Hielpen 2 verliest in de derby van Workum 4

Na een vrij weekend stond vandaag de enige echte derby tegen het vierde van Workum op het programma. Er werd dan ook alles uit de kast gehaald om het team hier mentaal voor klaar te stomen. De vrijdagavond leende zich hier uitstekend voor.

Te zien was dat dit het spel ten goede kwam. Vanaf het begin was te zien dat de Hielpers er goed bij zaten. Er werd verzorgt gespeelt en ook veelvuldig de aanval gezocht. Er waren verschillende kansen voor onder andere Sjoerd, Jeffrey en Johan. Zo kon Sjoerd gevaarlijk doorkomen, echter werd hij vakkundig onderuit geschoffelt door de Workummer verdediger. Even later was er een knappe voorzet die net niet goed verwerkt kon worden. De overige kansen waren een aantal afstandschoten die een beter einde verdienden. Aan de andere kant kwamen de Workummers ook gevaarlijk voor de Hielper goal. De eerste beste aanval van Workum was jammer voor de Hielpers ook al direct raak. Uit een goed uitgespeelde kans wist de Workummer spits wel het net te vinden, 1-0. Even later kwam er jammer genoeg ook nog de 2-0 op het scorebord. De bal werd in de achterhoede niet goed verwerkt. Ook dit cadeautje werd door een Workummer verzilverd. De stand bij rust was dan ook 2-0. Ondanks een knap spel, jammer genoeg wel weer op achterstand.

In de tweede helft werd het goede spel van de eerste helft doorgezet. Vooral het eerste half uur kreeg Hielpen veel gelegenheden om aanvallend gevaar te stichten. Zo waren er een aantal schoten van Eele en Dirk, maar tot doelpunten kwam dit jammer genoeg allemaal niet. Aan de andere kant kregen de Workummers ook een aantal kansjes, echter door goede verdedigende acties en keeperswerk van Jelle kwam Workum niet meer tot scoren. De eindstand was hiermee dan ook 0-2 in het voordeel van Workum. Zoals wel vaker: goed gevoetbalt, maar de punten gingen naar de tegenstander. De volgende wedstrijd is uit in Witmarsum tegen Mulier 2.