Thuis tegen TOP, is altijd TOP!

Na de puntendeling in Nij Beets van vorige week bij Blue Boys, waren de heren van Wido en ‘DGL’ hongerig naar de eerste driepunter in de competitie. De te nemen horde voor deze driepunter: TOP’63. Bij het typen van de naam van deze vereniging, schieten de gedachten van ondergetekende naar vorig seizoen. Destijds werd er met 3-1 afgerekend met de gasten uit Top en twel, toen nog uitkomend in de vierde klasse. Voetballend was dat die dag zeker een prima prestatie. De nazit met de heren en niet te vergeten de dames was ook een gezellige boel!

Terug naar het heden. Zaterdag 30 september, tegenstander van vandaag wederom een ex-vierde klasser. Met een selectie van 18 man werd er om 12:30 verzameld om HQ De Meenskar. Vroeg voor de meesten onder ons. In verband met de Beurtschependag in Hielpen, werd er om 13:30 afgetrapt in plaats van het vertrouwde moment om 14:30.

In verband met een aantal kwetsuren in de selectie (Lees: armpje drukken verloren van de vrouw en last van de zeur) een paar bekende namen op andere posities. Opstelling van vandaag: Luut ‘Mr. Pizza’ – GJ ‘Bokkie’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Bastiaan ‘Bassie’ ©, Durk ‘Mountain’ – Jelmer ‘Aete Henry’, Hotze ‘Mo’tje’, Yvo ‘Bob’ – Sander ‘Sjans’, Remco ‘Abba’ en Robert ‘Daddy’ mochten het laten zien vanaf de eerste minuut. Wisselspelers van vandaag: Daniël ‘Likjen Jappe’, Rik ‘Rikkert’, Robin ‘Junior’, Thomas ‘De Tank’, Jeffrey ‘Kevin’ en Hessel ‘Meiland’ mochten plaats nemen op de bank.
Om 13:30 werd er afgetrapt op de Meenskar. Voorspellingen vooraf waren moeilijk om te maken, dus de meeste mensen maakte deze ook niet. Op een dame na, die in de Leeuwarder Courant een prognose deed. Daar komen we later op terug.  (Zie @Hielpen1_onlyfans voor beeldmateriaal).

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat TOP na het gelijkspel thuis tegen Arum net zoals Hielpen voor de eerste driepunter van het seizoen wou gaan. De jonge ploeg speelde met veel druk naar voren. Dit resulteerde in een aantal kansen voor hen. In minuut 8’ werd een van deze kansen ook uitgedrukt in een doelpunt. Door goed samenspel belande de bal voor de voeten van een van de voorhoedespelers en die legde de bal achter onze keeper. 0-1 voor de gasten uit Top en Twel. Daar waar vorige week in de eerste dertig minuten met volledige scherpte werd aangetreden leek het wel of ons vlaggenschip in de koppies al aan het feest vieren waren, dat wat na de tijd op de planning stond.

Hielpen probeerde gevaarlijk te worden door de bal snel rond te laten gaan. Dit resulteerde niet in de gewenste kansen. De kansen die we wel kregen werden goed gestopt door de goed spelende goalie van de gasten. Aangekomen in minuut 33’ waar de centrale verdediger van een afstandje of 30+ meter mocht aanleggen. Met een assist van de hoogstaande zon zweefde het ronde speeltuig in onze goal. Een bal die helaas niet gestopt kon worden door Luut ‘Mr. Pizza’.  Na deze 0-2 kwam er meer besef dat we uit een ander vaatje moesten tappen. De linies werden korter gehouden en we kwamen meer in de duels omdat de lichtvoetige spelers van TOP niet de ruimte kregen om te voetballen. Hierdoor kreeg Hielpen meer grip op de tegenstander dan in het eerste gedeelte van de eerste helft. Dit resulteerde op een heerlijk moment, net voor rust, in een goal voor Hielpen. Nadat Remco ‘Abba’ de bal tegen de keeper schopte, werd deze niet goed verwerkt en kon Jelmer ‘Aete Henry’ de 1-2 inschieten. Nadat de aftrap werd gedaan door TOP floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust kwam Daniël ‘Likjen Jappe’ in het veld voor Durk ‘Mountain’. Waardoor Sander ‘Sjans’ en Hotze ‘Mo’tje’ een linie naar achteren werden gehaald. Op deze wijze was het de bedoeling om voor de ommekeer te zorgen. Goed uit de kleedkamer komen en een resultaat over de streep trekken was het devies.

En zo geschiedde. In de tweede helft was er een ander Hielpen te zien. Wat de zaken beter op de rit had. Wat natuurlijk wel moest opletten, in de omschakeling was TOP mede door de snelle buitenspelers gevaarlijk. Het eerste deel van de tweede helft resulteerde in een aantal goede kansen voor Hielpen. Meer dan dit was het niet. In de minuut 73’ werd er een dubbele wissel doorgevoerd. Jelmer ‘Aete Henry’ werd vervangen door Robin ‘Junior’ en Sander ‘Sjans’ werd vervangen door ‘Rikkert’ en er werd overgegaan op een 1 op 1 situatie. Alles of niets. Uit de eerstvolgende corner was het bijna gelijk raak. Ware het niet dat de keeper van de gasten goed reageerde op de bijna perfect ingekopte bal van Remco ‘Abba’.
In minuut 82’ was het dan toch loon na werken. Na goed doorzetten van Robert ‘Daddy’ in een duel belande het speeltuig voor de voeten van ‘Abba’. Die twijfelde niet en trapte de bal in het netje, 2-2! Hielpen wou meer dan een punt. Dus ging het door met druk zetten op de tegenstander. Er werd vel gespeeld. Volgens scheidsrechter soms iets te vel, wat resulteerde in een gele prent voor GJ ‘Bokkie’ in minuut 85’. In het resterende gedeelte kon Hielpen de beslissing maken, maar de gasten uit TOP ook zeker. Doordat Hielpen vol gas naar voren ging en er 1 op 1 werd gespeel kwam er veel ruimte voor de rappe buitenspelers van Top en Twel. Door een zelfzuchtige linksbuiten en een goede keeper bleef een goal van de gasten uit. Scheidsrechter van dienst vond het wel mooi geweest. Na 90 minuten en blessuretijd maakte hij het eindsignaal. Wederom een gelijkspel voor beide teams.

Na de tijd werd kort de kantine opgezocht. Door het evenement in Hielpen ging deze vroeg dicht. De thuis en uitploeg zochten gezamenlijk het feestgedruis in de stad op waar verschillende activiteiten te doen waren: zak slaan, anker tillen en fok hijsen. Ook was er live muziek buiten tot dat het schemerig werd. Dank voor de organisatie! (@Beurtschependag_hylpen & @Nochhylpen).

In de avond ging het feestgedruis verder in de Foeke. Een gezellige avond waar ons team samen met het vlaggenschip en aanhang van TOP hebben genoten van de gezelligheid. Vaderfiguur ‘Bassie’ liet zien dat hij naast zijn baan als leerkracht zijn pedagogische kwaliteiten ook kan inzetten in het weekend, vakman!

Volgende week gaan wij op bezoek bij HJSC. Een bekende waar vorig jaar thuis met 1-2 van werd verloren en uit met dezelfde cijfers werd gewonnen. Dit is een wedstrijd net zoals deze, niet te voorspellen. Hier dacht ene Line Atsma anders over (Bron: Leeuwarder courant 29/9). Die driepunter voor ‘de jonge fitte formatie uit Oppenhuizen’ is uitgebleven .
Aanstaande zaterdag 7 oktober om 15:00 uur wordt er afgetrapt op Sprotpark Oan it Far in Hommerts. Hier gaan wij alles op alles zetten om de eerste driepunter van het seizoen te scoren en de ongeslagen status voort te zetten. Hopelijk tot dan!