaak word de parel van de zuidwesthoek weer opgezocht. Een enkeling haalt een happy meal in de hoop toch wat happy de kroeg in te gaan.


Aanstaande week treffen wij thuis NOK. Op de ranglijst zijn zij terug te vinden op de tweede plek met zeven uit drie. Hielpen is terug te vinden op de gedeelde negende plek met twee uit drie. Om 14:30 aanstaande zaterdag is de Meenskar het strijdtoneel van deze steekderby. Hopelijk bent u er ook, wij kunnen uw steun gebruiken!