Hielpen wint van UDIROS

De oplettende lezer van de verslaggeving van ons aller eerste is het al opgevallen, de verslagen worden niet meer op zondag gepubliceerd. Zo ook deze niet. De reden hiervan: er moet tijd geworden voor de fans en de katers worden erger naarmate de jaren beginnen te tellen.. Zo ook dit weekend. De reportert is soms in het weekend ook wel eens achter de andere kant van de bar te aan het bijklussen. Zo ook deze zaterdagavond, tijdens deze avond moest er tijd worden gemaakt voor onze trouwe volgers uit Makkum. Mo’tje, bekend in de straten van Tjerkwerd en omliggende dorpen, escorteerde onze vrienden uit Makkum naar de bar en lieten hen kennis maken met de reportert. De mannen uit Makkum zijn trouwe volgers en zitten na te denken over een overstap richting de parel van de zuidwesthoek. Tijdens deze ontmoeting is in ieder geval een ding vastgelegd: een trainingskamp van Makkum 1 in Hielpen, met kers op de taart een oefenpot tegen ons aller eerste én een derde helft in de mooiste kantine van Noord-Nederland!

 

Je zou zeggen, dit is de mooiste vangst van de zaterdagavond. Ware het niet dat onder de eindstreep onze eigen ‘Sjans’ deze toch echt heeft versierd. Later meer hierover.

 

In een week waar er in Hielpen en de rest van Nederland knap wat water is gevallen zoeken wij dinsdag het heilige veld van de Meenskar op voor de training. De training begint in de kleedkamer, hier brand de kachel en zitten we droog. Dat biedt Wido de mogelijkheid om zijn kunstjes op het bord te laten zien. Aan de hand hiervan werd er een nabeschouwing gedaan op de gewonnen wedstrijd thuis tegen Mulier. Een wedstrijd met twee gezichten, waar de eerste helft Hielpen werd weggezet als een kleine kleuter, is die peuter in een kwartiertje rust veranderd in een volwassen kerel die met de borst naar voren speelde en mans de duels in ging (nog steeds benieuwd wat er in die thee zat).

 

Na wat slap geouwehoer en wat serieus praat werd er getraind. Eindstand training: witte broekjes die zwart zijn, veel gelachen, nat geregend en toch bij vlagen leuk gevoetbald. Donderdags werd er getraind in de Sândobbe, samen met de talenten van Sweltsjes 2 (@Sweltsjes2). Leuk en gezellige setting, kan wel weer eens!

 

Zaterdag 11 november, de dag dat er voor de kinderen lichtjes mogen branden maar waar bij onze talenten na de derde helft, die in Hieslum plaatsvond, het lichtje uitging. Later meer hierover. Om 12:15 werd er koers gezet vanuit het mooie Hielpen naar Nieuwehorne. Ditmaal geen geneuzel over rijders want Wido en DGL reden. Niet in hun auto’s, maar we hadden voor deze wedstrijd gesponsord vervoer. Autobedrijf Heeres & Taxi Bosman sponsoren namelijk twee busjes voor de rit richting Nieuwehorne, dank hiervoor!

 

Met busjes, spelers en materiaal kwamen we aan op Sportpark Nieuwhorne. Er was geruime tijd voor een bakkie en de jeugd van de enige eredivisie in het noorden des lands te mogen aanschouwen. Zaten wat leuke spelers bij, wellicht zijn ze later als ze groot zijn goed genoeg voor een plekje bij de parel van de zuidwesthoek..

 

Om 13:30 werd de kleedkamer opgezocht. Mountain kwam stipt op deze tijd binnen nadat hij het toilet van geïnspecteerd had. Een dankbare taak die hij heeft overgenomen van Meiland, die vrijdag vroeg in zijn bed lag en zodoende topfit aan de aftrap zou beginnen (!). Bespreking van het strijdplan. Het plan is duidelijk, maar natuurlijk mocht daar niet de spreuk van de week ontbreken:

 

“Eén zwaluw maakt geen zomer”

 

De rondvraag bij de minst geleerden in het team leverde helaas niet het gewenste antwoord op. Leraar Bassie pakte zijn kans en legde onder andere Likjen Jappen en DJ Bennielekker uit wat deze spreuk betekende. Na deze welkome intellectuele les van Bassie werd het veld opgezocht waar de strijd deze middag ging plaatsvinden. Want een strijd dat werd het.

 

Op de kunstgrasmat, die zijn beste tijd al geruime tijd heeft gehad, werd ingetrapt en opgemerkt dat zelfs hier plassen water op waren te vinden. Na de warming-up, die niet heel denderend scherp was, zochten de spelers de kleedkamer op om de wedstrijdshirts op te halen en de laatste woorden te wisselen met Wido en DGL. Na de passencontrole door scheidsrechter Maas werd het veld opgezocht.

 

De eerste overwinning viel al bij het tossen, wij mochten aftrappen. Dit werd gedaan met de volgende opstelling: Meiland – Thomas ‘De Tank’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Bastiaan ‘Bassie’ ©, Luut ‘Mr. Pizza’ – Douwe ‘De Do’, Yvo ‘Bob’, Hotze ‘Mo’ – Robin ‘Junior’, Rik ‘Rikkert’ en Robert ‘Daddy’. Bankzitters onder de warme groene kleedjes: Sander ‘Sjans’, Daniël ‘Likjen Jappe’, Durk ‘Mountain’, Jeffrey ‘DJ Bennielekker’ en Hidde Blom (wacht nog op treffende bijnaam; inzending zijn welkom via @Hielpen1_onlyfans).

 

1’ de bal is aan het rollen gebracht door ‘Rikkert’. Waar de verwachting was dat Udiros in ging zakken deed de thuisploeg dit niet. Ze stoorden vroeg waardoor er de eerste twintig minuten soms noodgedwongen door de verdediging of door ‘Meiland’ de lange bal moest worden gehanteerd. Desalniettemin leverde het niet veel gevaar tegen, dat hoge druk zetten. Tot minuut 20’. Een vrije trap wat aan de linkerkant van het speelveld werd weggegeven ten hoogte van onze zestienmeter. Gelukkig stond onze ervaren muurtjesbouwer ‘Meiland’ op de goal, deze was piekfijn gemetseld, hierdoor werd deze situatie onschadelijk gemaakt. Daar tegenover zet Hielpen wat speldenprikjes, bij vlagen goed voetbal, na wat aanwijzingen vanaf de kant staat het middenveld zoals het moet staan en wordt er weinig ruimte gegeven aan de nummer 10 van Udiros, die wel degelijk een balletje kan trappen. Tijdens het afstoppen van deze beste man ervaarde ‘Mo’ dit ook, die was een overtreding nodig waardoor hij een gele prent ontving. Hierna, tot aan de rust was een beter periode van ons aller eerste. Dit resulteerde in een paar minuten voor de rust in een vrije trap ten hoogte van 35 meter. ‘De Do’ lepelde de bal op het hoofd bij ‘Bassie’, die de bal in het dak van het net kopte! 0-1 Hielpen, ware het niet dat scheidsrechter Maas een duwfout had gezien.. het feestje ging niet door. Daarom werd er met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht.

 

De tweede helft ging van start, het spel ging door op dezelfde manier hoe het was geëindigd in de eerste helft, strijd overal en kansen over en weer. In minuut 58’ floot scheidsrechter Maas voor een overtreding, vrije trap Udiros. De muur stond nog niet of de vrije trap was al genomen, de pass die werd gegeven op een speler van Udiros zorgde ervoor dat hij aan de linkerkant van het veld de bal kon deponeren in de verre hoek. 1-0 Udiros. Ware het niet dat onze grensrechter buitenspel had gezien, het duurde even tot Maas dit door had, liep hij naar Douwe toe die tekst en uitleg gaf waarom hij met de vlag omhoog stond, Maas vond dit een mooi verhaal maar deed er niks mee. Dan voel je je ook wel gewaardeerd, als je op je vrije zaterdagmiddag een scheidrechter probeert te helpen om het mooie spelletje in goede banen te begeleiden.

 

Bij de pakken neerzitten zit er niet bij; vanaf de aftrap waren de mannen in het groengeel gebrand om met een resultaat van het veld te stappen. Aangekomen in minuut 62’ maakte ‘Rikkert’ zich goed sterk en gaf een heerlijke steekbal op ‘Daddy,’ die de bal onberispelijk binnenschoot! 1-1! Na wederom een assist (Rectificatie vorige stuk; vrije trap tegen Mulier kwam van de schoen van ‘Rikkert’) zat het werk erop voor de wederom de spits want een driedubbele wissel staat klaar om een deze wedstrijd over de streep te trekken. ‘Mo’, ‘Rikkert’ en ‘Junior’ maken plaats voor Hidde, ‘Sjans’ en ‘Likjen Jappe’.

 

Met het inbrengen van deze drie kwam er meer snelheid in het team, waardoor Hielpen gevaarlijker werd. Het speeltuig werd vaker de hoekjes ingestuurd door de middenvelders. Zo gebeurde dit ook in minuut 78’. Een bal van ‘Daddy’ vanaf de rechterkant werd terug gekopt naar de penaltystip waar ‘Sjans’ de bal subtiel wist binnen te werken. ‘Sjans’ haalt zijn gram en scoort! 1-2 Hielpen!  Om de overwinning over de streep te trekken worden ‘De Do’ en ‘Daddy’ eraf gehaald en komen ‘Mountain’ en ‘DJ Bennielekker’ het veld in.

 

Doordat Udiros 1 op 1 gaat spelen achterin is er veel ruimte voor Hielpen. Dit wordt tot tweemaal toe afgestraft ware het niet dat het buitenspel is.. daar valt nog winst te behalen voor de aanvallers ons aller eerste. Scheidsrechter fluit af na 90 minuten en blessuretijd, de drie punten gaan mee naar Hielpen!

 

Een heerlijke uitoverwinning waar de nodige strijd voor is geleverd. Na de tijd werden er een paar goudgele klappers gedronken in de kantine in Nieuwehorne. Daarna werd er in de busjes koers gezet richting de plaatselijke Coop, om de dagomzet wat op te krikken en onszelf te voorzien van nog wat groen goud. Met het goud opzak werd er vaart gemaakt richting huis, want er moest worden gefeest in Hieslum. Hier was het tot in de late uurtjes gezellig en werden de drie punten goed gevierd. Menig talent was aanwezig en zoals boven vermeldt werd er tijd gemaakt voor de fans (@Hielpen1_onlyfans op instagram voor beeldmateriaal). Ook onze ‘Sjans’, matchwinner en vakman van beroep was hier aanwezig. Hij heeft nader kennisgemaakt met een dame die schijnt ijskoud te zijn uit Nijhuizum, waar ‘Mo’ natuurlijk getuige van was. Al met al, een geslaagde derde helft.

 

Aanstaande zaterdag 18 november mogen we thuis aantreden tegen Bakhuizen. Als het weer het toelaat, is dit een wedstrijd tegen de nummer negen  van de competitie. Hielpen is terug te vinden op de achtste plek, op drie punten van Bakhuizen. Met een overwinning wordt er afstand genomen van de onderste regionen en klopt Hielpen we degelijk aan bij de subtop..

 

Om onze stijgende lijn richting de bovenkant van de competitie te vervolgen moeten alle zeilen bijgezet worden, ook aanstaande zaterdag. Om onze zeilen te hijsen zijn wij u nodig langs de lijn, hopelijk tot zaterdag!