Hielpen verstevigt positie in de subtop in Sneek!

Zaterdag 9 december stond de wedstrijd uit tegen LSC op het programma. Het team wat in Sneek als Jong-LSC word gezien, wat sinds vorig jaar uitkomt als zaterdags vijfde klasse team.  Een wedstrijd tussen de nummers 7 en 8 op de ranglijst. Beide teams hebben 11 punten, alleen heeft Hielpen een wedstrijd meer gespeeld. Hielpen won de vorige wedstrijd van Arum, LSC verloor met 3-1 van RKO. Waar LSC dus wat recht heeft te zetten ten opzichte van vorige week, wil Hielpen juist het goede gevoel doorzetten richting de winterstop. Vorig jaar speelde Hielpen thuis verdienstelijk met 1-1 gelijk, de uitwedstrijd ging verloren met 5-2. Desondanks, ging de winst van de derde helft beide keren uiteraard naar de SV.


Onze talenten konden afgelopen zaterdag uitslapen, de wedstrijd werd pas om 17:00 uur gespeeld op Sportpark Leeuwarderweg in Sneek. Stipt 16:00 uur vond de bespreking plaats in de kleedkamer de stemming zat er goed in. Trainert deed zijn zegje… Natuurlijk kon de spreuk van de week niet ontbreken, die luidde als volgt: “Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus” Wat kan die man toch toveren met woorden. Na nog wat bemoedigende woorden werden het vertrapte plastic veld van LSC opgezocht. Tijdens de warming-up was 1 ding duidelijk. Door de regen en het plastic veld, schiet de bal door en stuit die soms raar op. Dit gezegd te hebben kan iedereen er rekening mee houden.
Door blessures/schorsingen en ziektes is het de hele week een grote puzzel geworden voor Wido en 'DGL’. Na 2x getraind te hebben zijn er bij sommige spelers alsnog een vraagtekens qua fitheid, goed dat de winterstop voor de deur staat. Ook dit zagen we terug in de opstelling waarbij sommige jongens op een andere positie stonden. Met de volgende 11 namen trok ons aller eerste ten strijden: Hessel 'Meiland’ – driemans defensie bestaand uit Bastiaan 'Bassie’, Hotze ‘Mo'tje’ en Luut ‘Mr.Pizza’. Wingbacks van vandaag: Robert 'Daddy’ vanaf rechts en Yvo 'Bob’ vanaf links. Op het middenveld maken Sander 'Sjans’, Douwe 'de Do’ en Rik 'Rikkert’ de dienst uit. Voorin mogen Daniel 'Likje Jappe’ en Robin 'Junior’ aan de aftrap beginnen. Bankzitters van vandaag: GJ ‘Bokkie’, Remco ‘Abba’, Jeffrey’ DJ Bennielekker’, Niek ‘Sjans i.o.’ en Gino 'Rappe Gino’.  


Aanvoerder 'Bassie’ had de toss gedaan en er was besloten om de eerste helft tegen de wind in te voetballen. Dan hebben we dat maar gehad. Iedereen staat, scheidsrechter van dienst R. Vogelzang gaf het fluitsignaal om af te trappen. Het was in het begin even wennen, een andere opstelling en voor sommigen een andere positie. Rond minuut 16’ wordt er een corner weggegeven door Hielpen. De uitdraaiende bal blijft door de wind zo hangen en ploft neer op één van de hoofden van de Snekers. Meiland was kansloos. Lag dit aan de wind of stonden we zelf niet goed op te letten? 1-0 LSC na iets meer dan een kwartier spelen, onnodig! Hielpen herpakte zich en pakte het eigen spel weer op. Bij vlagen lukte het om een goed veldspel op de mat te leggen. Er lag vandaag veel ruimte op de rechterflank en dan met name voor 'Daddy’. Die ziet op een gegeven moment dat een bal ergens precies tussen in valt. Hij bedenkt zich geen moment, onderschept de bal en begint aan een grote sprint. Rond het zestien meter gebied ziet 'Daddy’ dat 'Junior’ vrij staat. Na een goeie steekbal had 'Junior’ de 1 tegen 1 situatie gecreëerd. Deze week een aantal keer getraind op een 1 tegen 1 situatie en 'Junior’ wist er wel raad mee. Hij passeerde zijn man, zag dat 'Likje Jappe’ voor de goal stond. Hij gaf de bal voor en 'Likje Jappe’ kon zo intikken! 1-1!                          

Na een halfuur spelen was de stand 1-1 waar Jong-LSC iets meer schoten hadden dan de onzen. Onze talenten speelde wederom als vorige week een pot als team. Dit bleek ook in een moment net voor rust, door balverlies een metertje of 30 voor de goal van 'Meiland’ kreeg de spits de bal. Die ging 2 spelers voorbij en stond daarna oog in oog met keeper 'Meiland’. Die omspeelde hij knap, maar door oplettend werk van ‘Mr.Pizza’ die door was gelopen tot aan de doellijn had de speler toch niet een 100 % kans, uitstekede ingreep vanaf de lijn! Zo wordt de 2-1 vlak voor rust voorkomen. De meesten hadden het aardig koud gekregen dus de scheidsrechter vond het wel tijd voor een bakkie thee en floot voor de rust.
In de rust werd het nodige gezegd. Verder werd 'Sjans’ gewisseld voor 'Bokkie’. 'Sjans’ kon warm douchen, terwijl de rest na 15 minuten weer het veld op ging.


De scheids telde weer 11 spelers aan beide kanten en floot voor de 2e helft. LSC dat het balbezit in de beginfase had maar nog niet echt gevaarlijk werd. In minuut 48’ kwam de bal tussen wat spelers van beide partijen, waarbij Hielpen iets te lief was in dit duel, komt de bal zo voor de voeten van een speler van LSC. Die haalt randje 16 uit en de bal ploft zo achter 'Meiland’ in de goal. 2-1 LSC. Aanvoerder 'Bassie’ probeert iedereen op te scherpen en dat er even een tandje bij moet. Ondertussen was een goed spelende ‘Junior’ vervangen door ‘Abba’. LSC houdt het compact en het voetballen werd ietsjes lastiger in deze fase. Tot minuut 60’ 'Bassie’ ziet dat 'Bob’ een fraaie loopactie maakt aan de linkerkant en besluit een bal over 50 meter te geven. 'Bob’ controleert deze uitstekend en kon aan zijn actie beginnen. Zijn directe tegenstander was hij al voorbij en hij ging voor de voorzet. Waarbij iedereen dacht dat de voorzet op één van de hoofden van LSC ging vallen dacht 'Daddy’ daar anders over. Hij maakte een fantastische snoekduik en kopte zo kruislings de bal in het netje, de stand is 2-2! En nu doorgaan! Werd er geroepen vanaf de bank. Dan een mooi moment in de wedstrijd, 'Rappe Gino’ maakt zijn debuut voor ons aller eerste. Alweer een jeugdspeler die op doorbreken staat bij onze SV. Hij werd gewisseld door de moe gestreden 'Rikkert’ die vandaag alweer goed speelde, maar hij moest een beetje energie overhouden om aankomende nacht ook weer te presteren in de jaarbuurs in Utrecht. Met winst smaakt dat debutantenbier van ‘Rappe Gino’ nog beter..  In minuut 84’ maakte 'Bokkie’ zich sterk en veroverde de bal op het middenveld. Hij zag dat 'Bob’ alle ruimte had en speelde de bal naar hem toe. Waar iedereen dacht dat 'Bob’ voor de voorzet ging, besloot hij uit te halen van een meter of 35. Met de wind in de rug is dit ook niet zo'n rare optie. 'Bob’ doet een poging voor goal van het seizoen, hij schiet de bal geweldig met links in de kruising keeper was kansloos, 3-2 Hielpen!! In de slotfase werd er alles op alles gezet om deze overwinning over de streep te trekken. LSC werd niet meer gevaarlijk en Hielpen speelde de wedstrijd volwassen uit. 'Bassie’ had nog een opstootje, niemand wist waar het over ging maar hij kreeg het voor elkaar om 5 blauwe Sneekers om hem heen te krijgen. Einstand opstootje: 2 gele kaartjes voor LSC, Hielpen 0. Einde wedstrijd, een heerlijke 2-3 overwinning bij Jong-LSC.


Na een wat stroeve start van het seizoen in de competitie,  sluit Hielpen goed af. Hielpen gaat als 6e de winterstop in. Nadat de derde helft in de kantine van LSC goed was gevierd werd dit voortgezet in de binnenstad van Sneek. Een heerlijk avondje om het eerste deel van dit seizoen af te sluiten.


Nu is het eerst winterstop, tijd om op te laden en na de jaarwisseling gaan we toewerken na de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, 20 januari in en tegen Woudsend. Voor nu willen we de trouwe lezers en volgers van onze SV danken voor de support afgelopen periode. Een goed uiteinde en tot snel!