Puntendeling competitiestart Hielpen

Na een goede voorbereiding en bekercampagne van Hielpen mocht er eindelijk voor het ‘echie’ worden gegaan in de competitie. Tegenstander in de eerste ronde van de competitie is Blue boys uit Nij Beets. Zij spelen vandaag haar eerste competitiewedstrijd op de zaterdag. Voorheen waren de boys uit Nij Beets op zondag te bewonderen in de vierde klasse. Hierin konden zij hun kop niet boven water houden en zijn gedegradeerd. Daardoor sluiten zijn aan bij ons in de vijfde klasse A.

Met een selectie van vijftien man werd er afgereisd richting Nij Beets. Een unieke situatie deed zich voor: Douwe ‘De Do’ reed voor het eerst (!) naar een uitwedstrijd. ‘Bassie’ en ‘Mountain’ hadden het genoegen om bij deze wegpiraat in de auto te zitten richting het mooie Nij Beets. Door de vaderlijke aanwijzingen van ‘Bassie’ zijn wij heelhuids aangekomen op Sportpark De Blauwe Kamp. Na inspectie van het terrein en de koffie werd de kleedkamer opgezocht. Tijdens het bakkie langs de lijn viel het volgende op: ‘Meiland’ had een lekkere ‘vrijmibo’ gehad, zijn broer ‘Abba’ lag om elf (!) uur al op bed en had amper gedronken, ‘Bob’ had samen met ‘De do’ en ‘Mountain’ een gezellige avond gehad in Noarkum en ‘Sjans’ had er vandaag veel zin in.

Na de bespreking gingen de mannen van Hielpen het veld op voor de warming-up. Na een lekkere warming-up werd de kleedkamer opgezocht waar de laatste woorden richting de groep werden gezegd richting de groep door de twee eindverantwoordelijken.
Om 15:00 uur werd er afgetrapt op Sportpark De Blauwe Kamp in Nij Beets. Dit gebeurde nadat de scheidsrechter van vandaag een oorkonde kreeg vanuit de KNVB. De beste man had namelijk al aardig wat wedstrijden gefloten, nogmaals van harte.

De opstelling waarmee er ten strijde werd getrokken voor de eerste driepunter in de competitie: Hessel ‘Meiland’- Luut ‘Mr. Pizza’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Bastiaan ‘Bassie’©, Durk ‘Mountain’ – Hotze ‘Mo’, Douwe ‘De Do’, Yvo ‘Bob’ – Sander ‘Sjans’, Remco ‘Abba’ en Daniël ‘Likjen Jappe’. Wisselspelers van vandaag: Robert ‘Daddy’, Robin ‘Junior’, Jelmer ‘Aete Henry’ en Jeffrey ‘DJ Bennielekker’.

Vanaf minuut 1’ was de situatie duidelijk, wij kwamen hier maar voor een ding en dat zijn de drie punten. Dit resulteerde in een legio kansen in de eerste helft. Er werd bij vlagen goed gevoetbald, druk momenten gekozen. In minuut ’16 werd het vroege storen beloond. De bal werd onderschept en ‘De do’ richtte zich richting de goal, daar zag hij ‘Abba’ vrijstaan en gaf de bal op hem. Die twijfelde niet en lag de bal in het netje. Een verdiende 0-1 voorsprong. Na de 0-1 was het eenrichtingsverkeer richting de goalie van Blue boys. De rechtsback van Blue boys is op het moment van schrijven (red: zondagochtend omstreeks 11:00 uur) nog aan het bijkomen van de loopacties van onze ‘Sjans’. Aangekomen in minuut 26’, goede actie langs de linkerflank. ‘Mr. Pizza’ geeft een strakke voorzet richting ‘Abba’, die op ‘Cruijffiaanse’ wijze de bal achter de keeper toucheerde. 0-2 Hielpen. Het geloof om in de eerst helft de wedstrijd te beslissen was groot, de blauwe jongens waren rijp voor de slacht, dacht men.

Door een moment van onoplettendheid/verkeer de inschatting, werd een lange bal vanuit de rechterkant gegeven over de hele richting de aanvallers van Blue boys. Waar iedereen dacht, inclusief ‘Bassie’ zelf dat hij zijn tegenstander de baas zou zijn in onze zestien meter was dat helaas niet zo. Hierdoor kon deze voorlangs kruisen, kon een schot lossen en helaas kon ‘Meiland’ deze niet houden. In minuut 30’ werd de stand 2-1. Hierna herpakte het groengele vlaggenschip zich en wou het orde op zaken stellen voor de rust. Uitgelezen kans hiervoor kreeg ‘Likjen Jappe’, die weg werd gestoken en 1 op 1 kwam tegen de keeper. De keeper die een goede indruk maakte de hele wedstrijd keerde de bal simpel die recht tegen hem aan werd geschoten. Na nog een paar keer gevaarlijk te zijn geworden maar de trekker niet over te kunnen halen werd er gerust met een 2-1 tussenstand.

Volgens de spits van Blue boys een prima planning, het begon te regenen en hij zou er in de rust toch uitgaan, er moest gemolken worden. Dat moet ook gebeuren natuurlijk, no farmers no food!
In de rust werd er genoten van de plaatselijke thee. ‘Abba’ legde nog het een en ander aan ‘Sjans’ uit op het bord. Ook trainert gaf het een en ander aan, dat we prima stonden te ballen en eigenlijk de wedstrijd al in het slot hadden moeten en kunnen gooien. Zonder veranderingen zochten de mannen het veld weer op. De spits van Blue boys was blij, het was gestopt van regenen en schijnbaar ging die toch iets later melken, want hij stond tweede helft bij de aftrap alsnog in het veld!

Aftrap tweede helft in Nij Beets. De gastheer verscheen met hernieuwde motivatie aan de aftrap. De tweede helft was dan ook meer een wedstrijd die op en neer ging. Waarin voornamelijk het laatste gedeelte van de tweede helft voor de mannen in het Blauw was. In minuut 50’ had ‘Abba’ zijn hattrick kunnen en zoals hij zelf zei na afloop moeten maken. Na een heerlijke aanval was hij het eindstation in de zestien meter. Wat normaal gesproken en bal in het hoekje was van toch al ervaren aanvalsleider van onze SV, was het nu een bal recht op de keeper.

In minuut 63’ werd een aanval waar net alles goed viel voor de gastheren, afgewerkt door een aanvaller. De bal die werd voorgegeven kon net niet worden bereikt door ‘Bassie’, ‘Mountain’ kon er ook net niet bij, het schot van de voorhoedespeler was zo strak langs de paal dat zelfs de beste keeper van de zuidwesthoek er niet bij kon. 2-2.
Om de grip te herpakken werd er in minuut 65’ na een ernstige blessure van ‘Mountain’ met natuurlijk behandeling door ‘DGL’ en zijn spons, gewisseld. ‘Mountain’ die door de spons wonderbaarlijk herstelde, werd gewisseld door ‘Aete Henry’, moegestreden ‘Sjans’ werd vervangen door ‘Daddy’. Met nieuw bloed op beide flanken hoopten Wido en ‘DGL’ alsnog een driepunter mee te nemen richting het mooie Hielpen.

De ervaring en de snelheid wat werd ingebracht met deze wissels had niet de uitwerking waarop werd gehoopt. Op een paar speldenprikjes na werd de keeper van Blue boys niet écht getest. Blue boys hadden het betere van het spel en zette ‘Meiland’ een paar keer aan het werk. Mét een kater haalde hij toch her en der nog aardig wat eruit. In minuut 75’ kwam een frisse ‘Junior’ erin voor ‘Likjen Jappe’. Die volgens hemzelf niet een goede wedstrijd speelde en te weinig ballen had gekregen. ‘Junior’ bracht een positieve inbreng met zich mee. Liet zich goed zien in het kleine kwartier wat hij kreeg in Nij Beets. Zette de linksback in het blauw een paar keer te kijk onder toeziend oog van zijn grote broer ‘Bob’.  In minuut 78’ kwam ‘Meiland’ goed weg. De bal viel in niemandsland achter de verdediging. Hij kwam goed uit, toucheerde met een sliding aan de rechterkant van de zestienmeter de bal en nam ook een speler mee. Overtreding. Gele kaart ‘Meiland’. Hierna ging de wedstrijd nog op en neer met aanvallen. De moegestreden ‘Abba’ had het zwaar in de duels met het goed spelende centrale duo van de mannen in het blauw. De wedstrijd was afgelopen met een 2-2 eindstand.
De punten werden gedeeld. Daar waar ons vlaggenschip de eerste helft verzuimde afstand te nemen van mannen in het blauw, hadden de gastheren de tweede helft het betere van het spel. Op een gelukkige aanval na waar alles goed viel bleef het bij.

Na de tijd werd er gezellig een paar groene knuppels gedronken en werden er wat sterke verhalen gedeeld door ‘Abba’ en ‘Bassie’. Tevens was ‘Mo’ weer lekker op dreef, hij was de keel alvast aan het smeren voor een avondje septemberpop in Noarkum. Tevens zijn wij erachter gekomen dat ‘Mountain’ wel aanleg heeft voor een dart carrière. We willen Blue boys, de kantine dames en vooral de vrouwelijke supporters langs de lijn bedanken voor de fijne middag. Hopelijk komen jullie allemaal mee richting Hielpen binnenkort!

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen TOP ’63. Hoe het nu lijkt wordt er afgetrapt om 14:30. Dit kan nog iets naar voren worden gehaald in verband met de Beurtschependag in Hielpen. Een dag met historische beurtschepen en oude ambachten markt. Dit is vanaf 11:00 uur, in de middag zijn er activiteiten voor jong en oud. Daarna is er muziek van onder andere Kees van Zandwijk, Makkumer Blues Brothers & DJ Hestum.
Komt allen naar Hielpen voor deze mooie dag. Graag zien we jullie tussendoor bij ons langs de lijn. Waar wij de eerste driepunter willen scoren. Tot dan!