Hielpen verliest van zichzelf in Oppenhuizen

Na de winst tegen Blue Boys (1-0) vorige week was het weer ouderwets gezellig in onze nostalgische kantine. Ondergetekende had, na het teambuildingsweekend in Düsseldorf, met zichzelf afgesproken dat het een goudgele rakkers-vrij weekend zou blijven. Maar als je zo’n wedstrijd wint moet er eentje gedronken worden. ‘Even eentjen’ zegt men dan in Hielpen. Einstand van ‘even eentjen’: het licht uitgedaan in de kroeg en in bed liggen alsof je met code rood op het grote water zit…  Overwinningen moet je vieren!

Met de drie punten op zak werd er afgelopen week toegewerkt richting het treffen met TOP’63 uit Oppenhuizen. Sinds de wederopstanding van Hielpen in 5A treffen we TOP regelmatig. Het verleden leert ons dat het altijd enerverende wedstrijden zijn tegen de zwartgelen gevestigd net onder de rook van Sneek. De thuiswedstrijd werd knap gelijkgespeeld aan het begin van het seizoen (2-2).
Door het natte weer afgelopen week is ervoor gekozen om maar een keer te trainen. Hierdoor kun je stellen dat de voorbereiding op het belangrijke treffen niet optimaal was. Donderdagavond werd de selectie doorgeven via de app, waar niet per sé grote verassingen in waren te vinden. Gelukkig loopt aan de ene kant de ziekenboeg weer leeg, ‘Aete Henry’ en ‘Messi van de Meenskar’ weten de weg naar het trainingsveld weer te vinden! Aan de andere kant vullen  ‘Mountain’ , ‘Mo’tje’ en nog met klachten in de ziekenboeg tevens is ‘Rikkert’ deze week ook niet op het selectieformulier te vinden. Jammer, want die was aan een aardige opmars bezig qua fitheid en speelminuten gedurende het seizoen.

Gelukkig kunnen wij teren op een selectie qua aantallen waar teams in hogere klassen jaloers op kunnen zijn. Zo hebben wij ook een tweede doelman in onze gelederen. Dat is altijd handig als je een ski-grage eerste keeper hebt. ‘Mr. Pizza’ is van alle markten thuis. Hierdoor moest de technische staf voor de wedstrijd tegen TOP’63 wel naar de tekentafel, aangezien onze doelbewaarder wel een gaatje overlaat in onze defensie.

Het is zaterdag 10 februari, het weer is zacht, een kleine 12 graden staat er op de thermometers. Geen wolkje te bekennen. Om 12:45  wordt er koers gezet richting Oppenhuizen. In de auto’s en in de aanloop van deze wedstrijd gaat het over de mogelijkheden in de competitie en over de mogelijkheden met de vrouwelijke supporters van TOP’63. Daarvoor gaan we in gedachten terug naar de bekerwinst (3-1) in Hielpen tegen dezelfde tegenstander. De toen nog vrijgezelle ‘Messi van de Meenskar’ liet onder andere wat truckjes zien binnen en buiten de lijnen dat er menig vrouw onder de indruk was en hij daar welwillend gebruik van maakte. Een mooi verhaal waar nog eens goed om gelachen word richting Oppenhuizen.

Aangekomen op Sportpark de Bou is het plaatselijke beloften elftal zich aan het terug knokken in de wedstrijd. Onder het genot van een bakje koffie word hiernaar gekeken. Stipt 13:30 zoeken we de kleedkamer op waar Trainert zijn bekende flipover weer hangt.
Het strijdplan is gesmeed. Zo ook Wido’s spreuk van vandaag: “Vandaag laten we de teugels niet 4-en”. Een duidelijke spreuk met een verwijzing naar de gewenste vierde plek. Dat is het doel waar we heen willen en daar zal vandaag alles aan gedaan moeten worden.
Na een goede warming-up worden de kleedkamers nog opgezocht, shirtjes aangedaan en er wordt koers gezet richting het veld. Alleen laat de leidsman van vandaag nog op zich wachten. Er werd nog even balletje rondgespeeld totdat de scheidsrechter Turkmen zich liet zien. Met ietwat vertraging wordt er afgetrapt. Opstelling Hielpen: Luut ‘Mr. Pizza’ – Thomas ‘De Tank’, Sjoerd ‘Sopleppel’, Bastiaan © ‘Bassie’, Jelmer ‘Aete Henry’ –  GJ ‘Bokkie’, Sander ‘Sjans’, Yvo ‘Bob’- Daniël ‘Likjen Jappe’, Jarige Job ‘ABBA’ & Robert ‘Daddy’.  Na de eerste vijftien minuten kon worden opgemerkt dat we het voetbal van de voorgaande wedstrijd niet helemaal los hadden gelaten. We starten niet optimaal, we zakken wel in maar de ruimtes zijn te groot waardoor TOP’63 redelijk makkelijk de overhand heeft in het begin van de eerste helft.  Dit drukten zij ook uit in de score. In minuut 11’ werd de bal van de rechterkant van TOP doormiddel van een lange bal naar de linksvoor gegeven, die gaf een voorzet waar de rechtsvoor de 1-0 kon intikken. Voor rust liepen de gastheren uit naar 3-0.. een terechte tussenstand in de rust. Tijd voor thee en een stevig gesprek in de kleedkamer.

De gehavende ‘Aete Henry’ is achtergebleven in de kleedkamer en Hidde ‘Lytse Blom’ moest meer energie brengen op het middenveld. Ook werd er van formatie gewisseld om wat te forceren.

De tweede helft startte beter dan de eerste. In minuut 60’  maakte ‘Daddy’ plek voor Robin ‘Junior’. Negen minuten later was er een uitgelezen mogelijkheid voor ‘Abba’ om zijn 75e doelpunt (!) te maken voor onze SV. Vanaf de elfmeter faalde hij niet en zette de 3-1 op het bord. Was het dan nog mogelijk? Nog geen twee minuten later was het ‘Bassie’ die zijn hoofd tegen de bal zette en de 3-2 op het scorebord zette! Om de remontada kracht bij te zetten mocht Douwe ‘De Do’ in minuut 72’ voor  ‘Sjans’ in het veld komen. Deed TOP in de tweede helft dan niks terug? Zeker wel. Via de snelle voorhoedespelers was het iedere uitbraak weer gevaarlijk voor het Hielper doel. In minuut 84’ leed dit tot de deksel op de neus. Uit een uitbraak van de gastheren werd de 4-2 gemaakt. De laatste minuten mochten ‘Messi van de Meenskar’ & ‘Lange Blom’ minuten maken voor de moegestreden ‘Bob’ & ‘Bassie’.

De laatste 10 minuten waren er zeker nog mogelijkheden genoeg om een resultaat mee te nemen naar huis. In minuut 86’ komt Hielpen namelijk op 4-3! ‘De Do’ maakt hem vanuit een vrije trap van ongeveer 25 meter zet hij de keeper op het verkeerde been door de bal in de korte hoek te plaatsen. Hierna volgen er nog een aantal kansen. Waar de grootste twee kansen uit twee opeenvolgende corners zijn. In de laatste corner op een kleine 10 meter afstand van de goal in een scrimmage valt de bal voor de voeten van ‘Junior’ deze haalt uit en ziet de bal net boven de lat verdwijnen.. Na dit hachelijke moment fluit de scheidsrechter af.
Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor TOP’63. Als het mee had gezeten had ons aller eerste in de laatste minuut een punt mee kunnen nemen. Dat zat het niet. In de eerste helft is er te slap begonnen, waardoor we dit verlies volledig onszelf kunnen aanrekenen.

Aanstaande zaterdag mogen we op revanche in Woudsend. In deze inhaalwedstrijd moeten we op basis van de ranglijst gewoon drie punten ophalen bij de lantaarndrager van 5A.